Natjecatelji "Dore 2019." iskreno o sudjelovanju – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Natjecatelji “Dore 2019.” iskreno o sudjelovanju

  6 min za čitanje   12 komentara

Popis natjecatelja Dore 2019. konačno je tu. I dok se polako svima sliježu dojmovi, istražili smo kako su reagirali oni o kojima se ovih dana najviše priča. Dok neki skromno zahvaljuju žiriju na pruženoj prilici, drugi samouvjereno najavljuju spektakl koji će ih odvesti u Tel Aviv.

Ostvarenje snova

Bivša pjevačica Teške Industrije Lea Mijatović nije skrivala sreću zbog sudjelovanja na ovogodišnjoj Dori.  Lea će se na pozornici u Opatiji predstaviti s pjesmom naziva Tebi pripadam, za koju kaže da je predivna te da ima još ljepšu poruku.

“Totalni sam fan Dore i Eurosonga i mislim da je super stvar za hrvatsku glazbu što ponovno imamo ovaj oblik natjecanja za pjesmu koja će nas predstavljati u Europi.  Jako sam sretna zbog mog prolaza, odnosno prolaza cijelog mog #deciBel Studio tima zato što imamo predivnu pjesmu s još ljepšom porukom i baš me veseli što ćemo je predstaviti na Dori koju vjerno pratim odmalena.  Obzirom da je već 16. 2. finalna večer Dore, odmah krećemo na posao i pripreme za nastup za koji ćemo se potruditi da stvarno bude jedno audio-vizualno iskustvo na visokom nivou.” – napisala je Lea na svom profilu na Instagramu.

Leina konkurentica i popularna pjevačica Lidija Bačić Lille uvjerena je u svoju pobjedu. Za 24sata Lille je otkrila kako će njen nastup biti eksplozivan tako da će ga svi zapamtiti. Smatra kako će njena pjesma Tek je počelo s kojom će se natjecati postati pravi hit te da će konkurirati ne samo za pobjedu na Dori, već i na Eurosongu.

“Kad sam čula za Doru, htjela sam napraviti zaraznu pjesmu s dobrim tekstom i pamtljivom melodijom. Moj producent Fayo i ja uspjeli smo u tome, a pomogli su nam Boris Đurdević i Denis Dumančić. Pjesma je energetska bomba u kojoj koristim svoj glas u mjeri u kojoj točno treba za takav show. Nastup na Dori bit će zapamćen. Poštujem sve natjecatelje, ali ja idem na pobjedu jer znam da imam i stas, i glas, i dobar tim… I želim Hrvatsku ponosno predstaviti kao domoljub. Zato sam se i prijavila. Da pobijedim i tu, a nadam se i tamo.”

https://www.instagram.com/p/Bsv1ERHljKk/

Predstavnik Hrvatske na Eurosongu 2017. Jacques Houdek, ove se godine prijavio na Doru, ali kao autor. Naime, pjesmu The Dream Jacques potpisuje kao tekstopisac i skladatelj, a mlada nada hrvatske glazbene scene Roko Blažević pjesmu će i otpjevati. Za Slobodnu Dalmaciju Roko je izjavio:

“Pjesma mi se svidjela već na prvo slušanje i mislim da smo snimili vrhunsku stvar te vjerujem da će je prepoznati i žiri i publika. Nastup u Izraelu bio bi ostvarenje mojih snova, a ja ih se ne bojim – spreman sam ih sa svojim timom pretvoriti u stvarnost i zahvalan sam Jacquesu na tome. Predstavljati svoju zemlju na najvećem glazbenom natjecanju bio bi najveći ponos kao i nastup svakome sportašu na Olimpijskim igrama.”

https://www.instagram.com/p/BsgOz0lFiLR/

Priprema scenskih iznenađenja

Svima već dobro poznati pjevač Luka Nižetić i ove se godine prijavio na Doru. Kako i sam priznaje, natjecanje na Dori 2005. s pjesmom Proljeće otvorilo mu je mnoga vrata u glazbenoj industriji, ali sada je vrijeme za nove izazove. Ove godine sreću će okušati s pjesmom zanimljivog naziva Amorero Brutalero, za koju kaže da su je snimili u svega dva dana. Luka je naglasio kako ozbiljno pristupa ovom nastupu te kako on i njegov tim spremaju mnoga scenska iznenađenja.

