Lea Sirk kao voditeljica "Eme 2019."? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Lea Sirk kao voditeljica “Eme 2019.”?

  2 min za čitanje   6 komentara

Prošli je mjesec potvrđeno sudjelovanje Slovenije na Eurosongu 2019 te su se stoga mnogi već počeli pitati na koji će način Slovenci odabrati svog predstavnika za sljedeću godinu. Naravno, većina je uvjerena kako se koncept izbora u odnosu na prošlu godinu neće mijenjati. Drugim riječima, gotovo svi predviđaju povratak Eme, slovenskog nacionalnog izbora za pjesmu Eurovizije koji je ove godine proslavio svoju 22. obljetnicu.

Nakon što se pobjednica Eme 2018. Lea Sirk uspjela plasirati u veliku završnicu Eurosonga u Lisabonu, gdje je zauzela 22. mjesto u ukupnom poretku, počele su kružiti priče kako bi upravo ona mogla biti voditeljica Eme 2019. Također, budući da nacionalna televizija RTV još nije raspisala javni natječaj za Emu 2019, pojavila se i druga teorija. Naime, pojedini smatraju kako će određeni pjevači i autori biti posebno pozvani da se natječu, ali da će pobjednik i dalje biti odabran kroz tradiocionalno glasovanje publike i žirija.

108 pjesama na natječaju za Emu 2018.

Za usporedbu, prošle godine je javni natječaj RTV-a za Emu 2018. bio raspisan već 15. rujna. Na natječaj se prijavilo čak 108 pjesama, što je 18 pjesama više u odnosu na 2017. godinu kada se na natječaj prijavilo 90 pjesama. Također, važno je naglasiti da ukoliko zaista na Emu budu pozvani samo izabrani pjevači i autori, takav koncept Sloveniji ne bi bio nepoznanica.  Godine 2014. isto je učinjeno. RTVSLO pozvao je 29 pjevača da se natječu na izboru, iako su čak 42 skladbe pristigle od “nepozvanih” autora također bile na razmatranju. U konačnici je odluka pala na sedam kandidata koji će se uživo na pozornici nadmetati za titulu pobjednika Eme 2014. Pobjedu je na kraju zasluženo odnijela Tinkara Kovač s pjesmom Spet/Round and Round, a kao zanimljivost valja naglasiti da joj je jedna od back-vokalistica bila upravo Lea Sirk.

Ono što je mnogima u Sloveniji još nejasno te ujedno i zabrinjavajuće jest činjenica da Programsko-poslovni nacrt (PPN) za ljeto 2019. još nije objavljen. Kao što evrovizija.com prenosi, PPN je za njihove nacionalne medije poput nekog oblika Biblije. Budući da je Eurosong 2019. sve bliže, Slovenci se nadaju da će sve nejasnoće i nedoumice uskoro biti razrješene.

 

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava6

  1. Rafael — 12. listopada 2018. u 19:44

    @pabloncrnich Slovenija je imala pjesmetinu 2011., pa im ni to nije pomoglo da uđu bar u top 10, meni je inače Maja Keuc jedini realni pobjednik ESC-a 2011. Uglavnom da, slažem se da je Slovenija jako podcijenjena, čak i kada bi prošli u finale bili bi nepravedno (pre)nisko.

  2. Zack — 12. listopada 2018. u 21:27

    @blink Ajme, dobro si me podsjetio – pa ja se od svih ponudenih ne sjecam da je ijedna bila losa pjesma! Alenka Gotar, izvrsna. Imali su par bezvezarija ali u usporedbi sa ovim sto si spomenuo, zaista su zasluzili vise. Jednostavno nije fer.

  3. Blink — 12. listopada 2018. u 20:44

    Slovenija je zaista imala lijepih pjesama na Eurosongu,krenuli s lijepim baladama Darje Svajger,Vili Resnika onda energična Nuša Derenda,Nanana na svim jezicima isto Karmen Stavec,Omar Naber u Kijevu prvi put,Fenomenalna Alenka Gotar za koju sam čak naivno mislio da bi mogla u top 3 ,Martina Majerle s izvrsnom pjesmom ,Maja Keuc i Maraaya…Za mene sve po redu izvrsne.Lea Sirk je napravila izvrstan posao za Sloveniji to im može biti samo vjetar u leđa.Oni imaju potencijala i izvođača koji već žele dugo na ESC.Sretno

  4. Rafael — 12. listopada 2018. u 19:44

    @pabloncrnich Slovenija je imala pjesmetinu 2011., pa im ni to nije pomoglo da uđu bar u top 10, meni je inače Maja Keuc jedini realni pobjednik ESC-a 2011. Uglavnom da, slažem se da je Slovenija jako podcijenjena, čak i kada bi prošli u finale bili bi nepravedno (pre)nisko.

  5. Zack — 12. listopada 2018. u 12:19

    Zaista europski ziriji a ni publika nisu fer prema Sloveniji. Sa najboljim nastupom koji su ikada imali zasluzili su daleko vise od 22og mjesta. Nadam se da ce im se uskoro desiti takva pjesmetina kojom ce sve baciti na noge i osvojiti eurosong. Bilo bi to iskupljenje svih nepravdi koje uporno dozivljavaju iz godine u godinu, a da budem najiskreniji Slovenci se u zadnjih par godina zaista i najvise trude i najvise ulazu u eurosong od svih ex yu zemalja. Lea za voditeljicu EME? Zasto da ne!

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?