U pripremi "Festival da Cançao 2019" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

U pripremi “Festival da Cançao 2019”

  2 min za čitanje   3 komentara

Nakon što su završili sa svime što je imalo veze s organizacijom Eurosonga 2019., portugalska televizija RTP započela je s pripremama za 2019 godinu. Tijekom jučerašnjeg dana u popodnevnim satima, RTP je objavio dio detalja vezanih uz portugalski izbor Festival da Cançao 2019.

Što se mijenja, a što je isto?

FDC2019 bit će sličnog formata kao i FDC2018, no uz manje promjene. Prva promjena jest broj kandidata. Na idućem izdanju portugalskog izbora natjecat će se 16 natjecatelja. Četrnaest natjecatelja (tj. skladatelja) bit će pozvano od strane RTP-a, jedan skladatelj bit će odabran na natjecanju radija Antene 1 Master Class, a jedan skladatelj, bio iz Portugala, neke druge zemlje, ali je portugalskog porijekla ili je iz neke druge lusofonske zemlje, bit će odabran s javnog natječaja. Svi zainteresirani za Master Class ili za natječaj mogu se javiti na festival2019@rtp.pt.

Svih 16 skladatelja bit će odabrano tijekom studenog, a prve verzije pjesama moraju biti predane RTP-u do 30. studenog, dok finalne verzije pjesama , zajedno s podacima o izvođačima, moraju biti dostavljene do 31. prosinca.

Dva polufinala

Kao i na protekla dva izdanja, RTP će skladatelje rasporediti u dva polufinala, čiji su datumi zasad nepoznati. U svakom polufinalu nastupat će po osam izvođača, a iz svakog će polufinala proći po četiri izvođača, zahvaljujući kombinaciji glasova publike i žirija (kako će to izgledati, možete pogledati u videu ispod).

https://youtu.be/clXAlTzwgO4?t=28m43s

Hoće li portugalski predstavnik u Tel Avivu proći bolje od Cláudije Pascoal u Lisabonu?

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava3

  1. Croeurofan — 20. rujna 2018. u 16:42

    Nekako mislim da će se Portugalci vratiti svojim lošim rezultatima ukoliko misle nastaviti u stilu u kojem trenutno šalju. Da, Salvador je pobjedio, ali isto tako su ove godine bili zadnji sa kopijom Salvadora. Šteta što je Diogo odustao jer je njegova pjesma bila puno bolja.

  2. SwedenEurovisionFan — 18. rujna 2018. u 14:32

    Nadam se nečemu drugačijem nakon Salvadorove dosadne pjesme i onda Claudijine kopije istoga…

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?