 “Amorero Brutalero pjesma je koja nema pravog prijevoda jer sam je otpjevao “svojim jezikom“, tako da će biti prepušteno ljudima doživjeti je na način kako je čuju. Tekst pjesme potpisuje iskusni lisac Marijo Mihaljević, koji iza sebe već ima povijest Eurosonga s obzirom da je potpisnik teksta Danijelove pjesme Džuli. Vrlo inteligentno se poigrao asocijacijama i riječima za koje misliš da razumiješ, a zapravo su izmišljene i ne pripadaju nijednom jeziku” – otkrio je Luka.

Poznati splitski tekstopisci Tonči i Vjekoslava Huljić prijavili su se s čak dvije pjesme. Pjesmu Indigo otpjevat će sve popularnija pjevačica Domenica, rodom iz Vele Luke. Za portal Dalmacijadanas Domenica je priznala kako joj je ovo dosad najdraža njena pjesma te kako su ostali vjerni pop žanru. Ističe još i kako joj je ovo prvo sudjelovanje na Doru te da je ponosna što je dio cijelog tog projekta.

Još jedna uzdanica Huljićevih i Rokova konkurentica u showu Zvijezde, mlada je Lorena Bućan. Sa svojom pjesmom Tower of Babylon, Lorena se nada otputovati u Tel Aviv.

“Privukao me je njezin ritam, koji će zahtijevati i plesni pokret i moderan aranžman, a svakako je dodatan izazov to što ću pjevati na engleskome. Koliko sam imala prilike vidjeti, neću biti jedina. Za mene je ovo još jedno veliko iskustvo i nadam se kako neću iznevjeriti očekivanja“.- izjavila je za medije.

Slikovni rezultat za lorena bućan
RTL

Dolazak avionom

Splitska glazbenica, osnivačica splitske škole mjuzikla i zaposlenica HNK Jelena Bosančić na Doru 2019. prijavila je pjesmu Tell Me i prošla natječaj.

“Podržavam Doru, drago mi je da se vratila, mislim da bi se hrvatska estrada općenito trebala okrenuti europskim trendovima. Zbog toga sam prijavila pjesmu Tell me, koja je pop/soul/funky stvar. Mislim da je vrlo zabavna i da ne zaostaje za svjetskim trendovima”- poručila je Jelena.

Istarska nada Elis Lovrić predstavit će svoje pjevačke sposobnosti izvodeći pjesmu All I Really WantElis se skromno putem svog Instagram profila zahvalila svima na podršci i čestitkama. Također iz Istre, na Dori će sreću okušati i bend Manntra s pjesmom In The Shadows. Bend se našalio kako će u slučaju pobjede u Izrael odletjeti avionom F-16, aludirajući na nedavni politički skandal u Hrvatskoj.

https://www.instagram.com/p/Bsz_xcuA2LO/

Jure Brkljača također će se natjecati u Opatiji za titulu hrvatskog predstavnika. Njegova pjesma zove se Ne postojim kad nisi tu, a Jure kaže kako je za njega velika čast biti dio tog festivala. Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić na opatijskoj pozornici izvest će duet Vrijeme predaje. Ni Bojan ni Danijela nisu skrivali oduševljenje činjenicom da su jedni od izabranih natjecatelja ovogodišnje Dore.

“Eto i nas dvoje među odabranim izvođačima na Dori 2019. Iako su mi planovi ispočetka bili drugačiji, sudbina se umiješala i čini se da je upravo sada pravo vrijeme za Vrijeme predaje. Jedva čekam nastup u duetu s mojim sjajnim kolegom i prijateljem Bojanom Jambrošićem i druženje s ostalom ekipom u Opatiji. Vidimo se! – napisala je Jelena na svom Instagram profilu.

Podsjetimo, Dora 2019. održat će se dana 16. veljače u sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji, kao jedna od večeri u sklopu manifestacije Dani HRT-a.

Svim natjecateljima želimo puno uspjeha na nadolazećem natjecanju!

https://www.instagram.com/p/BqR5eJdHo3I

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava12

  1. Luxy — 19. siječnja 2019. u 23:17

    imam osjecaj da ce Jelena Bosancic, Lea Mijatovic, Elis Lovric, Beta Sudar, Jambrosic i Danijela Pintaric nekako bit ignorirani od strane publike,ne ocekujem njihovu pobjedu. Bernarda ce pokupit dosta glasova, a dio zato sto je slijepa. najvise vjerujem u pjesme Domenice, Lidije, Roka i Lorene, mozda i Lee Gagro

