S druge strane ekrana: Izrael – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Izrael

  3 min za čitanje   5 komentara

IZRAEL

Plasman: 1. mjesto u finalu (529 bodova)


Andrea: – Vrlo je teško objektivno iskomentirati pobjedničku pjesmu. Moj odnos prema njoj promijenio se od izrazite mržnje do umjerenog sviđanja. Nastup mi je bio solidan. Ona je glasovno „ubila“, a i koreografija njenih plesačica je bila dobra. Pod dobra mislim da je bila zanimljiva i zaokupljala je pažnju. Nije mi bilo jasno jedino što mačke rade na pozornici (naravno mislim na one figurice mačaka koje su bile vidljive iza Nette), ako je zaštitna životinja pjesme kokoš. Kako bilo da bilo, mislim da je Netta svojim performansom odudarala od ostalih i to joj je donijelo pobjedu.

Ukupni dojam:smjesko

Bartol: Iskreno ja uživam u ovom nastupu i pjesmi još više otkako sam kročio nogom u Euroclub. Jednostavno mi je super ta energija, sviđa mi se da je over the top i zapravo nema ništa što bi me nužno smetalo. Čestitke pobjednici 😀

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Stigli smo do najveće greške ovogodišnjeg Eurosonga. Greška je to što je uopće pobjedila ova pjesma i ovaj nastup. Oprostite, ali ja ne mogu ovo.

Ukupni dojam:ljutko

Faruk: Dok sam gledao ovaj nastup bio sam sve više uvjeren da će Izrael doživjeti sudbinu Italije 2017. Jednostavno je izgledalo šlampavo, nedorečeno, s puno ideje i dosta nespretnom realizacijom. Kao da se išlo na to da se cirkus dovede do vrhunca. Upravo zato mi i nije jasno kako su uspjeli osvojiti simpatije publike i pogotovo žirija. Netta je vokalno podbacila. I tu ćemo se svi složiti. Po meni, aposlutno nezaslužena pobjeda.

Ukupni dojam:neutralko

Luna: Ja priznajem da mi je do samog Eurosonga pjesma dojadila. Kad sam prvi put vidjela nastup, dobila sam sličan flashback kao kod Jacquesa prošle godine. A to je da je nadrobljeno svega i svačeg, zbog čega je prešlo sve granice ukusa. I više od mjesec dana od finala, ja i dalje ne shvaćam funkciju onih satova u obliku mačaka.

Ukupni dojam:neutralko

Marija: Jedna mi engleska fraza pada na pamet analizirajući ovogodišnji izraelski paket, a to je over the top. Originalno – da, zanimljivo – da, karizmatično – da, ali isto tako i previše za moj ukus. Pustit ću da drugi raspravljaju o tome je li Izrael zaslužio odnijeti pobjedu i reći ću samo da je nakon nekoliko godina izrazito kvalitetnih pobjedničkih pjesama došao red i na jednu ovakvu.

Ukupni dojam:neutralko

Tomislav: Koji kokošinjac! Ali bez kokoši.

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti:

  • Ovo je četvrta izraelska pobjedna na Eurosongu. Time su se po broju pobjeda izjednačili sa Nizozemskom
  • Iako je u finalu osvojila prvo mjesto kod gledatelja, u svojem je polufinalu bila tek na četvrtoj poziciji kod njih – ispod Cipra Češke i Estonije
  • Poslušajte Toy u akustičnoj verziji s izraelske pressice

anketa 978

Ocijenite nastup Izraela

Ukupno glasova: 79

  • Jako mi se sviđa (5) [22 / 28%]
  • Dobar je (4) [19 / 24%]
  • Užasna je (1) [16 / 20%]
  • Ne sviđa mi se (2) [11 / 14%]
  • OK je (3) [11 / 14%]

Sutra: Portugal

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava5

  1. Sekret — 9. srpnja 2018. u 22:22

    Nastup je bio dobar.Vokalno odlična,a plesačice su koreografiju odradile fantastično
    Ocjena 5

  2. escmusic — 9. srpnja 2018. u 09:26

    Pjesma mi je i dalje najbolja pjesma ove godine. Nakon prve probe, Netta me je jako razočarala samim nastupom. No, kad sam u polufinalu vidjeo nastup, bilo mi je jasno kako ide visoko i najvjerojatnije pobjeđuje. Uvjeravao sam se da je nastup odličan uz ovu pjesmu. Kada sam sada pogledao nastup, možda ipak nije zaslužila pobjedu- bilo bi bolje da je pobijedio Cipar ili Njemačka. No, sve u svemu – bravo Netta!

    Ocjena: 5

  3. Croeurofan — 8. srpnja 2018. u 01:37

    I dva mjeseca kasnije meni i dalje nije jasno kako je OVO (neću reći što) od pjesme pobijedilo. Pjesma meni više zvuči kao spoj nekakvih čudnih zvukova, njeni vokali su bili dobri osim par vrištećih tonova a ovaj OVER THE TOP nastup ne bi komentirao. Ipak ću ovome dati 2/5 (u zadnji tren promjenih ocjenu). Inače, zanima me što je žiriju bilo na pameti kad su joj dali tolike bodove…

  4. SwedenEurovisionFan — 7. srpnja 2018. u 19:10

    Užasna je puta sto tisuća! Ocjena: 0,0.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?