Rekord - 19 zemalja na Dječjem Eurosongu 2018. – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Rekord – 19 zemalja na Dječjem Eurosongu 2018.

  2 min za čitanje   6 komentara

Rekordan broj od 18 zemalja koji je bio još od Lillehammera 2004. i službeno je otišao u povijest. Prije nekoliko trenutaka, službena stranica Dječjeg Eurosonga objavila kako će 19 zemalja nastupati na nadolazećem izdanju, koje je zakazano za 25. studenogMinsk Areni u glavnom gradu Bjelorusije. Od zemalja koje su nastupale prošle godine u Tbilisiju, ove godine nećemo gledati Cipar Ukrajinu, no zato su se na natjecanje nakon višegodišnjeg izbivanja vratili Azerbajdžan, Francuska (koja nije bila na natjecanju još od 2004.!) i Izrael. Također, dvije zemlje će ostvariti svoj debitantski nastup, a to su WalesKazahstan (koji je još prošle godine poslao manju delegaciju u Tbilisi u svrhu upoznavanja s natjecanjem).

Tko nastupa?

  • Albanija (RTSH)
  • Armenija (AMPTV)
  • Australija (ABC / SBS)
  • Azerbajdžan (ICTIMAI)
  • Bhelorusija (BTRC)
  • Francuska (France TV)
  • Gruzija (GPB)
  • Irska (TG4)
  • Izrael (KAN Italy (RAI)
  • Kazahstan (Khabar Agency)
  • Makedonija (MKTV)
  • Malta (PBS)
  • Nizozemska (AVROTROS)
  • Poljska (TVP)
  • Portugal (RTP)
  • Rusija (RTR)
  • Srbija (RTS)
  • Wales (S4C)

“Jedva čekamo!”

– Uzbuđeni smo što imamo rekordan broj od 19 sudjelujućih zemalja na 16. Dječjem Eurosongu. Otkako je ovo natjecanje započelo 2003., uvijek smo uzbuđeni vidjeti bogatstvo mladih i talentiranih izvođača na sceni, od kojih su neki čak sudjelovali na Eurosongu. Jedva čekamo vidjeti novu generaciju mladih glazbenih nada kako sjaje na pozornici 2018. u Minsk Areni – izjavio je izvršni producent natjecanja Jon Ola Sand.

Kako biraju?

Od ovih 19 zemalja, trenutno su samo dvije zemlje izabrale svoje predstavnice – Gruzija i Rusija. I dok Gruzijci za svoju Tamar Edillashvili traže pjesmu, Rusi su na nacionalnom izboru izabrali Annu Filipčuk s pjesmom Nepobedimy.

Od preostalih zemalja, Bjelorusija bira 31. kolovoza, Poljska sredinom listopada, a Armenija, Nizozemska i Malta u rujnu. S druge strane, talijanska televizija RAI objavila je kako će im u odabiru pjevača za Minsk pripomoći zbor Mariele Ventre iz Antoniana, poznatiji kao mali zbor koji nastupa na najpoznatijem talijanskom dječjem festivalu Zecchino d’Oro.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava6

  1. Lujka s ukusom — 2. kolovoza 2018. u 22:31

    Navodno se i Ukrajina u zadnji čas pripojila listi, pa će biti 20 zemalja

  2. Bulbasaur — 26. srpnja 2018. u 16:13

    @tdlrhd @bosancheros Ne znam čemu negodovanje. Dio Kazahstana se nalazi u Europi, a i glavni grad je u tom dijelu. Također, on se nalazi u gotovo svim europskim sportskim natjecanjima (igrali smo kvalifikacije s njima u nogometu), a opće je poznato da EBU uvijek kasni s primanjem novih članica. Ista stvar sa Kosovom.

  3. SwedenEurovisionFan — 25. srpnja 2018. u 13:45

    Ma ljudi HRT je pred raspadom. Pa vidite da neće prenositi ništa od nogometa, klupskog i reprezentativnog minimalno do rujna 2020. godine. Izgubili prava na najjača nogometna natjecanja (LP, EL, EP), a kako onda neće odustat i od JESC? Moramo svi biti sretni što se Hrvatska natječe barem na Eurosongu i nadati se da bolji dani / godine dolaze 🙂

  4. Babe — 25. srpnja 2018. u 13:29

    kolika šteta što mi ne sudjelujemo, mislim 2003 i 2004 u top 3 i to još prvi pobjednici ovog natjecanja…. HRT kad ćeš naučiti?

  5. escmusic — 25. srpnja 2018. u 13:01

    Zanimljivo. A zašto ne bi i mi sudjelovali? Ipak smo prvi pobijedili. Je li netko možda kontaktirao HRT ili je on negdje javno obznanio zašto opet ne sudjelujemo?

  6. Lujka s ukusom — 25. srpnja 2018. u 12:34

    Ne sviđa mi se što je Kazahstan u ovome
    Uskoro će natjecanje postati Worldvision

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?