  2. Blink — 20. siječnja 2019. u 00:16

    Dobro su optimistični po pitanju svojih pjesama nadam.se da su dobre time će biti lakše odabrati najbolju

  3. Luksi — 19. siječnja 2019. u 23:17

    imam osjecaj da ce Jelena Bosancic, Lea Mijatovic, Elis Lovric, Beta Sudar, Jambrosic i Danijela Pintaric nekako bit ignorirani od strane publike,ne ocekujem njihovu pobjedu. Bernarda ce pokupit dosta glasova, a dio zato sto je slijepa. najvise vjerujem u pjesme Domenice, Lidije, Roka i Lorene, mozda i Lee Gagro

  4. LoveWave — 19. siječnja 2019. u 21:46

    Koliko vidim puno nas tu cilja na Emu, Roka i Lorenu. Nadam se da neće iznevjerit. 😀
    Lile donosi eksploziju i ples na Doru, ali je previše samouvjerena, nadam se da je svjesna konkurencije… Domenica kao da ovo koristi više za vlastitu promociju, al možda se i varam. Budemo vidjeli jesu Huljići dali njoj ili Loreni bolju pjesmu. Lea Mijatović mi je zanimljiva kao i Manntra, oni će donijeti dašak rocka na scenu sigurno. Elis Lovrić sam slušao na youtubeu i mogu pohvaliti glas, baš ima ono nešto isto kao i Bernarda. Luka Nižetić, Jambrošić-Pintarić i Jure Brkljača, hmm budu se i oni istaknuli svatko na svoj način. Jelena Bosančić mi je i dalje misterija…

  5. LoveWave — 19. siječnja 2019. u 21:46

    Koliko vidim puno nas tu cilja na Emu, Roka i Lorenu. Nadam se da neće iznevjerit. 😀
    Lile donosi eksploziju i ples na Doru, ali je previše samouvjerena, nadam se da je svjesna konkurencije… Domenica kao da ovo koristi više za vlastitu promociju, al možda se i varam. Budemo vidjeli jesu Huljići dali njoj ili Loreni bolju pjesmu. Lea Mijatović mi je zanimljiva kao i Manntra, oni će donijeti dašak rocka na scenu sigurno. Elis Lovrić sam slušao na youtubeu i mogu pohvaliti glas, baš ima ono nešto isto kao i Bernarda. Luka Nižetić, Jambrošić-Pintarić i Jure Brkljača, hmm budu se i oni istaknuli svatko na svoj način. Jelena Bosančić mi je i dalje misterija…

  6. marina — 19. siječnja 2019. u 20:40

    Bravo Elis Lovrić! Jedva čekam čuti pjesmu i vidjeti nastup! Uvijek oduzme dah svojim glasom i pojavom!

  7. Johnny — 19. siječnja 2019. u 20:19

    Jaku puno očekujem od Roka, Lidije i Eme.
    Nižetić fura neke filmove koji su samo njemu jasni…
    Manntra ima loše fore…
    Jako mi je drago da će svatko uložiti truda u scenski nastup! 😀

  8. Matija — 19. siječnja 2019. u 20:19

    Što reći osim bit će zanimljivo. Super mi je što će Lile privući straight populaciju svojom pojavom, vjerujem da će i aludirat na to, ali bojim se da će ostati samo na tome. Mislim da će ili Roko ili Lorena ili Ema Gagro odnijeti pobjedu. Treba poslušati pjesme. Možda i ova Manntra iznenadi, djeluju mi pomalo luđački, tko zna.

  9. marina — 19. siječnja 2019. u 20:40

    Bravo Elis Lovrić! Jedva čekam čuti pjesmu i vidjeti nastup! Uvijek oduzme dah svojim glasom i pojavom!

  10. Johnny — 19. siječnja 2019. u 20:19

    Jaku puno očekujem od Roka, Lidije i Eme.
    Nižetić fura neke filmove koji su samo njemu jasni…
    Manntra ima loše fore…
    Jako mi je drago da će svatko uložiti truda u scenski nastup! 😀

  11. Matija — 19. siječnja 2019. u 20:19

    Što reći osim bit će zanimljivo. Super mi je što će Lile privući straight populaciju svojom pojavom, vjerujem da će i aludirat na to, ali bojim se da će ostati samo na tome. Mislim da će ili Roko ili Lorena ili Ema Gagro odnijeti pobjedu. Treba poslušati pjesme. Možda i ova Manntra iznenadi, djeluju mi pomalo luđački, tko zna.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?