Ususret Dječjem Eurosongu 2018. (1) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Ususret Dječjem Eurosongu 2018. (1)

  7 min za čitanje   6 komentara

Nakon jučerašnje najave, vrijeme je za prvi nastavak našeg projekta posvećen nadolazećem Dječjem Eurosongu. U prvom nastavku predstavljamo vam zemlje koje počinju sa slovom A, a sve o njihovim predstavnicima saznajte u nastavku.


 ALBANIJA

Izvođač: Efi Gjika
PjesmaBarbie

Povijesne činjenice s DE-a

Prvi nastup2012.
Najbolji plasman: 5. mjesto (2015.)
Najlošiji plasman: posljednje mjesto (2012.)
Prošlogodišnji predstavnik: Ana Kodra – Don’t Touch My Tree (13. mjesto, 67 bodova)

Predizbor i biografija izvođača

Za razliku od proteklih godina, ove godine su Albanci krenuli s pripremama za Dječji Eurosong dosta kasno. Njihov izbor Junior Fest održao se tek u rujnu, a žiri je kao najbolju ocijenio Barbie u izvedbi Efi (Efthimije) Gjike.

Efthimia (ili kako je svi zovu Efi) rođena je 29. rujna 2008. godine. Već sa šest godina počela se interesirati za različite grane umjetnosti, pa se tako danas može pohvaliti da zna: pjevati, skladati, svirati klavir, glumiti, plesati balet i slikati. Bez obzira na njezine godine, Efi ima bogato iskustvo igranja u različitim mjuziklima za djecu, kao što su Frozen Alisa u zemlji čudesa. Zadnje tri godine, pohađa pjvanje u glazbenoj školi, a za budućnost već ima spremne dvije nove pjesme za objavu. Inače, Efi je skladala glazbu za svoju pjesmu Barbie, dok je tekst napisala njezina mama Hristina. Sama pjesma govori o njihovoj snažnoj vezi, i velikoj Hristininoj potpori svojoj kćeri kako bi ona ostvarila sve svoje snove.

Foto: junioreurovision.tv

Mišljenje urednika

Bartol: Jedna vrlo zabavna pjesmica. Taman dječja koliko treba, ima dobru poruku, i sve je nekako baš na mjestu. Sigurno će se istaknuti u godini balada. Za mene, uz Besoj najbolja albanska pjesma na DE.

Luna: Naslov pjesme me podsjeti na to da u garaži svoje kuće imam oko 50 barbika koje moram oprati od desetogodišnje prašine. Miljama bolja od prošlogodišnje pjesme, i ono što bi djeca trebala pjevati na DE-u.

anketa 1005

Albanija DE 2018.

Ukupno glasova: 46

  • Jako mi se sviđa [23 / 50%]
  • OK je (3) [9 / 20%]
  • Dobra je (4) [7 / 15%]
  • Ne sviđa mi se (2) [4 / 9%]
  • Užasna je (1) [3 / 7%]

 ARMENIJA

IzvođačL.E.V.O.N
PjesmaL.E.V.O.N

Povijesne činjenice s DE-a

Prvi nastup: 2007.
Najbolji plasman: pobjeda (2010.)
Najlošiji plasman: osmo mjesto (2008.)
Prošlogodišnji predstavnik: Misha –  Boomerang (6. mjesto, 148 boda)

Predizbor i biografija izvođača

Po prvi put od 2014. godine, Armenci su svog predstavnika i pjesmu birali preko nacionalnog izbora. Najava za Depi Mankakan Evratesil objavljena je tijekom finala Depi Evratesila (izbora za Eurosong 2018.), a u rujnu održana su dva polufinala i finale. Najveći zajednički broj bodova (televoting, žiri odraslih i dječji žiri) dobio je 12-godišnji Levon Galstyan, koji će u Minsku nastupati kao L.E.V.O.N, a pjesma mu se zove – L.E.V.O.N.

