Francuzi rasporedili natjecatelje, što pripremaju Grci i Bjelorusi? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Francuzi rasporedili natjecatelje, što pripremaju Grci i Bjelorusi?

  3 min za čitanje   5 komentara

Prvi tjedan 2019. godine je na izmaku, sutra već počinju eurovizijski izazovi, a mi smo vam pripremili novosti iz nekolicine zemalja. Saznajte u nastavku o čemu se radi.


 BJELORUSIJA: “Pripremamo se za Eurosong, ne brinite”

Unatoč tome što su Bjelorusi dosad već trebali održati (tragikomične) audicije za svoj nacionalni izbor, Dječji Eurosong 2018. i lisabonski flop prinukao ih je na šutnju. Štoviše, već su neko vrijeme kolale glasine kako će zbog nedostatka vremena bjeloruska televizija BTRC interno izabrati predstavnika za Tel Aviv.

Euroradio.fm potegnuo je pitanje šutnje u vezi Eurosonga, zbog čega su izravno kontaktirali predstavnika BTRC-a, koji je potvrdio da su pripreme za nacionalni izbor u tijeku.

– Da, radimo u tom smjeru. Kad budemo spremni objasniti poziciju našeg izbora novinarima, objavit ćemo to na našim mrežnim stranicama i u informativnim emisijama. Nacionalni izbor je u planu, trenutno se radi – stoji u izjavi glasnogovornika BTRC-a.

Zadnji put kad je BTRC ovako kasno objavio svoje planove za Eurosong, bilo je 2011. godine. Međutim, tada su pred kraj siječnja otvorili natječaj, što je rezultiralo malim brojem prijava te internim odabirom Anastasije Vinikove.


 FRANCUSKA: Kako su raspodijeljeni natjecatelji DE-a 2019.?

Iduće subote na programu francuske televizije započet će druga sezona Destination Eurovision. U prosincu 2018. objavljena su imena natjecatelja, zajedno s nazivima pjesama koje će izvesti, a nešto kasnije datuma objavljeni su i isječci pjesama. U kasnim satima jučerašnjeg datuma Francuzi su objavili kako je 18 natjecatelja raspoređeno u dva polufinala. Kako su raspoređeni, saznajte u nastavku.

Prvo polufinale (12. siječnja)

anketa 1031

Koja četiri natjecatelja iz prvog polufinala će se kvalificirati u finale DE-a 2019?

Ukupno glasova: 75

  • Florina – In The Shadow [43 / 22%]
  • Bilal Hassani – Roi  [35 / 18%]
  • Naestro – Le Brasier [22 / 11%]
  • Battista Acquaviva – Passio  [21 / 11%]
  • Aysat – Comme une grande  [20 / 10%]
  • Chimène Badi – Là Haut  [18 / 9%]
  • Mazy – Oulala  [14 / 7%]
  • Lautner – J’ai pas le temps  [13 / 7%]
  • Silvàn Areg – Le petit Nicolas  [7 / 4%]

Drugo polufinale (19. siječnja)

anketa 1032

Koja četiri natjecatelja iz drugog polufinala će se kvalificirati u finale DE-a 2019?

Ukupno glasova: 60

  • Seemone – Tous les deux  [32 / 20%]
  • Ugo – Ce qui me blesse  [32 / 20%]
  • Gabriella – On cherche encore (Never get enough)  [24 / 15%]
  • Tracy De Sà – Por Aqui [19 / 12%]
  • Emmanuel Moire – La Promesse [18 / 11%]
  • Philipelise – Madame la Paix  [14 / 9%]
  • Doutson – Sois un bon fils  [7 / 4%]
  • Noémie – Ma petite famille  [7 / 4%]
  • The Divaz – La voix d’Aretha  [5 / 3%]

Iz svakog polufinala četvero natjecatelja s najvećim brojem bodova od publike i međunarodnog žirija kvalificirat će se u finale, koje je na rasporedu 26. siječnja.


 GRČKA: Specijalni žiri za interni izbor izvođača

Grčka televizija ERT putem svoje ravnateljice za međunarodnu suradnju Marije Koufopoulou potvrdila je kako će za Tel Aviv interno izabrati pjevača i pjesmu, prenosi OGAE Grčka.

– Neće biti ni natječaja niti nacionalnog finala. ERT će izabrati grčku pjesmu interno, koristeći usluge žirija specijalno oformljenog za ovo. Trenutno pregovaramo s više izvođača, ali ne mogu otkriti više detalja. Mi ćemo prvo izabrati pjevača, i onda ćemo ići u potragu za savršenom pjesmom, baziranoj na glazbenom stilu pjevača – izjavila je Koufopoulou.

Na čelu tog žirija ERT je postavio Dimitrisa Papadimitrioua, kojem ovo nije prvo eurovizijsko iskustvo. Prije trinaest godina, kada je Grčka bila domaćin Eurosonga, skladao je pjesmu A Song For Life, koju je Fotini Dara izvela kao opening act finala Eurosonga 2006. u Ateni.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava5

  1. Precious — 5. siječnja 2019. u 01:01

    Grci vjerojatno traže nekog tko će moći platiti nastup, budući da su oni švorc. Pretpostavljam da će Bjelorusi birati pjesme putem pozivnog natječaja. Nemaju dovoljno vremena za javni. Francuzi imaju dobar izbor ali prošle godine je bio još bolji.

  2. Dino — 4. siječnja 2019. u 14:38

    Francuzi pucaju na pobedu ove godine! Mnooogo dobrih pesama …

  3. wecouldbethesame — 4. siječnja 2019. u 13:58

    Možda će Rybak radit na bjeloruskoj pjesmi.

  4. Tristan — 4. siječnja 2019. u 12:02

    Bjelourusija puca na pobjedu vjerojatno nakon odlične organizacije JESC-a. I bolje da interno izaberu. Ova pjesma mi je top (ali ovo nije winning materijal, ali za dobar plasman mislim svakako).

    https://www.youtube.com/watch?v=v3YsskTtaQA

  5. ESC fan — 4. siječnja 2019. u 11:14

    Nadam se da Aysat prolazi u finale . Na jutjubu je izašao cijeli audio snimak njene pjesme i pjesma je fenomenalna. Nadam se da će to publika i žiri prepoznati.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?