Nova tri imena u Australiji, Švicarska ima predstavnika? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Nova tri imena u Australiji, Švicarska ima predstavnika?

  3 min za čitanje   4 komentara

 AUSTRALIJA: Novi kandidati u Eurovision: Australia Decides

Kasno sinoć prema našem vremenu australska televizija SBS otkrila je troje novih kandidata za Eurovision: Australia Decides, koji će se održati 9. veljačeGold Coastu. Svoje mjesto na australskom izboru zaslužili su:

  • Courtney Act;
  • Aydan Calafiore;
  • Leea Nanos.

Najzvučnije ime među ovo troje natjecatelja jest ono Shanea Gilberta Jeneka, kojeg će fanovi natjecanja RuPaul’s Drag Race prepoznati kao Courtney Act, a fanovi Australskog Idola kao natjecateljicu u prvoj sezoni, koju je osvojio Guy Sebastian (Australija ESC2015).

Podsjetimo, prvih četvero natjecatelja Eurovision: Australia Decides su:

  • Mark Vincent;
  • Electric Fields;
  • Kate Miller-Heidke;
  • Sheppard.

 RUMUNJSKA: Arad i Iaşi domaćini polufinala SN2019

Tjedan dana nakon objave broja pristiglih pjesama, dobili smo i domaćine rumunjskog izbora za Eurosong 2019. Kako prenosi portal Adevarul, gradovi Arad Iaşi odabrani su od strane rumunjske televizije TVR za domaćine polufinala Selecţia Naţională 2019, koji su na rasporedu 20. (Arad) i 27. siječnja (Iaşi). Finale će se održati u Bukureštu, ali zasad nije poznat datum finala.

Dok je Arad već potvrdio kako je za organizaciju osigurao oko 300 tisuća rumunjskih leva (oko 64,5 tisuća eura), Iaşi je za organizaciju drugog polufinala u višenamjenskoj dvorani Sala Polivalentă osigurao oko 230 tisuća leva (49,5 tisuća eura), što za troškove organizacije, što za izgradnju pozornice, to za turističku promociju grada.

Podsjetimo, TVR će 20. prosinca (sutra) objaviti imena 24 sudionika SN2019.


 ŠVICARSKA: Luca Hänni predstavnik Švicarske?

Iako su švicarske italofonske i frankofonske televizije objavile pjesme koje njih predstavljaju u internom izboru za švicarskog predstavnika, čini se kako će pobjedu izvojevati – germanofonska televizija. Kako pišu različiti eurovizijski portali, Švicarsku će na nadolazećem Eurosongu predstavljati predstavnik mlađe generacije njihove glazbene scene Luca Hänni. Iako je trenutno jedan od najpopularnijih švicarskih pjevača, ovaj 24-godišnjak je karijeru započeo pobjedom u devetoj sezoni Deutschland sucht den Superstar (njemačka verzija Idola).

Kao mogući predstavnik Švicarske, Hänni se spominje već dulji niz godina, a sam izvođač je 2015. izjavio kako “bi bilo cool nastupati”. Također, imali smo ga prilike vidjeti na Eurosongu 2017., ali kao švicarskog spokepersona.


 AUSTRIA: Austrijska televizija ÖRF potvrdila je kako će ime svog predstavnika u Tel Avivu objaviti iza Božića.

 SLOVENIJA: Slovenska televizija RTVSLO objavila je kako je na nedavni natječaj za Ema 2019. pristiglo 103 pjesama, što je nešto manje nego za Ema 2018. Kako će izgledati format natjecanja, možete pročitati ovdje.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava4

  1. Marks — 20. prosinca 2018. u 00:28

    Yas kween! Najbolja sezona RPDR ikad ? srećno Courtney, nadam se da je pjesma na nivou, a trebala bi biti s obzirom da je izabrana među njih 700 ? @thormaster why u gagging so? ?

  2. Tristan — 19. prosinca 2018. u 18:26

    Luca Hänni bi bia odlican izbor za Svicarsku, nadan se da ga izabrat!

    Sta se Australije tice od ovih objvaljenih najvise nade polazem u Sheppard, bas su ESC dir. A ova Country je objavila pjesmu, bezveze!

  3. Thormaster — 19. prosinca 2018. u 17:52

    Gurl, I am gagged!! Veliki sam fan RuPaul’s Drag Racea i baš me razveselila vijest da će se Courtney Act natjecati. U svojoj sezoni je zasluženo izgubila u finalu od Biance Del Rio. E sad, za ESC… Svašta se može očekivati. Očekujem pop/EDM stvar odlične produkcije. Vokalno je neka trojkica, možda navučena četvorka na jako dobar dan,ali gledali smo mi na ESCu daleko gorih pjevačica od nje!! Prije par godina je imala par pjesmica, zanimljivu obradu Stayin' Alive i ako se ne varam 2003 se natjecala u australskom idolu.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?