Madame Monsieur o pobjedi Izraela: "Nismo bili u istoj ligi" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Madame Monsieur o pobjedi Izraela: “Nismo bili u istoj ligi”

  2 min za čitanje   8 komentara

Iako su ih kladionice vidjele u samom vrhu ovogodišnjeg Eurosonga, francuski duo Madame Monsieur je natjecanje završio na razočaravajućem 13. mjestu. Unatoč sjajnom nastupu koji je ganuo gledatelje, podrška u vidu glasova je izostala, pa su u poretku televotinga bili tek 17., što je u kombinaciji s osmim mjestom na koje ih je stavio žiri bilo dovoljno dovoljno tek za samu sredinu tablice. O svojim dojmovima s Eurosonga ovaj simpatični bračni par je govorio za francuske medije.

Naravno da smo malo razočarani. Iako nismo razumjeli kladionice, nadali smo se da su možda u pravu. Ipak, ako bolje pogledamo, ovo je pjesma na francuskom koja govori o pitanju koje je dosta delikatno za cijelu Europu. Možda je bilo nerealno očekivati pobjedu. Završili smo 13. od 26 što govori u prilog podijeljenim reakcijama na pjesmu. Međutim, mi smo ponosni. Uradili smo ono što smo željeli. – kaže Émilie Satt, ženski dio ovog dua, koja dodaje kako joj je drago što je pobjedu odnijela Izraelka Netta čija pjesma također ima neku poruku.

Od prvog dana je bilo jasno da će Netta pobijediti. Netta je jako karizmatična, a njena pjesma je vrlo dojmljiva. Jednostavno, nismo bili u istoj ligi. – kaže Jean-Karl.

Eurosong je za ovaj par bio, ne samo glazbeno, već i emotivno putovanje. 

Bilo je tu jako puno posla i sve to je trošilo puno energije. Zato je ponekad bilo i teških dana. Ipak, pravo mučenje je bilo gledati raspodjelu bodova. Pogotovo kad kamere ne dolaze do vas. – kaže Jean-Karl koji najavljuje kako Madame Monsieur nakon vrlo kratkog odmora nastavlja s promoviranjem albuma i koncertima.

Kako kažu, za njih je Eurosong prekrasno iskustvo koje im je donijelo mnogo nove publike i prilika. Povrh svega, sretni su što je njihova pjesma potaknula priču o dramatičnom stanju s izbjeglicama na Mediteranu, te ističu kako i dalje vjeruju u Mercy.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava8

  1. botox — 19. svibnja 2018. u 11:31

    pjesma je smor mersi mersi

  2. Den Vilda — 16. svibnja 2018. u 23:16

    Znam da malo kasnim, ali dat ću i ja svoj osvrt na ovogodišnji Eurosong. Gledajući svoje prve komentare davno prije mogu reći da sam baš promašio prvu petorku, drugu sam pogodio. Na moju žalost, prva dva mjesta su opet kladionice pogodile, a ja sam baš očekivao iznenađenje, recimo da dobiju Francuska ili Njemačka. Nisam iskreno mislio da će Izrael dobiti, ali nakon nastupa uživo u finalu (koji je bio dosta bolji od onog u polufinalu) i glasanja stručnih žirija bilo je manje-više jasno da će se Izrael boriti s Ciprom za pobjedu. U svakom sl. puno bolje da je Izrael pobijedio nego Cipar za čiju pjesmu ja stvarno nemam receptore i ne razumijem toliku euforiju, ali dobro…Austrija, s prosječnim nastupom u finalu, zasluženo TOP10, ali po meni za 3. mjesto apsolutno NE, a to 3. mjesto je zaslužila Njemačka koja je imala fenomenalan nastup, sjajno i bez greške vokalno otpjevano uz izvrsnu (umjerenu, a efektnu scenu). Ja sam početno mislio da će Njemačka biti kao i UK prošle godine, ali nastup u finalu izvrstan. Za Italiju sam do samog finalnog nastupa mislio da će biti 11.-14., ali nakon tog nastupa koji je bio odličan bilo je jasno da ulazi među 10 najboljih (ja sam očekivao 9. ili 10. mjesto). Češku i Švedsku sam pogodio otprije, to su bila sigurna mjesta. Iskreno, Švedska mora biti prezadovoljna, jer publika je rekla što misli, a žiriji su opet pokazali preveliko i neopravdano favoriziranje nastupa, a ne same pjesme (to isto vrijedi i za Austriju). Estonija je bila moj prvi favorit otpočetka i ostala je i sad je…žao mi je Eline, ali očito neinovativnost je bio glavni grijeh Estonije, sve ostalo je bilo savršeno. Za Dansku sam točno pogodio i mjesto i sve, znači sudbina Poljske iz 2016. Moldavija definitivno precijenjena, baš mi je žao što Albanija nije zauzela to 10. mjesto koje je itekako zaslužila (Bushpepa, majstore, svaka čast!). Za Bugarsku sam nakon nastupa znao da će bit baš oko sredine, u samoj prezentaciji Bugarske nešto je falilo, ne znam…vokalno perfekcija, ali one njihova odijela i njihanje na mjestu su djelovali preagresivno i isforsirano, nikako nije bilo spontanosti u nastupu. Najgori nastupi u finalu bili su oni Australije, Srbije, Španjolske, pa i Portugala. Opet su stručni žiriji odigrali pokvarenu ulogu i Australiju stavili na 10. mj., a uvjerljivo vokalno i scenski najgori nastup-SRAMOTA. Srbija je imala loš nastup, naravno publika iz dijaspore je spasila stvar. Španjolci su samo trebali ponoviti nastup s nacionalnog finala, a oni su baš majstorski zeznuli stvar i zasluženo potonuli. Na stranu to što je meni portugalska pjesma jako draga, no nije zaslužila zadnje mjesto nikako, objektivno bila je bolja od Australije i Srbije. I na kraju, žao mi je jako Francuske, ja sam očekivao da će stručni žiriji upravo nju staviti u TOP 3, mislim da je to itekako zaslužila te konačan plasman oko 6.-7. mjesta.

  3. SwedenEurovisionFan — 16. svibnja 2018. u 18:37

    @blink , @eurovision126-com ni ja ne bih nikad rekao, niti sam znao da 🙁 Eto, objavila je na svom Instagram profilu, a kasnije je nekoliko medija prenijelo da će ubrzo odraditi svoj posljednji koncert 🙁

  4. Sekret — 16. svibnja 2018. u 17:16

    Definitivno su zaslužili Top5 plasman ako ne i Top3.Još uvijek ne vjerujem da su bili tako nisko kod publike?@escfan ma nije valjda da će odustati.I dan danas si pustim Tick Tock jer mi je jedna od najboljih stvari što je Ukrajina poslala na Eurosong,a i sam nastup je bio vrhunski.Nikad ne bi rekao da je imala napadaje panike prije nastupa ?

  5. SwedenEurovisionFan — 16. svibnja 2018. u 15:58

    Zaslužili su barem 10 mjesta bolji plasman… Btw ljudi, Mariya Yaremchuk objavila kraj karijere! Nakon godine dana razmišljanja i razgovora s psihoanalitičarima donijela je tu odluku jer joj je uvijek bilo teško ići na pozornicu i imala je napadaje panike 🙁

  6. Arctic Monkey — 16. svibnja 2018. u 14:57

    Zasluzili su bolji plasman. Francuska i Ukrajina dva velika iznenađenja ove godine…

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?