S druge strane ekrana: Švedska – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Švedska

  4 min za čitanje   11 komentara


ŠVEDSKA

Plasman: 7. mjesto u finalu (274 boda)


Andrea: Ja sam od onih koji su srčano navijali za Felixa i koji su ostali razočarani Benjaminovom pobjedom. Doslovno je svaka druga pjesma u MF bila bolja od Dance You Off. Kao što je Luna već spomenula u RN, očajnu pjesmu su zapakirali u fenomenalan scenski nastup. Svaka čast na tome Benjamin, ali dobio si što si zaslužio: Vjetar u leđa od žirija, ali hladan tuš od publike. S obzirom da ocjenjujem ukupni dojam, prvenstveno se bazirajući na nastup, moja ocjena je „između“. Jedina zamjerka scenskom nastupu su Benjaminovi cringey pokreti glavom. Facepalm.

Ukupni dojam:neutralko

Bartol: Već sam bukirao kartu za Švedsku, a kad ono hladan tuš i nevjerica u press centru nakon objave glasove publike. Nije Benjamin najbolji pjevač niti najkarizmatičnija osoba na ovom natjecanju, ali nastup je vrhunski isproduciran. Kadrovi fantastični, nasutp mi se kompletno svidio, a i pjesmu sam čak zavolio.

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Imam osjećaj kao da je s više emocija ovu pjesmu izvodio na Melodifestivalenu, iako sam za razliku od onda sada čuo više njegovog glasa. Nekako kada gledam sad sve mi izgleda kao nabacano i ta svijetla kao da rade random, bez nekog reda. Doslovno što se tiče vizualnog dijela mi je lošije nego na #melfestu. Dio sa kadrom u totalu kada se vidi scena mi je totalno bespotreban i nikako ne ide, jer nisam dobio dojam da je on tako na pozornici, ako su to htjeli postići. Uglavnom, lošiji utisak mi je ostavio od očekivanog.

Ukupni dojam:ljutko

Faruk: Benjaminovo cerekanje u kameru i brutalan odgovor publike su jedan od „higlightsa“ ovogodišnjeg Eurosonga. Ne mogu griješiti dušu i reći da nastup nije bio dobar, jer je ovo bilo dosta eurovizično i zanimljivo. Ipak, da su poslali Jessicu Anderson sve bi ovo, uključujući i plasman, bilo daleko, daleko bolje.

Ukupni dojam:neutralko

Luna:  Za ništavilo od pjesme, ovo je i previsoko plasirano. Benjamin je više šaptao nego što je pjevao (neka plati obilan ručak pratećim pjevačima koji su ga pokrivali), a čak nisam ni impresionirana. Švedska je imala bolje nastupe (doduše, imala je i pjesme).

Ukupni dojam:ljutko

Marija: Karakteristično Švedskoj, ono što je uspjelo i prvi put nema se potrebe mijenjati. Što se mog osobnog doživljaja tiče ostajem pri mišljenju da je cijeli ovaj paket napravljen u dva potpuno različita dijela. Pjesma koja je monotona, dosadna i nepamtljiva te se ni po čemu ne izdvaja iz mase ovogodišnjih pjesama i nastup koji je svjetski. On je taj koji je ispoliran do posljednje sekunde, koreografija je i više nego zanimljiva i sve u svemu privlači pozornost i čini ovo boljim. Jasno mi je zašto je završio visoko, ali ću kod davanja svojeg suda ostati subjektivna i čisto zbog pjesme koja nije zaslužila sve one silne bodove žirija dati neutralno mišljenje.

Ukupni dojam:neutralko

Tomislav: Tko kaže da Šveđani svaki put ne izmisle nešto novo? Prošle godine smo imali trake za hodanje, a ove godine samo trake. Mislim da je nastup bio jako dobro koncipiran i realiziran. Jedino što je moglo biti bolje jest Benjaminova vokalna interpretacija.

