U San Marinu bijesni na Talijane zbog bahatih komentatora – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

U San Marinu bijesni na Talijane zbog bahatih komentatora

  2 min za čitanje   2 komentara

Iako nas velika završnica Eurosonga 2018. očekuje za svega nekoliko sati, prašina koju je podiglo drugo polufinale još uvijek se ne smiruje. Ranije je rumunjska nacionalna televizija iznijela pritužbe kako se u nekim zemljama nije moglo glasati za njihove predstavnike, a sada se u središtu još jednog eurovizijskog skandala našla mala delegacija San Marina. Njihov šef, Alessandro Capicchoni, u priopćenju za medije izravno je optužio komentatore talijanske državne televizije RAI za uvredljive komentare i širenje lažnih vijesti o San Marinu, a što je, prema njegovim riječima, nanijelo štetu njihovim predstavnicima.

Iako sam šef delegacije San Marina već deset godina, što me čini jednim od najdugovječnijih u tom zvanju, ništa slično onom što smo vidjeli i čuli u četvrtak navečer nisam imao priliku vidjeti. Dvoje komentatora na kanalu RAI4 iznijelo je niz uvredljivih komentara, te širilo lažne vijesti poput one da je za neuspjeh Franesca Gabbanija (talijanski predstavnik iz 2017., op.a) kriv San Marino. Ovo je očigledna laž i profesionalci, ili oni koji sebi umišljaju da su profesionalci, trebali bi biti izbjegavati iznošenje ovakvih neistina u javnosti. Tim više ako govore u ime jedne od najstarijih i najcijenjenijih europskih nacionalnih televizija. Čak su koristili riječ “neslavni” za opis jedne prijateljske, susjedne države.– navodi ogorčeni šef delegacije San Marina dodajući pritom kako je svakome jasno da bi sa ili bez 12 poena iz San Marina Gabbani ostao na šestom mjestu.

Šteta za San Marino je već načinjena tijekom prijenosa. Ponašanje RAI-jevih komentatora nije samo skandalozno, već i nedopustivo. Bilo bi zanimljivo vidjeti da li bi ijedna druga zemlja svoje susjedne opisivala kao “neslavne”. Trebalo bi pitati Njemačku ili Rusiju kakva bi njihova reakcija bila na takvo nešto. – stoji u saopćenju na čijem kraju Capicchoni kaže kako će s razgovarati s ravnateljem SMTV-a u Lisabonu kako bi pronašli odgovarajući način da od EBU-a zatraže kazne za bahate komentatore u Italiji.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava2

  1. SwedenEurovisionFan — 12. svibnja 2018. u 03:17

    Iskreno ne znam koliko bi im pomogli bodovi iz Italije, niti koliko su ih dobili, ali da je ružno to što su komentatori rekli, je.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?