Levon je rođen 20. svibnja 2006. u Erevanu, no s obitelji je od rođenja živio u Stepanakertu, gdje je isprva pohađao školu za talente. U međuvremenu, njegovi roditelji su odlučili odseliti se u Moskvu, a za njima je išao i njihov sin, koji je tu selidbu iskoristio za upis na glazbenu akadeniju Igora Krutoja (inače, profesora prošlogodišnje pobjednice Poline Boguševič). Godine 2016. prijavio se za rusku verziju glazbenog natjecanja The Voice Kids, gdje ga je mentorirao Valerij Meladze. Nakon TVK-a, nastavio je s odlascima na pjevačka natjecanja (među ostalima i New Wave) i osvajanjem nagrada. Njegovu pjesmu za DE napisao je poznati armenski producent Artem Valter, koji je ujedno i autor pobjedičke pjesme Dječjeg Eurosonga 2012. Nebo.

Foto: junioreurovision.tv

Mišljenje urednika

Bartol: Ovo miriši na još jedan TOP5, ako ne i TOP3 za Armence. Plesna, zabavna pjesma zaraznog ritma, s izuzetno karizmatičnim pjevačem – drago mi je da su se Armenci vratili na provjerenu formulu iz 2014-2016.

Luna: Da nije na armenskom, pomislila bih da sam upalila Otvoreni. Ovaj tip glazbe nije “moja šolja čaja”, ali bolje je od onog deranja prošle godine.

anketa 1006

Armenija DE 2018.

Ukupno glasova: 36

  • Dobra je (4) [12 / 33%]
  • Jako mi se sviđa (5) [10 / 28%]
  • OK je (3) [6 / 17%]
  • Užasna je (1) [5 / 14%]
  • Ne sviđa mi se (2) [3 / 8%]

 AUSTRALIJA

IzvođačJael Wena
PjesmaChampion

Povijesne činjenice s DE-a

Prvi nastup2015.
Najbolji plasman: treće mjesto (2017.)
Najlošiji plasman: osmo mjesto (2015.)
Prošlogodišnji predstavnik: Isabella Clarke – Speak Up! (3. mjesto, 202 boda)

Predizbor i biografija izvođača

Kao i prošle godine, televizija SBS se udružila s nacionalnom televizijom ABC za Dječji Eurosong, te interno izabrali Jael Weda za Minsk. Njezina pjesma Champion, koju je napisao producentski tim MSquared, objavljena je u listopadu.

Jael je rođena 22. prosinca 2005. u Melbourneu u glazbenoj obitelji. Njezin otac David, koji je došao u Australiju sa 17 godina iz Konga, ima studio za snimanje, u koji je Jael stalno zalazila, te se tako počela baviti glazbom. Prve glazbene korake napravila je u dobi od četiri godine, a usavršavala se u zborovima u obližnjoj župi i školi. To joj je kasnije uvelike pomoglo, jer je ona jedna od rijetkih koja se može pohvaliti s tri uzastopne pobjede na natjecanju Fast Track Talent Showcase. Za svoje glazbene uzore ističe Blancu, Britt Nicole, Tori Kelly i Tashu Cobbs. Osim pjevanja, voli kuhati, gledati DIY (učini sam) videe na YouTubeu, crtati, plesati i sudjelovati u obližnjem klubu mladih. Za sebe kaže da je talentirana i ambiciozna, te da je njezina sudbina da uspije na velikoj pozornici. Inače, svoju pjesmu na Dječjem Eurosongu 2018. posvetila je roditeljima.

Foto: junioreurovision.tv

Mišljenje urednika

Bartol: Jedna preproducirana balada koja zvuči kao filler nekog osrednjeg albuma. Ili pjesma koja je zapela u polufinalu Eurosonga 2014. Refren mi je zapravo dosta razočaravajući, fali mi neki hook. Šteta, jer čini se da je Jael kvalitetna pjevačica.

Luna: Jedna bolno preproducirana, zaboravljiva pjesma, koju bi na radiju stalno puštali, a mi bi se čudili zašto je toliko puštaju. I tu zapravo ostajem bez riječi jer čim je završila, ja sam zaboravila kako ide.

anketa 1007

Australija DE 2018.