Ukupni dojam:smjesko


Zanimljivosti:

  • Publika je Benjaminu dodijelila samo 21 bod što je najmanje bodova za predstavnika Švedske otkako je uveden televoting
  • Ta činjenica nije pokolebala mladog Šveđanina, pa se ovim postom na instagramu i našalio na svoj račun

https://www.instagram.com/p/BiwOswOnVWY/?hl=hr&taken-by=benjaminingrosso

  • Prisjetite se našeg intervjua s Benjaminom uoči ovogodišnjeg Eurosonga!

anketa 951

Ocijenite nastup Švedske

Ukupno glasova: 111

  • Užasna je (1) [29 / 26%]
  • Jako mi se sviđa (5) [24 / 22%]
  • Ne sviđa mi se (2) [22 / 20%]
  • OK je (3) [19 / 17%]
  • Dobar je (4) [17 / 15%]

Sutra: Albanija

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
5
PODIJELI ČLANAK

Rasprava11

  1. Croeurofan — 15. lipnja 2018. u 00:47

    Pjesma je onako… Nije loše ali čuo sam i puno bolje. O vokalu neću pričati, jer on jedva da je išta pjevao. Scenski nastup genijalno osmišljen… Scenska prisutnost-iritantno do bola. Sve u svemu nekakvih 3/5 (prilično nategnuta trojka). Šveđani sredite se dogodine. Imali ste tako dobre pjesme… Očito ne žele pobijediti tako skoro (zadnja njihova pjesma koja mi se sviđala bila je ona pobjednička). Možda će ih hladan tuš televotinga natjerati na razmišljanje…

  2. Rafael — 13. lipnja 2018. u 13:15

    Pjesma mi je meh, vokalno je bio loš, svaka čast back vokalima, on mi je iritantan i totalno nesimpatičan (pogotovo ono mahanje glavom u refrenu), ali nastup je bio na razini. Sve u svemu jako precijenjeno i hvala Bogu na razumu publike koja ga je spustila tamo gdje mu je i mjesto. 2/5

  3. imperator — 13. lipnja 2018. u 09:31

    Što pamtim od ovogodišnjeg predstavnika Švedske na eurosongu?? Paa.. 3 stvari.. Iritantno njakanje, jednako iritantno mahanje glavom prema kameri i – svega 21 bod od publike, od čega 2/3 pada na Skandinavce.. 😀
    Da ih nije žiri uvelike nagradio, bio bi ovo maestralni fijasko..
    Stoga, Švedi.. ako niste poslali, pošaljite nagradni paket žirijima diljem Europe, jer da ih nije bilo – 7. mjesto, koje ste u konačnici osvojili, bi vidjeli samo u snovima 😉

  4. Diavolo — 12. lipnja 2018. u 23:47

    Njanjavi vokalčić završio tamo gdje mu je i mjesto (televoting) … ne razumijem zašto žiri pada pod utjecaj najbogatijih delegacija … btw. vizualno, nastup je isto užas, prava agresija za oči… nije taj trebao proći u finale MF, a kamoli ESC-a… dvije godine za redom Švedi šalju loše pjesme, ona njihova iz 2010. je melem za uši za razliku od ovih…nadam se da će se trgnuti dogodine

  5. Sekret — 12. lipnja 2018. u 22:42

    Jedan od najboljih nastupa ove godine s time sam sve rekao
    Ocjena 5

  6. Hugo — 12. lipnja 2018. u 19:24

    Meni se ova pesma i nije toliko dopala. Pevljiva jeste ali samo dok traje, zaboravi se dve sekunde kasnije.
    Dok je nastup već druga priča. Savršeno osmišljen i predstavljen. Definitivno jedan dobar primer kako i od neke ne tako dobre pesme izvući maksimum nastupom.

  7. SwedenEurovisionFan — 12. lipnja 2018. u 19:05

    Ma to urednici namjerno izostavili anketu da mene naljute 😛 Šala mala hahaha 😀

  8. Bartol Stopić — 12. lipnja 2018. u 18:50

    @hrovje došlo je do tehničkih problema pa se anketa nije prikazivala, trebala bi se sada prikazati na objavi 😀

  9. escmusic — 12. lipnja 2018. u 18:22

    Meni je pjesma sasvim ok i spot isto, nastup nije sam po sebi loš, ali kada sve zajedno pogledam ništa posebno. Jednostavno mi on ne odgovara nastupu nekako. Ovo je jedna od najgorih pjesama od Švedske, a ujedno im je i ove godine #melfest bio jedan od lošijih u proteklih nekoliko godina, ali i jedan od lošijih nacionalnih izbora ove godine po kvaliteti pjesama.

    Ocjena: 3

    P.S. Urednici, zaboravili ste postaviti anketu danas 🙂

  10. SwedenEurovisionFan — 12. lipnja 2018. u 18:18

    A što reći o Švedskoj, o kojoj sam sve rekao. Mogu samo potvrditi da je to bio nikad viđeni scenski nastup na ESC i da je žiri to, hvala Bogu, prepoznao. Da je bilo malo više razumijevanja od strane publike, Top3 bi bio lako moguć. No i sedmo mjesto je vrlo respektabilno, bravo Benjamine 😀
    Ocjena: 5

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?