Osvrt: Nude li Španjolci bolje od prošle godine? (2) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Osvrt: Nude li Španjolci bolje od prošle godine? (2)

  6 min za čitanje   6 komentara

Nastavljamo potragu za odogovorom imaju li Španjolci bolju pjesmu od prošle godine. Milka i moja malenkost preslušavali smo ovogodišnje španjolske pjesme. Kako nam se čine drugih pet pjesama saznajte u nastavku.


Bojan: Sad nam slijedi Miki i njegova solo pjesma s kojom nastupa:

Bojan: Meni je ovo prilika da naučim i koja su njihova prezimena. ?

Milka: Ja nisam ni pogledala prezimena ? Od prvih nota pjesme čuje se fiesta kako kaže tekst ahora la vida loca. Vesela skladba u žanru SKA u kojem se Miki najbolje pokazao tijekom šoua. Ova pjesma nema puno ponavljanja. Ima previse teksta. ?

Bojan: Kao što je ono bila pjesma za Mariliju tako je i ova za njega. U pravu si kad kažeš, upravo se u ovom žanru najviše pokazao. Sad kad spomeneš, da, previše je ponavljanja i ovdje po meni. Izgleda autori tekstova nisu imali inspiracije.

Milka: Ne razumijem čemu ono lo que ere, lo que ere, ere, ere, e ??? Kad nemaju što, ubace bilo što da popune mjesta. Ipak mene nije uvjerio da je on ovogodišnji španjolski predstavnik za Tel Aviv iako kod Španjolaca u ovom drugom krugu La venda je sada prešla Muerdeme što se moze vidjeti i po YouTube pregledima.

Bojan: Vidi, uz neki dobar scenski nastup, njegovu karizmu, interpretaciju, ovo bi moglo dobro proći na Eurosongu. Mislim da bi ostao u sjećanju. E, da, vidim da su izjednačene te dvije pjesme. Podsjetimo, on nije ušao u top 3 kod publike, njega je žiri doveo u finale.

Milka: Tako je, ali eto nešto se promijenilo.

Bojan: Hoćemo sada preći na jedini duet? Miki i Natalia nam donose Nadie se salva:

Bojan: Ovo kao da je Natalijina pjesma, a Miki je samo gost koji ima jedan manji dio. ?

Milka: Upravo tako. Sviđa mi se glazba i refren, ali prva strofa koju pjeva Natalia je ok, druga mi se ne sviđa interpretacija Mikija i kraj također. Nisu mi dobar glazbeni duet.
Bojan: Da, nisu mi kao duet. Ne znam ne odgovaraju mi njihovi glasovi u duetu. E sad, za razliku od tebe meni se i ne sviđa glazba. Meni je ovo pjesma koju bih poslušao zato što moram, ne bih je sam pustio.
Milka: Eto da se kod neke ne slažemo. Inače, ova pjesma je treća po YouTube pregledima.
Bojan: Primjetio sam i ne sviđa mi se to.
Milka: Mislim da nemaju šasne za pobjedu.
Bojan: E tu se slažemo. ? Idemo dalje sad Natalia i njena solo pjesma:

Milka: Moje mišljenje je da ovo uopće nije glazbeni žanr Natalije. Kao da pjeva jer mora. Ne dolaze do izražaja njene vokalne sposobnosti.

Bojan: To se i osjeti. Iskreno, nije me kupila ni kad su jednominutne verzije izašle, a ni sad kad su cijele pjesme. Jednostavno nije moja “šalica čaja”.

Milka: Pozitivna stvar je da su promijenili tekst iako su malo skratili ono tuuu, sada je tuu, čini mi se da se previše ponavlja.

Bojan: Ponavljanje ove godine u Španjolskoj? Ma zar je moguće. -Idemo dalje, Noelia druga s prvog kruga glasanja:

Milka: Stigli smo do Noelije.

Bojan: Da ili nove Pastore Soler ili pak ne?

Milka: Razmišljala sam o tome. Nije baš da je nova Pastora. Možda malo podsjeća.. ali daleko su mi te dvije ? Noelia je tek na početku karijere. Ova je njena prva pjesma.

Bojan: Meni je ovo ok pjesma, ali ako ćemo gledati žnarovski, prednost dajem Julijii.

Milka: Ova skladba je bila moj favorit u prvom krugu i dalje ostaje. Prelijepa emotivna balada, jest ništa inovativno na Eurosongu ali ove balade uvijek ostaju u dobrom sjećanju. Ukoliko Noelia otpjeva uživo kako samo ona to može onda čak i ne treba joj neki spektakularan scenski nastup. Vidjela sam da ona i nema baš puno pregleda na YouTubeu..

Bojan: Nažalost nema. Da, dovoljno je samo da stane i otpjeva i eventualno da se nešto događa iza nje.

Milka: Julia ima više. 🙂

Bojan: Ima i ja sam sretan zbog toga. 🙂

Milka: Ne znam koliko se možemo osloniti na te preglede jer gledaju sve ne samo oni koje će glasati.

Bojan: Pa ti pregledi i nisu neko mjerilo. Šalu na stranu, ovo jeste dobra pjesma i kontam da bih je vidio na Eurosongu, samo ne znam jel’ bi postigla neki uspjeh.

