Tina Karol oplela po Alekseevu: "Bjelorusiju trebaju predstavljati Bjelorusi" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Tina Karol oplela po Alekseevu: “Bjelorusiju trebaju predstavljati Bjelorusi”

  2 min za čitanje   2 komentara

Nakon scenskog i rezultatskog fijaska bjeloruskog predstavnika na Eurosongu 2018., Alekseevu, u javnosti te zemlje vodi se živa rasprava o tome je li ovaj Ukrajinac uopće bio pravi izbor za predstavljanje Bjelorusije na Natjecanju za najbolju pjesmu Europe. U tu raspravu se nedavno uključila i nekadašnja ukrajinska predstavnica, Tina Karol, koja je podržala one koji misle kako Alekseevu nije bilo mjesto u Lisabonu. Barem ne u bjeloruskoj delegaciji.

– Bjelorusiju treba predstavljati netko s bjeloruskom putovnicom. Čak i na štetu rezultata. Ukoliko se već ne uspiju plasirati u finale, onda neka to barem bude s nekim iz Bjelorusije. – izjavila je Tina Karol koja je s pjesmom Show Me Your Love rodnu Ukrajinu predstavljala na Eurosongu 2006.

Tina je dodala kako se ne boji reakcija, kako ukrajinske, tako ni bjeloruske javnosti s obzirom na to da je, kao Ukrajinka, navikla da svoje mišljenje govori naglas.

Podsjetimo, Alekseev, inače Ukrajinac, prošao je trnovit put do eurovizijske pozornice u Lisabonu. Nakon što je u posljednjem trenutku odlučio da, umjesto na ukrajinskom, sreću okuša na bjeloruskom nacionalnom izboru, glazbena javnost te zemlje nije baš s naročitim oduševljenjem dočekala ovog mladog pjevača. No, unatoč nekim protestnim povlačenjima iz natjecanja, Alekseev je uspio pobijediti na bjeloruskom nacionalnom izboru. Ipak, u Lisabonu, poprilično šokantnim nastupom za pjesmu Forever nije uspio privući simpatije žirja i gledatelja, te je natjecanje završio na 16. mjestu u prvom polufinalu.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava2

  1. Bulbasaur — 22. srpnja 2018. u 14:09

    Reci to San Marinu!

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?