Eurovizijski vremeplov: Izaberite najljepši spot (3) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Eurovizijski vremeplov: Izaberite najljepši spot (3)

  5 min za čitanje   2 komentara

Točno smo na pola puta kada je riječ o skupinama u ovom našem specijalu u kojem tražimo najljepši spot pjesama s Eurosonga objavljenih do kraja 2009. godine. Vrijeme je za treću skupinu od 11 spotova, a prije nego što krenemo s predstavljanjem, spomenimo samo tko je zahvaljujućim vašim glasovima iz druge skupine prošao u završni izbor. Predstavit ćemo ih abecednim redom:

  1. Alma & Dejan – Ostani kraj mene (Bosna & Hercegovina 1994.)
  2. Carola – Invincible (Švedska 2006.)
  3. Rebeka Dremelj – Vrag naj vezame (Slovenija 2008.)
  4. Riva – Rock Me (Jugoslavija 1989.)
  5. Sertab Erener – Everyway That I Can (Turska 2003.)

Zdravko Čolić – Gori vatra (Jugoslavija 1973.)

U Luksemburgu 1973. godine Jugoslaviju je predstavljao Zdravko Čolić s pjesmom Gori vara. Iako je natjecanje završio na 15. mjestu ova pjesma postala je ogroman hit, a i dan danas se često može čuti na radijskim stanicama. Spot za ovu skladbu sniman je na nekoliko lokacija u Mostaru, gradu smještenom na obalama rijeke Neretve i poznatom po Starom mostu, koji se može vidjeti i u ovom videu.


ABBA – Waterloo (Švedska 1974.)

https://www.youtube.com/watch?v=2VWWz-Wq58k

Da je nekad dovoljno samo ući u studio i otpjevati pjesmu pred kamerom i da to izgleda odlično, dokaz je i promotivni video za prvu pjesmu koja je pobijedila za Švedsku na Eurosongu. Naravno, riječ je o skladbi Waterloo u interpretaciji grupe ABBA.


Alenka Gotar – Cvet z Juga (Slovenija 2007.)

Prva koja je Sloveniju uvela u finale od uvođenja polufinala bila je Alenka Gotar s pjesmom Cvet z Juga u Helesnkiju 2007. godine. Pogledajte kako je Alenka prikazala ljubavnu priču i zašto spotom dominiraju crna i bijela boja.


David Civera – Dile que la quiero (Španjolska 2001.)

Šestoplasirani s Euorosnga 2001. Španjolac David Civera spot za svoju pjesmu Dile que la quiero snimio je na nekoliko lokacija Seville, glavnog grada španjolske Andaluzije. Tko nakon ovog spota ne bi poželio posetiti ovo mjesto i zaigrati uz ovu skladbu?


Feminnem – Call Me (Bosna & Hercegovina 2005.)

U Kijevu 2005. godine Bosnu i Hercegovinu predstavljala je grupa Feminnem u sastavu Ivana Marić, Pamela Ramljak i Neda Parmać. One su svoju pjesmu posvijetile proslavi 50 godina postojanja najvjećeg europskog glazbenog festivala, a neki zanimljivi momenti s Eurosonga su se i našli u njihovom spotu.


Karolina Gočeva – Mojot svet (Makedonija 2007.)

Karolina Gočeva predstavljala je Makedoniju do sada dva puta na Eurosongu. Prvi put 2002. godine a pjesmom Od nas zavisi, dok je pet godina kasnije u Helsinkiju pjevala Mojot svet. Prisetite se kako je Karolina kroz spot pokazala kako se njen svijet “vika muzika”.


Sirusho – Qele Qele (Armenija 2008.)

https://www.youtube.com/watch?v=3ga_ItCE6tY

Jedna od glavnih favorita beogradskog Eurosonga bila je i predstavnica Armenije Sirusho koja je sve razdrmala svojom pjesmom Qele Qele. Spot za ovu pjesmu su obilježili bubnjevi, roza boja i Sirushina razigranost.


Gina G – Ooh Aah… Just A Little Bit (UK 1996.)

Ne dešava se rijetko da pjesme s Eurosonga postanu ogromni hitovi, iako nisu pobjedili na samom natjecanju. Jedna od takvih je i pjesma Ooh Aah.. Just A Little Bit koju je za Ujedinjeno Kraljevstvo 1996. godine pjevala Gina G. Slatka mala bijela haljina i jedan hodnik bili su dovoljni da Gina iskaže šta traži.


NOX – Forogj, világ! (Mađarska 2005.)

Grupa NOX je te 2005. godine na kijevsku pozornicu donijela dašak stepa, a taj nastup ostao je u sjećanjima mnogih i nakon završetka. Step se može vidjeti i kroz njihov promotivni video, što je svakako melem za oči svim zaljubljenicima ove vrste plesa, ali mogu  se vidjeti i još neke vrste plesa. Tko voli glazbu i ples, ovaj spot je za njega.


Vanilla Ninja – Cool Vibes (Švicarska 2005.)

Ostajemo još malo u 2005. godini jer je te godine Švicarsku predstavljala estonska grupa Vanilla Ninja s pjesmom Cool Vibes. Djevojke su Švicarskoj donijele osmo mjesto, što do danas predstavlja najbolji rezultat ove zemlje od početka ovog milenija.


No Angels – Disappear (Njemačka 2008.)

Na Eurosongu 2008. Njemačku su predstavljale djevojke iz grupe No Angels s pjesmom Disappear. Iako nisu ostvarile zapaženiji rezultat, spot za ovu pjesmu odiše nekom posebnom emocijom i ljepotom.


U anketi ispod od ponuđenih 11 spotova, možete izabrati pet koji vam se sviđaju i podržati ih svojim glasom, a nakon tjedan dana glasovanja pet spotova s najviše vaših glasova proći će u završnu fazu ovog izbora. Sljedeći tjedan očekuje vas i posljednja grupa od 11 spotova.

anketa 987

Pet najljepših spotova iz treće grupe po vama su

Ukupno glasova: 61

  • Feminnem – Call Me (Bosna & Hercegovina 2005.) [36 / 14%]
  • Karolina Gočeva – Mojot svet (Makedonija 2007.) [31 / 12%]
  • Sirusho – Qele Qele (Armenija 2008.) [30 / 12%]
  • Alenka Gotar – Cvet z Juga (Slovenija 2007.) [27 / 11%]
  • ABBA – Waterloo (Švedska 1974.) [24 / 10%]
  • NOX – Forogj, világ! (Mađarska 2005.) [22 / 9%]
  • Vanilla Ninja – Cool Vibes (Švicarska 2005.) [21 / 8%]
  • Zdravko Čolić – Gori vatra (Jugoslavija 1973.) [20 / 8%]
  • No Angels – Disappear (Njemačka 2008.) [17 / 7%]
  • Gina G – Ooh Aah… Just A Little Bit (UK 1996.) [15 / 6%]
  • David Civera – Dile que la quiero (Španjolska 2001.) [8 / 3%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava2

  1. SwedenEurovisionFan — 16. srpnja 2018. u 15:32

    Cool Vibes, ajmeeeeeeeeeee <3

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?