Eurovizijska prijateljstva koja traju (2) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Eurovizijska prijateljstva koja traju (2)

  5 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Eurosong, pored toga što nam donosi pjesme koje rado slušamo tijekom cijele godine, pa i mnogo godina potom, samim sudionicima ostavlja brojne uspomene, ali i poznanstva i prijateljstva koja traju i nakon samog natjecanja. Zavirili smo na Instagram profile pojedinih eurovizijskih predstavnika i istražili smo kako se oni druže, surađuju, ali i prisjećaju za njih jedinstvenog događaja u kojem su sudjelovali.

Predstavnik Islanda na Eurosongu 2018., Ari Olafsson, svoje sudjelovanje na ovom natjecanju možda neće pamtiti po dobrom u rezultatskom smislu, no to nikako ne znači da se tijekom priprema za Lisabon i boravka tamo ovaj simpatični Islanđanin nije itekako dobro zabavio. Nedavno se Ari prisjetio lijepih uspomena nastalih tijekom njegovog posjeta Madridu gdje je, zajedno s mnogim drugim sudionicima ovogodišnjeg Eurosonga, nastupio na predeurovizijskom partiju. Jedna od njih je boravak u sauni s predstavnicima Švicarske, duom ZiBBZ i Češke, Mikolasom Josefom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ari (@ari_olafsson)

Eurovizijski svijet je sa zabrinutošću pratio vijesti o zdravstvenom stanju prošlogodišnjeg pobjednika, Portugalca, Salvadora Sobrala. Posebno se to odnosi na nemali broj njegovih prijatelja u svijetu Eurosonga, a među njima je svakako pobjednica Eurosonga 2016., tadašnja predstavnica Ukrajine, Jamala koja je na svom Instagram profilu, u danima dok se Salvador na operacijskom stolu borio za život sa svojim obožavateljima podijelila njihovu zajedničku sliku i pozvala ih da mole za zdravlje njenog prijatelja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Сегодня день улыбок!Улыбнись! #держись #улыбнись #smile #staystrong @salvadorsobral.music

Objavu dijeli Jamala (@jamalajaaa)

Norveška eurovizijska uzdanica iz 2017., JOWST, sudeći po njegovim profilima na društvenim mrežama, stekao je dosta novih prijatelja u Kijevu. No, posebno se obradovao popularnom Epic Sax Guyu iz moldavskog benda SunStroke Project čija popularnost je višestruko nadišla popularnost pjesme Run Away koja ga je 2010. i učinila globalno poznatim. Slika je u rekordnom roku prikupila veliki broj “lajkova”, a obožavatelji su jedva dočekali da predlože neku moguću suradnju dvaju glazbenika.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Epic JOWST guy ? ? I think we might be twins. I should just have my beard ?? like him ? and that thing in my ear ?

Objavu dijeli Joakim With Steen / JOWST (@jowstmusic)


Da eurovizijska prijateljstva ne završavaju samo na povremenim susretima i zajedničkim fotografijama, pokazuje i primjer poljske predstavnice Kasie Mos i njenih finskih kolega iz dua Norma John. Oni su, naime, nakon eurovizijskog iskustva udružili mikrofon, i tako je nastala zajednička pjesma Wild Eyes za koju je prije nekoliko mjeseci snimljen i spot.


Suradnja dva eurovizijska glazbenika je jedna stvar. No suradnja dva eurovizijska pobjednika je nešto zasigurno posebno. Zato je veliku pozornost, kako eurovizijske, tako i općenito glazbene javnosti privukao duet Marije Šerifović, pobjednice Eurosonga 2007., i Alexandera Rybaka koji je svoj eurovizijski trofej podigao 2009. Je li duetu prethodilo veliko prijateljstvo ova dva iznimno talentirana glazbenika, ili se iz suradnje u studiju to prijateljstvo tek rodilo manje je bitno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

It’s official 😉 First guest on album is Alexander Rybak ?

Objavu dijeli Marija Serifovic (@serifovic)


Kad smo kod Rybaka, spomenimo i to kako jedan od omiljenijih eurovizijskih pobjednika gaji veliko poštovanje, ali i prijateljstvo s Mr. Eurovisionom, čovjekom čije ime je dugo godina bilo sinonim za Eurosong – Johnnyem Loganom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Makes me wanna go for Eurovision all over again! ❤️❤️❤️ #TheKing #johnnylogan

Objavu dijeli Alexander Rybak (@rybakofficial)

U najtežim trenucima se prepoznaju najbolji prijatelji. To zasigurno vrijedi i za prijateljstvo ovogodišnjih predstavnika Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske koji su nastupom na eurovizijskom koncertu u Amsterdamu oduševili glazbeni svijet. Naime, Emilie, dio dua Madame Monsieur koji je ove godine branio boje Francuske, iznenada se razbolila, te nije mogla nastupiti. Na njeno mjesto je, uz svega nekoliko sati priprema, uskočila predstavnica Ujedinjenog Kraljevstva, SuRie, za nezaboravnu izvedbu pjesme Mercy koju je publika nagradila ovacijama.

Simpatični austrijski predstavnik iz 2017., Nathan Trent, boravak u Kijevu iskoristio je za puno više od mnogobrojnih proba i nastupa. To ga je, ako je suditi po njegovim profilima na društvenim mrežama, učinilo omiljenim eurovizijskim sudionikom te godine, a posebna se veza razvila između njega i predstavnika Španjolske Manela Navarra s kojim se prošle godine i susreo. Okupljanje eurovizijskih prijatelja, naravno, nije moglo proći bez objave na Instagramu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

So happy to see you bro!@manelnmusic tonight at #hardrockcafelondon ?#eurovision #reunion

Objavu dijeli Nathan Trent (@nathantrentmusic)

Čak tri sudionika Eurosonga 2018. rođeno je u Albaniji, a ta “albanska veza” brzo je proradila u Altice Areni u Lisabonu. Albanski predstavnik, Eugent Bushpepa, tako je brzo pronašao puno zajedničkih tema s Eleni Foureira, Ciprankom rođenom u Albaniji, pa Eugent na društvenim mrežama nije štedio komplimente na račun zanosne Eleni.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

She’ll literally light up the ESC stage!!! @foureira you rock girl!!?

Objavu dijeli Eugent Bushpepa (@eugentbushpepa)

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?