EBU i IPBC na sastanku: Neslaganja oko domaćinstva Eurosonga 2019.? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

EBU i IPBC na sastanku: Neslaganja oko domaćinstva Eurosonga 2019.?

  2 min za čitanje   1 komentar

Predstavnici Europske radiodifuzne unije boravili su prošlog tjedna u Izraelu, na prvom preliminarnom sastanku s čelnim ljudima izraelske državne televizije (IPBC) , a s ciljem međusobnog upoznavanja i početka priprema za organizaciju Eurosonga 2019. Na sastanku koji je održan iza zatvorenih vrata, sudjelovao je i Jon Ola Sand, dugogodišnji izvršni supervizor Eurosonga. Iako poslije sastanka nije održano obraćanje medijima, Sand je za eurovision.de rekao kako je praksa ranih sastanaka prisutna već duže godina, a da je motiv za to usaglašavanje budućih aktivnosti u organizaciji Eurosonga. Također, Jon Ola Sand je pohvalio pozitivan tijek razgovora s IBPC-om izražavajući nadu kako će se on nastaviti i sljedećeg mjeseca kad Izraelci dolaze u Ženevu. 

Na pitanje o sigurnosnim prijetnjama koje bi mogle predstavljati problem u organizaciji natjecanja, Jon Ola Sand je odgovorio:

– Svake godine vlasti zemlje u kojoj se Eurosong održava potpišu ugovor sa EBU-om u kojem je jasno definiran stupanj naših očekivanja, između ostalog, i u pogledu sigurnosti. U zadnjih 20 godina, Eurosong je ugostilo čak 17 zemalja, a sigurnosna situacija u nekima od njih bila je također problematična.

Ipak, pitanje koje je najviše zanimalo javnost je ono – Hoće li Jeruzalem biti grad domaćin Eurosonga 2019.? 

  To je jedno od pitanja o kojem ćemo razgovarati sljedećeg mjeseca u Ženevi. – kratko je rekao Jon Ola Sand, a prenosi eurovision. de

Međutim, izraelski mediji iz izvora bliskih IPBC-u doznaju kako je sastanak bio daleko od idiličnog. Dnevni list Haaretz navodi kako je delegacija EBU izrazila zabrinutost zbog pokušaja Izraela da u ranoj fazi politizira natjecanje “preuranjenim nametanjem” Jeruzalema kao domaćina. Navodno, čelni ljudi EBU-a su na sastanku jasno naglasili kako ih izjave nekih izraelskih političara o Jeruzalemu i Eurosongu ne zanimaju, te da će natjecanjem, kao i dosad, rukovoditi isključivo EBU.

Dodajmo ovom i informaciju da je košarkaški klub Hapoel u čijem vlasništvu je Pais Arena, jedan od dva objekta za koje se najglasnije šuška kako bi trebali biti domaćini mogućeg jeruzalemskog Eurosonga, odbacio mogućnost da u svibnju naredne godine na mjesec dana ustupi objekt za potrebe organizacije Eurosonga pravdajući to financijskom neisplativošću.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava1

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?