S druge strane ekrana: Slovenija – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Slovenija

  3 min za čitanje   5 komentara

SLOVENIJA

Plasman: 22. mjesto u finalu (64 boda)


Andrea: Onaj dio kada usred pjesme nestane glazbe je meni osobno bio jako zanimljiv i mislim da ju je to možda i poguralo u finale. Vjerujem da mnogi glasači nisu shvatili da je to zapravo bilo unaprijed isplanirano i da je sakupila neke bodove i na simpatiju. Bez obzira na to, Lea je imala modernu i svjetsku koreografiju i pjesmu i zato mogu reći samo svaka pohvala.

Ukupni dojam:smjesko

Bartol: Bop od kojeg nitko ništa nije očekivao s nastupom kakvim smo svi htjeli. Bravo Slovenija, punom parom ovako naprijed!

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Odmah na početku – najbolje iskorišten prekid na Eurosongu ikad. Potpisujem. Riskirali su s tim da publika ne odreagira kako treba, ali publika je dobro reagirala i to je na TV-u odlično izgledalo. Za mene je ovo jedan od boljih nastupa koje je Slovenija imala u svojoj eurovizijskoj povijesti. Jako mi je drago što su prošli u finale.

Ukupni dojam:smjesko

Faruk: Malo me čiji prolazak u finale razveselio kao slovenski. Pjesma sama po sebi ima tu neku vibru, i to sam tvrdio još od Razmišljamo naglas EMA, a nastupom je ona pojačana, dotjerana i predstavljena europskoj publici. Trenutak s prekidom je učinio da ovu pjesmu ljudi upamte, da o njoj govore malo duže od tri minute i rezultat je jasan. Jedina zamjerka je što se Lea u finalu, tijekom prekida, ponašala drugačije nego u polufinalu.

Ukupni dojam:smjesko

Luna: Nastup i pjesma čiji će naslov zauvijek ostati iconic u eurovizijskoj povijesti. Za komentiranje ovog nastupa išla sam pogledati i onaj s Eme i moram priznati da je koreografski i režijski poboljšan. Po mom mišljenju, mogla je biti i više plasirana.

Ukupni dojam:smjesko

Marija: Ako ćemo slagati listu najboljih nastupa ovogodišnjeg Eurosonga, onda ćemo se, vjerujem, svi složiti da je Slovenija bila na samom vrhu. Oni su (napokon) uz dobru pjesmu uspjeli osmisliti i odličan nastup i zasluženo prošli u finale. Ako je ovo početak nove slovenske ere, jedino što mogu reći je: long may it continue.

Ukupni dojam:smjesko

Tomislav: Slovenci su ponovili vrlo zanimljiv i efektan nastup iz nacionalnog finala. Isti efekt su uspjeli postići i ovdje. Odlična igra svjetlima i Lein vokal. Kao šlag na tortu, onaj slučajno-neslučajni prekid.

Ukupni dojam:smjesko


Zanimljivosti:

  • Ovo je prva pjesma izvedena na slovenskom jeziku koja je pronašla svoj put do finala Eurosonga nakon 2007. godine kada je to uspjelo Alenki Gotar s pjesmom Cvet z juga.
  • Malta je jedina država koja Lei Sirk nije dala ni boda u prvom polufinalu
  • Pogledajte reakciju vjernog slovenskog fana na prvi prolazak Slovenije u finale Eurosonga nakon dvije godine!

anketa 975

Ocijenite nastup Slovenije

Ukupno glasova: 104

  • Jako mi se sviđa (5) [83 / 80%]
  • Dobar je (4) [13 / 13%]
  • OK je (3) [5 / 5%]
  • Užasna je (1) [3 / 3%]
  • Ne sviđa mi se (2) [0 / 0%]

Sutra: Belgija

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava5

  1. Croeurofan — 6. srpnja 2018. u 17:51

    Pjesma je definicija "guilty pleasurea". Lea je pjesmu izvela besprijekorno, energično i karizmatično. Scenski perfektno. Ocjena: 5/5

  2. escmusic — 4. srpnja 2018. u 22:41

    Pjesma zanimljiva, nastup svjetski! Plesačice su bile savršene. Zbilja i moderna pjesma i moderan nastup ukomponiran s njezinim solidnim vokalom i onom stankom koja je na TV-u izgleda svjetski! U finalu je dobila moj glas.

    Ocjena: 5, Bravo Slovenija, nastavite tako i dalje!

  3. Sekret — 4. srpnja 2018. u 22:33

    Slovenija je zemlja kojoj sam se najviše radovao kad je ušla u finale.Onaj prekid vjerojatno nitko nije očekivao i samim time ju je i progurao u finale.Scenski nastup mi je fantastično odrađen
    Ocjena 5

  4. SwedenEurovisionFan — 4. srpnja 2018. u 21:26

    Jedna od onih pjesama, koja je meni osobno još više porasla samim nastupom, je upravo "Hvala, ne!". Nekako sam joj predviđao desnu stranu finala, ali baš se ne bih bunio da je ušla u Top13 🙂
    Ocjena: 4.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?