TVR: Naša dijaspora nije mogla glasati! – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

TVR: Naša dijaspora nije mogla glasati!

  2 min za čitanje   6 komentara

Prije početka ovog Eurosonga, pet zemalja imalo je savršen skor od nijednog ispadanja u polufinalu. No život piše priče i tri zemlje su svoj savršeni skor prekinule tijekom protekla tri dana. Jedna od tih zemalja je Rumunjska, koju su tijekom proteklih 13 godina dosta izvlačili glasovi brojne dijaspore, no čiji predstavnici The Humans nisu ušli u finale s pjesmom Goodbye (sudbina je ponekad vrlo ironična). To je dosta razljutilo rumunjsku televiziju TVR, koja je optužila neke zemlje za tehničke poteškoće.

Nema glasova iz Njemačke i Italije

– Tijekom 15 minuta zaduženih za glasovanje, mnogi Rumunji izvana su se žalili na tehničke poteškoće telefonskog sistema. Dobili smo poruke na društvenim mrežama, koje su došle iz zemalja s velikom rumunjskom zajednicom, kao što su Njemačka i Italija, gdje su njihovi telefonski operateri imali problema s dopuštenjem ljudima da glasaju za naše predstavnike u natjecanju. U Italiji jedan od troje velikih telekomunikacijskih operatera (Wind, op. a.) nije uopće radio jučer, a u Njemačkoj jedan od velikih operatera nije slao poruke potvrde da su glasovi zaprimljeni – stoji u press releaseu rumunjske televizije.

“Vjerovali smo”

– Vjerovali smo u našu šansu sve do kraja i dali smo sve od sebe za Rumunjsku večeras. Nažalost, naš rezultat je bio drugačiji od očekivanog, ali smo sretni što smo predstavljali našu zemlju na eurovizijskoj sceni – izjavili su članovi grupe The Humans nakon ispadanja u polufinalu.

Ako ne računamo Kvalifikacije za Millstreet, Rumunjska je debitirala na Eurosongu davne 1994. godine. Najbliže pobjedi bili su u dva navrata (2005. i 2010.), kada su osvojili treće mjesto.

Što mislite, bi li se Rumunjska kvalificirala u finale čak i da nije bilo “tehničkih poteškoća”?

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava6

  1. Lujka s ukusom — 11. svibnja 2018. u 21:28

    To im je karma za to što su našu Franku vrijeđali i optuživali za razne plagijate (ja ne čujem ni sličnosti između Alicie Keys Falling i Crazy)
    Better luck next year

  2. Lujka s ukusom — 11. svibnja 2018. u 21:14

    Bye Felicia 😀

  3. Hirscher1 — 11. svibnja 2018. u 20:59

    Zanimljivo je da je Srbija svaki put kad je ispala bila prva ispod crte. To je nevjerojatno koliko oni jaku dijasporu i koliko dobrosusjedskih glasova dobijaju (čak i od žirija). Evo recimo Srbi su prošle godine bili 11. kod televotinga, a dobili bodove od televotinga: Makedonija (12), Švicarska (12), Hrvatska (10), Austrija (6), Francuska (5). Dakle sve prijateljske zemlje (da i Francuska zna bit prijateljska). Što znači da je Tijana B. predstavljala recimo San Marino pitanje bili skupila i 5 bodova od televotinga.

    Još bolje to prikazuje primjer Sanje Vučić prošle godine u finalu. Znači od televotinga su skupili 80 bodova od čega: BIH (12), Hrvatska (12), Crna Gora (12), Makedonija (12), Slovenija (12), Švicarska (12), Austrija (4), Italija (4 – jedini glasovi ne vezani uz dijasporu). Što znači da je Sanja V. predstavljala recimo San Marino skupila bi 4 boda.
    Ali što mi je još zanimljivije čak ih i žiri iz tih prijateljskih zemalja voli. Vučić je dobila samo 2 boda (od VB) od ukupnih 37 od zemlje s kojom Srbija nije povezana.

    Baš dosta zanimljivo. Tako da sumnjam da će i Balkanika sutra loše proći…..sigurno u rukavu već imaju 100 bodova. Nadam se da naših 12b ne ide njima (ne zato što ne volim Srbiju, imam i rodbinu tamo) jer mi se pjesma stv ne sviđa. Joj da je bar išla Saška….pa dobila bi svih 20 poziva od mene 🙁 .

  4. Hirscher1 — 11. svibnja 2018. u 20:31

    Baš…..zaslužili su ispast baš kao i mother russia

  5. Filip — 11. svibnja 2018. u 20:22

    sva sreća da nije mogla glasati 😛

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?