Kad Cher uskoči u cipele grupe ABBA – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Kad Cher uskoči u cipele grupe ABBA

  2 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Jedna od najpoznatijih američkih glazbenica današnjice Cher ovih dana nalazi se u središtu pozornosti zbog svog novog albuma Dancing Queen, na kojem se, kao što možda možete naslutiti, nalaze obrade pjesama najpoznatije švedske pop grupe ABBA.

Snimajući nastavak mjuzikla Mamma Mia! Here We Go Again, Cher je za potrebe filma otpjevala dvije pjesme švedske pop senzacije Fernando i Super Trouper i inspirirana ovim pjesmama odlučila kako će njen 26. studijski album posvetiti upravo glazbi grupe ABBA.

Na albumu se nalazi deset pjesama, a među njima i skladba Waterloo s kojom je ABBA 1974. godine Švedskoj donijela prvu pobjedu na Eurosongu. Upravo je ovu pjesmu Cher izvela na svojoj australskoj turneji u Brisbaneu prije dva dana.

Godišnjica pomjera objavljivanje novih pjesama

Iako je početkom ove godine najavljeno kako će BBC emitirati dokumentarac o eurovizijskim pobjednicima grupi ABBA, kao i da ćemo biti u prilici čuti njihove dvije nove pjesme, za sve to ćemo morati pričekati. Kako su u intervjuu za britanski list Daily Star rekli članovi benda Björn Ulvaeus i Benny Andersson premijera dokumentarca i singlova odgađa se za sljedeću godinu, prenosi Evrovizija.rs.

Kako se navodi razlog odlaganja premijere je zbog toga što skladbe I still have faith in you i Don’t shut me down još nisu u potpunosti završene. Tako da nas pored ovih pjesama, na 45. godišnjicu od njihove pobjede na Eurosongu, očekuje i premijera dokumentarca Thank You for the Music i hologramska turneja ABBAtar.

Članovi benda još su otkrili kako je jedna od dvije nove pjesme prava plesna pop skladba u stilu sedamdesetih, dok će druga rasplakati sve jer je riječ o bezvremenskoj baladi sa sretnim krajem.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
5
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?