Ukupno glasova: 31

  • Ne sviđa mi se (2) [10 / 32%]
  • Jako mi se sviđa (5) [8 / 26%]
  • Užasna je (1) [5 / 16%]
  • Dobra je (4) [5 / 16%]
  • OK je (3) [3 / 10%]

 AZERBAJDŽAN

IzvođačFidan Hüseynova
PjesmaI Wanna Be Like You

Povijesne činjenice s DE-a

Prvi nastup2012.
Najbolji plasman: sedmo mjesto (2013.)
Najlošiji plasman: 11. mjesto (2012.)
Prošlogodišnji predstavnik: nisu nastupali

Predizbor i biografija izvođača

Pet godina nakon posljednjeg nastupa, i nakon dugih pregovora, azerbajdžanska televizija Ictimai TV vratila se na Dječji Eurosong. U rujnu Azerbajdžanci su interno odabrali Fidan Hüseynova za svoju predstavnicu u Minsku, a premijera njezine pjesme I Wanna Be Like You (autorskog tima Ayten Ismikhanova, Elvira Michieva, Isa Melikov i Fidan) uslijedila je u listopadu.

Fidan će dan prije održavanja Dječjeg Eurosonga 2018. proslaviti 13. rođendan. Iako je rođena u Moskvi, njezina se obitelj preselila u Baku, gdje Fidan trenutno pohađa šesti razred Baku Oxford School i glazbenu školu koja je ime dobila po azerbajdžanskom skladatelju  Tofiqu Guliyevu. Javnosti je postala poznata 2014. godine, kada je u Bakuu gostovala belgijska pjevačica Lara Fabian (Luksemburg 1988.) i s kojom je evala Je suis malade. Godinu kasnije, zajedno su u Istanbulu izvele Je T’aime. Godine 2016., azerbajdžanski predsjednik joj je uručio stipendiju i tim povodom je njezino ime nadodano u azerbajdžansku Zlatnu knjigu mladih talenata. Nastavila je s međunarodnim natjecanjima, a zadnje što je osvojila jest treće mjesto na Sanremo Junior Festivalu. Osim pjevanja, Fidan se od 2010. bavi šahom, te je dosad osvojila brojna natjecanja, među kojima je i azerbajdžansko državno prvenstvo.

Foto: junioreurovision.tv

Mišljenje urednika

Bartol: Od preproduciranog do neproduciranog. Iako, od tri pjesme koje je Azerbajdžan poslao na DE, ova mi je najdraža. Fidan bi mogla izvući ovu pjesmu na slatkoću i simpatije, možda se i ja raznježim u liveu.

Luna: Ovo mi se liči na mix jedne pjesme s prethodnog albuma Eda Sheerana i uvodne pjesme nekog animea. Slatko, ali istodobno i malo zijevajuće.

anketa 1008

Azerbajdžan DE 2018.

Ukupno glasova: 30

  • Ne sviđa mi se (2) [11 / 37%]
  • OK je (3) [10 / 33%]
  • Dobra je (4) [4 / 13%]
  • Užasna je (1) [3 / 10%]
  • Jako mi se sviđa (5) [2 / 7%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava6

  1. Precious — 17. studenoga 2018. u 21:19

    Albanija-Nije loša pjesma. Zabavna je, catchy, i plesna. Svakako bolje u odnosu na prošlu godinu
    Armenija-Pjesma je dobra-njegovo pjevanje NIJE
    Australija-Ona ima dobar glas ali pjesma je ništa posebno. Po meni za sredinu tablice, ali svi znamo da će ovo žiri gurati u nebesa
    Azerbajdžan-Slatko ali zaboravljivo.

  2. Eurovision Kosovo/Kosovë — 17. studenoga 2018. u 17:23

    1. Albanija ( + )
    2. Azerbajdžan ( + )
    3. Australija ( + )
    .
    .
    .
    4. Armenija ( – )

  3. Sekret — 15. studenoga 2018. u 19:32

    1.Armenija (Ukupno 1/20)
    2.Australija (Ukupno 5/20)
    3.Albanija (Ukupno 7/20)
    4.Azerbajdžan (Ukupno 17/20)

  4. SwedenEurovisionFan — 15. studenoga 2018. u 17:57

    1. Australija (Ukupno 2/20)
    2. Albanija (Ukupno 11/20)
    3. Armenija (Ukupno 12/20)
    4. Azerbajdžan (Ukupno 14/20)

  5. Lujka s ukusom — 15. studenoga 2018. u 14:37

    oof mislio sam reći više od 10. mjesta, kao 11-20

  6. Lujka s ukusom — 15. studenoga 2018. u 14:34

    1.Albanija (vrh)
    iskreno sve ostale pjesme u ovom blogu su mi ispod 10. mjesta
    2.Australija
    3.Azerbajdžan
    4.Armenija

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?