Iz Armenije u Tel Aviv putuje Srbuk – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Iz Armenije u Tel Aviv putuje Srbuk

  2 min za čitanje   4 komentara

U kasnovečernjem talk šouu Nice evening, armenska televizija AMPTV predstavila je svog putnika za Tel Aviv. Na kraju emisije, potvrđeno je ono što smo pisali jučer, a to je da je armenska predstavnica Srbuhi Sargsyan zvana Srbuk. Inače, ovo je prvi interni izbor izvođača Armenije od 2016. godine, kada je AMPTV odabrao Ivetu Mukuchyan kao predstavnicu na Eurosongu u Stockholmu.

– Počinjem novo putovanje, za koje sam sigurna da će biti puno novih emocija, ugodnih emocija, teških trenutaka i želje za borbom. Zahvaljujem se svojim sunarodnjacima, koji su uz mene kroz sve ove godine, i koji su uvijek ponosno govorili kako bi me htjeli vidjeti na Eurosongu. Zahvalila bih se AMPTV-u na povjerenju. Počinjemo dugačak put i nadam se da ćemo zajedno proći taj put uspješno – izjavila je Srbuk.

Istodobno, otvorili su javni natječaj za pjesme za sve zainteresirane autore (armenske i strane) do 10. siječnja. Iako u ovom trenutku nije specificirano hoće li ovo biti i interni izbor pjesme, ili će biti manji izbor pjesama, glavne propozicije za pjesmu su:

  • trajanje pjesme do 3:00 minute;
  • ne smije biti javno izvedena prije 1. rujna 2018.;
  • slobodan izbor žanra i jezika (armenski ili engleski);
  • da se propozicije šalju na e-mail selection@armtv.com.

Za razliku od prethodna dva izdanja Eurosonga, kada se izvođač birao putem izbora Depi Evratesil, za Eurosong 2019. donesena je jednoglasna odluka da će AMPTV izabrati izvođača.

Dugogodišnja želja fanova

– Htio bih napomenuti kako su mnogi fanovi natjecanja željeli vidjeti Srbuk na eurovizijskoj pozornici. Siguran sam da će Srbukin jedinstveni izgled impresionirati međunarodnu zajednicu – izjavio je jedan od šefova armenske delegacije David Tserunyan.

– Već dulje vremena pratim Srbukine aktivnosti – radile smo zajedn na jednom od zajedničkih projekata. Mogu slobodno govoriti o njezinom mukotrpnom radu i jedinstvenoj energiji, što je jedan od važnih komponenata kako bismo ostvarili dobar rezultat na Eurosongu – izjavila je Tserunyanova kolegica Anushik Ter-Ghukasyan.

Hoće li Srbuk pomoći Armencima da se vrate u finale, saznat ćemo u svibnju.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava4

  1. Lujka s ukusom — 1. prosinca 2018. u 17:12

    Drago mi je 🙂 Srbuk ima dobre BOPove

  2. SwedenEurovisionFan — 30. studenoga 2018. u 20:50

    Lijepo je da znamo ime prve sudionice na ESC 2019., ali to je manje-više to. Može ona pjevati odlično, no dok ne čujemo i pravu pjesmu kojom će ići u Tel Aviv, ne vrijedi nešto pretjerano komentirati 🙂

  3. Precious — 30. studenoga 2018. u 20:20

    Dobar izbor. Konačno znamo prvog natjecatelje. Za otprilike 3 tjedna i prva pjesma 🙂

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?