Što se kuha u Kazahstanu? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Što se kuha u Kazahstanu?

  2 min za čitanje   14 komentara

Iako su krajem srpnja dobili odbijenicu od EBU-a za nastup na velikom Eurosongu 2019., kazahstanska se televizija ne ustručava u daljnjem lobiranju koje bi možda i moglo uroditi njihovim debijem na velikom Eurosongu u slijedećim godinama. U izjavi za ESCToday, čelnik kazahstanske televizije Khabar Agency, Alan Azhibayev je govorio o planovima televizijske kuće za nastup na Eurosongu:

“Kazahstan je kroz cijelu povijest bio usko povezan uz glazbu. Upravo zato Kazasi imaju velik interes za internacionalnu glazbu, pa tako i Eurosong”

“Kahbar Agency prenosi Eurosong od 2012. godine, a gledatelji su uvijek pratili natjecanje i navijali za svoje favorite. Ovo je jedan od rijetkih programa koji bi okupio cijelu obitelj kako bi gledala šou, i to je tradicija koju zasigurno ne želimo prekinuti”

Kada je riječ o tome čime bi Kazahstan mogao pridonijeti na Eurosongu, Azihbayev je rekao:

“Puno je glazbenih žanrova prisutno u Kazahstanu. Na primjer, tradicionalna je glazba pod velikim utjecajem nomadskih Kazasa i kultura svih naroda koji žive na prostoru države. Modernija je pak glazba jednako pod utjecajem sovjetskih i zapadnjačkih glazbenika”

I dok još traju lobiranja i pregovori za nastup na “velikom” Eurosongu, za onaj “mali” je već izabran i koreograf. Čast da prvi kazahstanski nastup na Dječjem Eurosongu dovede do savršenstva dobio je ruski koreograf Alexei Golubev, inače rođen u Almaty, bivšem glavnom gradu Kazahstana. Golubev je već bio koreograf dva ruska nastupa – ovogodišnjeg Julije Samoylove, i puno uspješnijeg Poline Gagarine iz 2015. godine.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava14

  1. Tristan — 23. listopada 2018. u 10:16

    Ja bi volia da Kazakhstan debitira na Eurosongu i to već 2019. Pjesma za JESC im je ekstra, nebi me čudilo da budu prvi, trude se, za razliku od nekih Europskih država koje mogu sudjelovat pa iz različitih razloga ne žele.
    Kako su Azeri doveli ESC u kratkom roku u Baku, virujem da bi i Kazasi u Astanu! 😛

  2. Anonimno — 21. listopada 2018. u 23:31

    Naravno da zaslužuju pokušaj. Zašto ne. Bojimo se konkurencije? Ionako večina favorizira istočnjačku i orijentalnu glazbu. Postavio bih uvjet da svi pjevaju na svom jeziku, makar bio ružan pjesma može ponjeti emociju.

  3. endlessly — 21. listopada 2018. u 13:43

    Ako Australija zasluzuje i izgleda i Kazahstan u narednim godinama, onda nema razloga da se omoguci i Kosovu koje je potpuno u Europi, to sto ce se stvoriti negodovanja kao Rusija-Ukrajina je nesto sto je odnos dvije zemlje i drugi ne treba da se zamaraju time.

  4. Hirscher1 — 21. listopada 2018. u 11:01

    Kazahstan je djelom europska država i ima pravo na sudjelovanje isto koliko i trijo AZE GEO ARM
    Šta ih pilaju toliko

  5. ESC fan — 21. listopada 2018. u 10:56

    Volio bih da se priključe Eurosongu, iako i nisam toliki ljubitelj istoka. 🙂

  6. Lujka s ukusom — 20. listopada 2018. u 15:20

    ja iskreno ne želim da se natjecaju

  7. Eurovision Kosovo/Kosovë — 20. listopada 2018. u 12:57

    Prijevod vam je pismen maksimalno. P.S. Astana je glavni grad Kazahstana!!

  8. Vladimir — 20. listopada 2018. u 09:36

    I ja bih voleo da Kazahstan debituje jer stvarno ima dosta dobrih razloga za to.

    A sto se tice Kosova* (ne uzimajuci u obzir pre svega eticke, moralne i civilizacijske razloge) ne bi trebalo dozvoliti jer se EBU zvanicno suprotstavlja mesanju politike u takmicenje a njegovim ucescem cemo to onda imati svake godine jer Kosovo* ma ko god ga priznao ili ne, po medjunarodnom pravu ne predstavlja drzavu, nije clanica ni UN a ni Saveta Evrope, 13 drzava na ESC ga ne priznaje i uvek ce biti problem da kada se odrzava takmicenje u nekoj od tih zemalja samo njihovo prisustvo jer one ne priznaju njihova dokumenta i onda kako ce s njima uci u neku zemlju (primeri iz sportskih takmicenja kad nisu mogli da udju u Rusiju, Ukrajinu i druge zemlje koje ih ne priznaju)… a na kraju krajeve prema zvanicnom statutu clanovi EBU mogu biti samo medjunarodno priznati entiteti tj drzave – znaci i pravno gledano krili bi svoj statut….

    Tako da iz svega navedenog vidimo da bi Kosovo* samo degradiralo takmicenje i unelo nepotrebne tenzije i politicka prepucavanja na takmicenju sto nikome nije u interesu

  9. Precious — 20. listopada 2018. u 09:15

    @wecouldbethesame Sa Srbija-Kosovo prije ćemo dobiti slučaj Azerbajdžan-Armenija, Rusija-Ukrajina…

  10. wecouldbethesame — 20. listopada 2018. u 00:54

    Kazakhstan svakako treba biti tu! Zašto? Zato što su veliko glazbeno tržište, mogu ulupat brdo para i ponuditi kvalitetu. Usto kao što i jedan komentar ovdje kaže, imaju dio u Europi. Nadam se da će doći do debija, ako ne u Tel Avivu onda svakako 2020. Kosovo ne želim na ESC-u iz razloga što ćemo dobit još jedan slučaj Grčka-Cipar, Rumunjska-Moldova i Turska-Azerbajdžan.

  11. Rafael — 20. listopada 2018. u 00:53

    Iskreno, ne bih volio Kazahstan na Eurosongu, ali ako Australija može, onda vjerojatno svi mogu…..

  12. Kazahstan — 19. listopada 2018. u 22:56

    Ukoliko neka zemlja pokazuje toliko želje i entuzijazma da nastupa na Eurosongu, ja bih im to omogućio. Uostalom jedan mali djelić Kazahstana je geografski u Europi 🙂

  13. Precious — 19. listopada 2018. u 22:42

    A ne znam. Ako već netko mora debitirati nek to radije budu oni umjesto Kosova (ne želim dramu razine Rusija-Ukrajina 2017.)

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?