Želje za 2019.: Hrvatska (grupe) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Želje za 2019.: Hrvatska (grupe)

  3 min za čitanje   5 komentara

Ovogodišnje izdanje našeg specijala Želje za 2019.: Hrvatska zatvaramo sa željama koje bismo grupe voljele vidjeti na eurovizijskoj pozornici. U nastavku možete pročitati koje smo grupe odabrale i zašto, a do iduće godine, pozdravljaju vas Andrea, Marija Luna. 🙂 Napominjem(o) kako će ovdje biti pokazan isključivo osobni izbor autoricā, ali dobrodošli ste ostaviti svoje prijedloge dolje u komentarima.


OPĆA OPASNOST (Andrea)

Imala sam priliku biti čak dva puta na koncertu Opće Opasnosti i mogu samo reći da su oni najbolja hrvatska grupa uz Silente i TBF. Kroz sve ove godine praćenja Eurosonga imam dojam da rock i tome slično čak i dobro prolazi. Takva vrst glazbe uvijek ima svoju publiku. Mislim da bismo se, ukoliko se odlučimo poslati njih, sigurno istakli. Što se njihovih pjesama tiče, kao i u slučaju Mie Dimšić, gotovo ne postoji pjesma Opće Opasnosti koja mi se ne sviđa. Vjerujem da bi oni napravili dobar posao kao naši predstavnici na Eurosongu i zaista ih želim vidjeti u toj ulozi.


PAVEL (Marija)

Bit ću iskrena i priznati da nisam pobornik slanja grupa na Eurosong. No, ipak, pripremajući se za ovaj specijal željela sam izdvojiti grupu Pavel. Za mene uz Luminize možda jedinu hrvatsku grupu koju bih mogla zamisliti na eurovizijskoj pozornici. Nisam sigurna koliko su oni trenutno aktivni kao grupa, s obzirom da su i Aljoša Šerić i njegova supruga Antonija krenuli „solo vodama“, no ako još uvijek postoje na hrvatskoj glazbenoj sceni voljela bih vidjeti njihov pokušaj za Europu. Uz prepoznatljiv zvuk i jedan lagani vokal sumnjam da bi njihova pjesma bila loša. Tko zna? Možda bismo se i mogli iznenaditi.


D’KNOCK I JAY (Luna)

Znam da oni nisu prava grupa, i da je on reper, a taj žanr rijetko kad dobro prođe na Eurosongu, ali čula sam ovu pjesmu nekoliko puta na radiju i strašno mi se sviđa. Nakon dugogodišnjeg produciranja pjesama raznim hrvatskim i inozemnim izvođačima, s glazbenom karijerom prošle godine započeo je Darko Juranović, poznatiji kao D’Knock, a otpočetka mu se u pjesmama pridružuje milozvučni glas njegove zaručnice Jelene Majić Jay. Ono što D’Knocka i Jay odvaja od 85% pjevača je moderna produkcija za koju ostanete u čudu jer zvuči kao svjetski hit, a ne kao tipična poskočica za šatore.

Koja grupa bi bila idealna za predstavljanje Hrvatske prema Vašem mišljenju? Prokomentirajte s nama ispod teksta!

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava5

  1. Eurosong99 — 6. studenoga 2018. u 19:55

    Luminize!

  2. ash2854 — 2. studenoga 2018. u 10:53

    Tragovi ili Ljubavnici

  3. Sekret — 1. studenoga 2018. u 20:00

    Nisam za to da se šalju grupe jer prolaze loše na eurosongu ali ako baš moram izabrati neku grupu onda bi to bila Colonia jer pjesme su im moderne i pjevne a uz to imaju zgodnu pjevačicu Ivanu ?

  4. Bulbasaur — 1. studenoga 2018. u 10:04

    Mejaši ili Leteći odred

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?