Ekskluzivno - Hrvatska nastupa na Eurosongu 2019. – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Ekskluzivno – Hrvatska nastupa na Eurosongu 2019.

  1 min za čitanje   25 komentara

Polako se popunjava broj sudionika Eurosonga 2019. No ono što posebno veseli jest kad to možemo napisati za Hrvatsku. U e-mailu kojeg je dobila naša redakcija nakon upita, Hrvatska radiotelevizija (HRT) potvrdila je nastup na 64. Eurosongu u Tel Avivu.

– Kao novi voditelj projekta i šef hrvatske delegacije za Eurosong 2019., potvrđujem da će Hrvatska radiotelevizija sudjelovati na ovom natjecanju – stoji u mailu kojeg je potpisao Željen Klašterka. Inače, sam Klašterka stekao je eurovizijskog iskustva prije 24 godine, kada je skladao glazbu za pjesmu Nek ti bude ljubav sva.

Detalji oko samog načina izbora hrvatskog predstavnika trenutno nisu poznati.

Povijest Hrvatske na Eurosongu

Hrvatska se ovom natjecanju pridružila 1993. godine u irskom Millstreetu, a najveći domet na ovom natjecanju bila su dva četvrta mjesta (1996. i 1999.). Nakon niza neuspješnih nastupa, dolazi do povlačenja s dva izdanja (2014. i 2015.), no nakon povratka 2016. godine Hrvatska se kvalificira u finale. Ove godine Franka nije uspjela dovesti Hrvatsku u finale, a tko će biti njezin nasljednik ili nasljednica, saznat ćemo u narednih nekoliko mjeseci.

To read this in English, click here.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava25

  1. Croeurofan — 30. rujna 2018. u 22:47

    Upravo sam saznao da je u "Studiu" izašao članak koji najavljuje povratak Dore koja bi se trebala održati u Opatiji. Nadam se da će se ove godine zaista održati, umjesto da HRT (opet) izgubi previše dragocijenog vremena koje se moglo pametnije utrošiti (realno ove godine je sve bilo odrađeno "zbrda zdola"). Ja zasad ovu objavu neću (pre)ozbiljno shvatiti, ali ću svakako sljedećih mjesec dana ostati uz portal i pratiti situaciju.

  2. ESC fan — 29. rujna 2018. u 10:48

    Kedzo, Maja ili Indira idu na Evroviziju.

  3. Bulbasaur — 28. rujna 2018. u 14:00

    @croeurofan Ne budi bedast, ako je izaberu, zar stvarno misliš da će pjevati na engleskom?

  4. Lujka s ukusom — 28. rujna 2018. u 08:34

    Ma Dora da se vrati treba jedan ogroman reboot
    I naravno da pjesme zvučaju kao da su iz 21. stoljeća a ne iz 19.

  5. imperator — 27. rujna 2018. u 19:47

    I više nego očekivano.. Za razliku od drugih državnih postaja u okruženju, novaca na HRT-u ima, i to napretek.. pogotovo sad kad više nemaju prava za mnoga nogometna zbivanja pa ću novce utrošiti na nešto drugo; recimo na izbor za eurosong iliti DORU.. 😉
    Stoga ne želim komentirati to da ćemo opet odabirati predstavnika na tajni način.. i hvala Bogu budući da se sve više ističe svatovska pevajka Maja Šuput na što ću se samo izraziti jednim 😀

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?