Poslušajte prve pjesme Dječjeg Eurosonga 2018! – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Poslušajte prve pjesme Dječjeg Eurosonga 2018!

  3 min za čitanje   3 komentara

Pet je zemalja objavilo i izvođača i pjesmu, dok je još osam zemalja interno odlučilo za izvođača koji će predstavljati njihove boje na Dječjem Eurosongu 2018. godine. I dok ćemo tih osam izvođača samo ukratko spomenuti na kraju ove objave, s odabranim i objavljenim pjesmama ćemo se malo detaljnije pozabaviti.


RUSIJA

Nakon što je prošle godine Polina Bogusevich svojom izvedbom pjesme Krilya pobijedila na Dječjem Eurosongu održanom u Tbilisiju, ove godine će isto to pokušati trinaestogodišnja Anna Filipchuk koja će u Minsku pjevati pjesmu Nepobedimy. Anna je pobijedila na nacionalnom finalu održanom još trećeg lipnja, koje se, zanimljivo, održalo na Krimu. Anna je pobijedila u konkurenciji od dvanaest pjesama, ostavivši drugoplasiranog Arkadiya Yevtushenka iza sebe za samo 1.1% glasova publike.


MALTA

Otkako su se vratili na pozornicu Dječjeg Eurosonga 2013. godine, Malta je na svakome izdanju ove manifestacije uspjela ući u TOP10, a zadatak da nastavi taj niz dobila je dvanaestogodišnja Ela Mangion, koja će u Minsku izvesti pjesmu Marchin’ On. Pjesmu su uz nju skladali Emil Calleja Bayliss i Cyprian Cassa, a Ela je pobijedila na nacionalnom finalu u konkurenciji od šesnaest pjesama.


BJELORUSIJA

Bjelorusko nacionalno finale je obilježilo izuzetno zanimljivo glasovanje, u kojem je kao pobjednik izašao četrnaestogodišnji Daniel Yastremski, koji će domaćine “malog Eurosonga” predstavljati s pjesmom Time. Publika ga je stavila na prvo mjesto, dok je od žirija dobio tek četiri boda, ali je to na kraju ipak bilo dovoljno za pobjedu, jer je drugoplasirana Maria Zhilina za Danielom zaostala samo jedan bod, dok je trećeplasirani Nikita Belko bio prvi kod žirija i – zadnji kod publike. Hoće li Daniel ponoviti uspjeh Helene Meraai, koja je prošle godine u Tbilisiju završila kao petoplasirana, vidjet ćemo 25. studenog.


UKRAJINA

Ukrajinu će ove godine na Dječjem Eurosongu predstavljati jedanaestogodišnja Darina Krasnovetska s pjesmom Say Love. Zanimljivo, ove je godine umjesto nacionalnog finala bilo organizirano online glasovanje, u kojem je Darina završila kao trećeplasirana, a pobijedio je Kain Rivers, međutim Darina je ipak objavljena kao pobjednica nacionalnog finala. Hoće li Ukrajina ponovno ostvariti TOP5 plasman nakon pet godina, saznat ćemo krajem studenog.


ARMENIJA

Armenija je svojeg predstavnika za Dječji Eurosong 2018. odlučila potražiti pomoću emisije Depi Mankakan Evratesil, koja se sadržavala od dva polufinala i finala, u kojem je pobjedu odnio L.E.V.O.N s pjesmom L.E.V.O.N. Pobjedu je odnio ispred Vargana Margaryana, a ukoliko L.E.V.O.N ne ostvari TOP3 rezultat u Minsku, bit će to prvi puta u povijesti Armenije na Dječjem Eurosongu da dvije godine zaredom nisu ostvarili TOP3 plasman.


Ostali izabrani predstavnici

Izabrani i izvođač i pjesma

  • Kazahstan – Danelyia Tuleshova – Özinge sen
  • Srbija – Bojana Radovanović – Moj svet

Izabran izvođač

  • Australija – Jael Wena
  • Azerbajdžan – Fidan Hüseynova
  • Gruzija – Tamar Elidashvili
  • Izrael – Noam Dadon
  • Makedonija – Marija Spasovska
  • Poljska – Roksana Węgiel

 

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava3

  1. Lujka s ukusom — 10. listopada 2018. u 16:52

    OOF Update:
    .
    Albanija mi je novi top, neočekivano dobra pjesma 😀 Dječji Eurosong bi trebao takav biti

  2. Lujka s ukusom — 9. listopada 2018. u 19:54

    9. LISTOPADA 2018.
    .
    od svih pjesama koje su izašle do sad mi je Gruzija top

  3. Sekret — 23. rujna 2018. u 23:08

    Trenutni Top 6:
    1.Armenija
    2.Ukrajina
    3.Kazahstan
    4.Rusija
    5.Malta
    6.Bjelorusija ☺

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?