S druge strane ekrana: Azerbajdžan – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Azerbajdžan

  3 min za čitanje   8 komentara


AZERBAJDŽAN

Plasman: 11. mjesto u polufinalu (94 boda)


Andrea: Nastup je bio super i moram odmah naglasiti kako je Aisel prelijepa, što je istakao onaj početni face-close-up kadar koji mi se izrazoto svidio. Koreografija nije bila prezahtjevna, ali je bila sasvim korektna i držala je pažnju gledatelja. Mislim da su loša pjesma i redni broj nastupa odigrali glavnu ulogu u ispadanja Azera u polufinalu i da to nije imalo nikakve veze sa samim nastupom.

Ukupni dojam:smjesko

Bartol: Pozornica je izgledala prelijepo, minimalni pokreti u refrenu su bili zarazni (legenda kaže da ih svaki puta imitiram kada čujem pjesmu), a pjesmu obožavam sve više svakog dana. ALI! Aisel svojim glasom nije dorasla ovoj pjesmi i to mi je najviše pokvarilo dojam…

Ukupni dojam:neutralko

Bojan: Jedan sasvim korektan i zadovoljavajuć nastup. Aisel je izvukla maksimum iz pjesme što se dalo izvući. Eto jedina zamerkica mi je ta što kad je stala na tu srednju platformu nije se više pomerila s nje, pa mi je do kraja nastupa izgledala kao da je prestatična, iako se kretala gornjim dijelom tela.

Ukupni dojam:neutralko

Faruk: Čak ni činjenica da se radi o „velikom“ Azerbajdžanu nije mogla zamagliti sve ogromne propuste i nedostatke ovog nastupa. Od vokalnih proklizavanja do skakutanja po plastičnim valovima – sve je izgledalo dosta nesređeno i, što je za Azerbajdžan stvarno rijetkost, amaterski. Po meni je ovo dosta zasluženo ispadanje.

Ukupni dojam:ljutko

Luna: Prije deset godina bila sam s mamom u Ateni, gdje smo imali vodiča koji je inače iz Srbije. Njegovo tumačenje legende o Ateni i Hefestu riječima „on je stao da je ganja, ona je stala da beži“ postao je highlight našeg putovanja. Tim riječima može se opisati i prve dvije minute ovog nastupa – neki duhovi stali su naganjati jadnu Aisel i njezine prateće pjevače, a oni su stali bježati kao muhe bez glave. Uzmemo li u obzir lošu pjesmu i pjevačicu koja je otpjevala ovo preko nečega, dobijemo rezultat kojeg smo dobili.

Ukupni dojam:ljutko

Marija: S jednom prosječnom i nezanimljivom pjesmom koja se nije izdvojila u masi, s lošim rednim brojem nastupa koji im je više odmogao nego pomogao i s nastupom koji nije imao veze sa skladbom ovo nije moglo uspjeti. Nevjerojatno je da netko misli da će s plesačima i bijelom haljinom uspjeti pokupiti glasove, pogotovo nakon posljednjih rezultata koji su ukazivali na pad rejtinga ove zemlje. Žalosno je samo što je pjevačica potrošena na ovakvu bezvezariju.

Ukupni dojam:ljutko

Tomislav: Vrlo simboličan i zanimljiv nastup. Posebno su mi se svidjeli ovi kosi zubci koji su malo nakrenuli prespektivu pozornice. Jedino što mi fali je malo više dinamike u pokretu s obzirom na pjesmu.

Ukupni dojam:neutralko


Zanimljivosti:

  • Ovo je prvi puta da je Azerbajdžan ispao u polufinalu Eurosonga od svojeg debitantskog nastupa 2008. godine
  • Azerbajdžan je dobio 47 bodova i od publike i od žirija u svojem polufinalu, i oboje su Aisel stavili na dvanaesto mjesto u polufinalu
  • Prisjetite se kratke poruke za eurosong.hr od Aisel!

anketa 986

Ocijenite nastup Azerbajdžana

Ukupno glasova: 63

  • Jako mi se sviđa (5) [18 / 29%]
  • Ne sviđa mi se (2) [15 / 24%]
  • Dobar je (4) [14 / 22%]
  • OK je (3) [13 / 21%]
  • Užasna je (1) [3 / 5%]

Sutra: Ukrajina

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava8

  1. Leon_ESC — 20. ožujka 2022. u 11:23

    I dalje mislim da je trebala proći u finale!

  2. Sekret — 17. srpnja 2018. u 16:10

    Nastup jako zanimljiv,pjesma odlična.Nažalost nastupala je prva i to je bio ključ ostanka u polufinalu
    Ocjena 5

  3. Croeurofan — 16. srpnja 2018. u 15:10

    Nije joj pomoglo ulizivanje Portugalcima… Pjesma je generična, blijeda i nikakva. Nema apsolutno ničega impresivnog u njoj, a jazz pjevačica se u toj pjesmi snalazi kao Hrvatska nakon penala jučer (još uvijek pod dojmom xD). Scenski nastup je lijep ALI ostatak je učinio svoje …2/5

  4. escmusic — 14. srpnja 2018. u 21:13

    @escfan slažem se s tobom! 🙂

  5. escmusic — 14. srpnja 2018. u 21:12

    Jedna od većih nepravdi na ovom Eurosongu. Pjesma mi je bila ok, nastup savršen. Do samog Eurosonga i prvog polufinala nisam davao neki značaj ovoj pjesmi, ali nastupom i karizmom me je oduševila! Vokalno je bila zadovoljavajuća, a uz to je bila i jako lijepa ( petica za šminku). Malo joj je falilo za prolaz, ali tu je kriv samo ždrijeb, ništa drugo. Po meni je ona mogla ući umjesto Albanije koja, po meni, nije zaslušila biti u finalu (unatoč maestralnom vokalu koji ga je i progurao u finale).

    Ocjena: 4

  6. SwedenEurovisionFan — 14. srpnja 2018. u 19:10

    I dalje mi je nejasno kako je ispala u polufinalu, a bila je perfektna. Ocjena: 5.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?