Što je novo u svijetu eurovizijskih glazbenika? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Što je novo u svijetu eurovizijskih glazbenika?

  4 min za čitanje   1 komentar

Odlučili smo malo istražiti i vidjeti što su bivši predstavnici i sudionici nacionalnih izbora širom Europe objavili novo u prethodnom periodu. Uživajte u glazbenim novitetima!


Tijana Bogićević – U redu (Čudo Live Session)

Predstavnica Srbije na Eurosongu 2017. Tijana Bogićević sredinom ove godine je izdala svoj prvi studijski album Čudo, a početkom ovog mjeseca je objavila prvi od šest video spotova u sklopu projekta Čudo Live Session. Pjevačicu uskoro očekuje koncertna turneja, a snimanju ovog specijalnog sessiona nazočili su i pjevačicini obožavatelji koji su pobijedili u online akciji #TijanaCudo, gdje su za zadatak imali da na društvenim mrežama podijele svoje trenutke prilikom slušanja pjesama s novog albuma. Poslušajte kako uživo zvuči pjesma U redu.


Carola – Let It In

Trostrukra švedska predstavnica i pobjednica Eurosonga iz davne 1991. godine Carola uživa veliku popularnost u svojoj zemlji a nedavno je objavila novu pjesmu Let It In za koju je rekla da govori o “odvažnosti da se otvori i prihvati ljubav, da se izliječimo iznutra. Mislim da je poruka namenjena svima u određenom trenutku života – da smo svi dostojni ljubavi”.


Miriam Rodriguez & Pablo López – No!

Sudionica prošlogodišnje španjolske verzije Operacije Trijumf i osoba čije su pjesme završile na četvrtom i petom mjestu u ovogodišnjem španjolskom izboru za Eurosong Miriam Rodríguez, krajem prošlog mjeseca objavila je pjesmu naziva No!. Riječ je o duetu koji je snimila s poznatim španjolskim glazbenikom Pablom Lópezom.


JOWST, Manel Navarro, Maria Celin – Roller Coaster Ride

Norveški producent i skladatelj JOWST i španjolski pjevač Manel Navarro udružili su snage s norveškom sudionicom talent šoua The Voice Mariom Celin i snimili su pjesmu Roller Coaster Ride.  JOWST i Navarro su se upoznali 2017. godine kada su predstavljali svoje zemlje Eurosongu u Kijevu, a upravo o svom sujedlovanju na najvećem europskom glazbenom natjecanju i govori ova pjesma koju je napisao dvadesetdevetogodišnji Norvežanin. JOWST je nadavno i na svom Twitteru objavio kako je poslao nekoliko pjesama za sljedeći UK izbor, ali su mu sve pjesme odbijene.


Yianna Terzi – Karma

Ovogodišnja grčka predstavnica Yianna Terzi nastavlja svoj glazbeni put u stilu pjesme Oniro Mou. Nova pjesma nosi naziv Karma i donekle podsjeća na njenu ovogodišnju eurovizijsku uzdanicu. Yianna je za novu pjesmu snimila i video spot.


Ivana Popović Martinović – Poljupci

Crnogorska pjevačica Ivana Popović Martinović sudjelovala je na ovogodišnjoj Monteviziji s pjesmom Poljupci. Natjecanje je završila na četvrtom mjestu, a spot za ovu pjesmu, koji je sniman na nekoliko lokaciji u Crnoj Gori, objavljen je sredinom prošlog mjeseca.


Oscar Zia – Din

Drugoplasirani s Melodifestivalena 2016. Oscar Zia početkom ovog mjeseca objavio svoj prvi EP naziva DIN (hrv. tvoj) koji sadrži sedam pjesama snimljenih na švedskom jeziku. Ovih dana ga očekuju i prvi nastupi, a na YouTubeu se može pronaći i pjesma koja nosi naziv kao i EP – Din.


Lozano – Nadež

Predsavnik Makedonije na Eurosongu 2013. u Malmöu bio je Vlatko Lozanoski Lozano koji je s Esmom Redžepovom pjevao skladbu Pred da se razdeni. Ovih dana on je objavio spot za novu pjesmu Nadež, čiju glazbu potpisuje Lazar Cvetkoski, dok je za tekst bila zadužena Magdalena Ena Cvetkoska.


Karolina Gočeva – Beli cvetovi

Dvostruka makedonska predstavnica Karolina Gočeva objavila je spot za pjesmu Beli cvetovi koja se nalazi na albumu Izvor. Režiju spota potpisuje Čedo Popovski, dok su autori pjesme Nikola Micevski i Vesna Malinova Babamova.


U komentarima podjelite s nama koja od ovih pjesama vam se najviše svidjela i zbog čega, kao i koju biste mogli čuti i zamisliti na velikoj eurovizijskoj pozornici?

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava1

  1. Dino — 12. studenoga 2018. u 08:52

    Tijanin album je vrh! Sve pesme su fenomenalne! U svakoj pesmi nalazim vezu sa mojom velikom ljubavu, sa mojim V!

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?