Što nam novo nude eurovizijske zvijezde? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Što nam novo nude eurovizijske zvijezde?

  4 min za čitanje   6 komentara

Kada je riječ o vremenu, srpanj je bio promjenljiv, ali zato glazbeno nebo bivših eurovizijskih predstavnika postalo je bogatije  novim pjesama ili spotovima koje su objavili u prethodnih 31 dan. U narednih nekoliko redova upoznat ćemo vas s nekoliko svježih glazbenih uradaka.


Sergej Ćetković – Ako te zaboravim

Predstavnik Crne Gore na Eurosongu 2014. i prvi koji je ovu zemlju uveo u finale najvećeg europskog glazbenog natjecanja Sergej Ćetković prije dva dana objavio je autorsku pjesmu Ako te zaboravim. Kao što se moglo i očekivati od ovog pjevača, on je ponudio jednu baladu za čiji aranžman su zaduženi Marko Milatović i Vladan Popović Pop, dok se u ulozi jednog od pratećih vokala pojavila poznata srpska pjevačica Aleksandra Radović.


Madame Monsieur – Comme Une Reine

Ovogodišnji predstavnici Francuske duo Madame Monsieur tijekom srpnja objavili su spot za pjesmu Comme Une Reine, koja se nalazi na njihovom drugom studijskom albumu Vu d’ici. Sami izvođači su i autori ove skladbe.


Freddie – Már nem számít

Freddie je predstavljao Mađarsku na Eurosongu 2016. s pjesmom Pioneer i od tada je blisko povezan s ovim natjecanjem jer je u Kijevu i u Lisabonu bio jedan od komentatora mađarske televizije tijekom prijenosa, dok je ove godine bio i jedan od voditelja mađarskog nacionalnog izbora A Dal. U finalu izbora Miss Mađarske Freddie je izveo svoju novu pjesmu Már nem számít koju je napisao u suradnji s Zé Szabóm, Norbertom Kozmom i Dánielom Szebényiom.


Eleni Foureira – Caramela

Drugoplasirana s ovogodišnjeg Eurosonga i pobjednica projekta Vaši najdraži nastupi Eleni Foureira početkom prošlog mjeseca objavila je ritmičnu pjesmu naziva Caramela na grčkom jeziku. Jedan od potpisnika glazbe ove pjesme je i Doron Medalie, inače autor ovogodišnje pobjedničke pjesme Toy.


Kristian Kostov – Get it

Kristian Kostov je dečko koji je prošle godine oduševio mnoge svojom interpretacijom pjesme Beautiful Mess i Bugarskoj donio drugo mjesto, što predstavlja najbolji plasman ove zemlje do sada. On je prošlog mjeseca objavio novi singl Get it. Pjesmu je napisao u suradnji s Danielom Kosovom, Mariom Erke i Sashom Xuman.


Benjamin Ingrosso – I Wouldn’t Know

Za Švedsku je ove godine pjevao Dance You Off i u eurovizijsku povijest svoje zemlje upisao osvojeno sedmo mjesto. Benjamin Ingrosso tijekom srpnja objavio je novu stvar naziva I Wouldn’t Know.


Svala – For The Night

Svala je prošle godine za Island pjevala Paper, a prošlog mjeseca je objavila spot za novu pjesmu For The Night. Pjesmu je napisala u Los Angelesu zajedno sa svojim mužem Einarom Egilssonom i američkim glazbenikom Rylandom Blackintonom.


Lea Sirk – Moj profil

Ove godine Lea Sirk je sve oduševila svojom interpretacijom pjesme Hvala, ne! i Sloveniju uvela u finale s pjesmom na slovenskom jeziku, što se nije desilo još od 2007. godine i Alenke Gotar. Za ove ljetnje dane Lea je pripremila pjesmu Moj profil za koju je snimila i spot.


Pamela Ramljak – Trag njenih usana

Pamela je kao članica grupe Feminnem predstavljala prvo Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2005., a potom pet godina kasnije i Hrvatsku i to s pjesmom Lako je sve. Nova skladba nosi naziv Trag njenih usana, za čiju glazbu i tekst je zaslužan Ante Pecotić.


Jelena Tomašević – Dobro jutro ljubavi

Godine 2008. u Beogradu na domaćem terenu Srbiju je predstavljala Jelena Tomašević s pjesmom Oro. Početkom srpnja Tomaševićka je objavila spot za svoju novu skladbu Dobro jutro ljubavi. Amil Lojo bio je zadužen za glazbu i tekst, dok aranžman potpisuje Darko Dimitrov.


U komentarima nam recite koja od ovih pjesama vam se najviše svidjela i zbog čega, ali bilo kako bilo, želimo vam da uživate u novim melodijama bivših sudionika Izbora za pjesmu Eurovizije.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava6

  1. Dino — 6. kolovoza 2018. u 08:43

    Od svih je najbolja Jelenina pesma Dobro jutro, ljubavi. Ovog proleca sam se zaljubio kao nikad do sada i ova pesma je za moju najvecu ljubav V. A poslusajte i album Tijane Bogicevic Cudo. Savrsena jeee!

  2. Thormaster — 5. kolovoza 2018. u 13:43

    @pabloncrnich A mene melodija podsjeća da dobar stari house i zato mi je fantastična!!

  3. ESCroatia — 4. kolovoza 2018. u 09:53

    @wannabe Dobro pa je to bio sam san haha 😀

  4. ESCroatia — 3. kolovoza 2018. u 22:23

    Ljudeki,znam da sam mozda lud i sve ahaha ,ali ja imam takav feeling,a i sanjao sam nocas da bi nas u Izraelu mogla predstavljati Antonija Šola? 😀

  5. Thormaster — 2. kolovoza 2018. u 21:04

    Trag njenih usana mi je mrak!! Uz One Kiss (Calvin Haris & Dua Lipa), Ring Ring (Jack Jones) i Solo (Clean Bandit & Demi Lovato) na mom ljetnom soundtracku!!

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?