Milka: Mislim da neće pobijediti, ali ostane zapamćena sigurno.

Bojan: Slažem se.

Milka: Iii ostala nam je Sabela, pa poslušajmo je:

Bojan: Gle čuda… ponavljanje. Refrena kao i da ga nema. Samo dvije riječi i slovo e.

Milka: Premalo teksta ima pjesma. Ova skladba mi je definitivno na posljednjem mjestu, previše monotona i dosadna, imam utisak kao da je cijela pjesma samo te dvije riječi hoy soñare i ništa više.

Bojan: Jako monotona, poslušao sam samo iz poštovanja prema Sabeli.

Milka: A izgleda i kao da im nestalo teksta pa su popunili tim ah, ah, ah, ah, ah, ah, a na kraju eh, eh, eh, eh. Čak i to što je Sabela vrlo dobro otpjevala ovu skladbu i jest ovo njen stil, ipak mislim da je nećemo gledati u Tel Avivu.

Bojan: Premalo teksta, a opet se ponavlja. Bolje da su ostavili samo i instrumental na kraju. Nećemo je sigurno gledati u Tel Avivu. Eto za kraj mi reci kakvo je tvoje generalno mišljenje o pjesmama i koje tri bi izdvojila koje vidiš u Tel Avivu?

Milka: To moram malo razmisliti.

Bojan: Iskreno, ja sam očekivao mnogo više od pjesama, jer sam prošle godine imao nekoliko koje su mi se svidjele. Moj top 3 su Julia, Maria i Miki

Milka: Pjesama je deset, a ipak malo izbora. Ne mogu se odlučiti za top 3.

Bojan: Dobro i to je legitimno. Koju bi ti poslala u Tel Aviv? Što misliš jesu li bolje ovogodišnje ili prošlogodišnje pjesme?

Milka: Što znam, tu su negdje.. Amaina pjesma je bila užasna, zajedničku su upropastili novim aranžmanom, Arde mi se nije svidjela, pjesme Miriam se uopće ne sjećam, a Alfredova koja je postala ogromnim hitom onako, ne volim njegov glas. Favoriti su mi bili Lo malo, Magia i Tu cancion i to baš tim redoslijedom. Možda ipak Noelia ili Maria. Famous može iznenaditi, a velike šanse za pobjedu ima Miki. Mozda bi ja tako završila. Iako ću privatno slusati Todo bien, Nadie se salva, Se te nota, Muerdeme. Više volim brže pjesme.

Bojan: Odlično, hvala ti Milka.


Kakvi su vaši komentari na ove pjesme, slažete li se sa nama ili ne, podijelite to u komentarima ispod, a ako još niste glasovali to još uvijek možete učiniti u anketi ispod.

Podsjetimo, španjolski izbor započinje u 22 sata i 5 minuta, a možete ga pratiti ovdje.

anketa 1040

Tko će predstavljati Španjolsku na Eurosongu 2019.?

Ukupno glasova: 94

  • María -  Muérdeme [43 / 46%]
  • Miki -  La venda [20 / 21%]
  • Noelia -  Hoy vuelvo a reír otra vez [12 / 13%]
  • Famous -  No puedo más [4 / 4%]
  • Julia -  Qué quieres que haga [4 / 4%]
  • Natalia -  La clave [3 / 3%]
  • Carlos Right -  Se te nota [3 / 3%]
  • Sabela -  Hoy soñaré [3 / 3%]
  • Miki i Natalia -  Nadie se salva [1 / 1%]
  • Marilia -  Todo bien [1 / 1%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava6

  1. Diavolo — 20. siječnja 2019. u 22:34

    -Vjerojatno će ludi Španjolci opet krivo izabrati, i zatim se nahajpati do finala Eurosonga, da na kraju svi pali u depresiju kad njihov predstavnik liže dno desne strane tabele. Ako žele neki uspjeh na Eurosongu, po meni, moraju izabrati jednu od ove dvije prve pjesme. Već su nekoliko puta dokazali da su jaki u power baladama ala Pastora Soler. Takvu jednu ima i ove godine Noelia. S druge strane mislim da je i Miki odličan izbor. Jedna full pozitivna pjesmica koja bi svima izmamila osmijeh na lice. Dosta autentična pjesma za Španjolce.
    1. Noelia – “Hoy vuelvo a reír otra vez”
    2. Miki – “La venda”
    ___
    3. Miki & Natalia – “Nadie se salva”
    4. Famous – “No puedo más”
    5. Natalia– “La clave”
    6. Carlos Right – “Se te nota”
    – Pjesme od dua i od Natalie su me razočarale nakon izlaska cijele verzije pjesme… nekako su mi dropovi postali slabiji. Što se tiče Famousa, smatram da je mogao dobiti i kvalitetniju pjesmu, ali vjerojatno je on jedini od kandidata koji svoju pjesmu može dodatno podići s nastupom i pokretima na sceni. Pjesma od Carlosa mi je dobra, ima dobru melodiju ali malo iritira stalno ponavljanje rime ''toca toca toca, loca loca loca, voca voca voca, etc.''
    ___
    7. Sabela – “Hoy soñare”
    8. Marilia – “Todo bien”
    9. Julia – “Qué quieres que haga”
    10. María – “Muérdeme”
    – Pjesma od Sabele mi je solidna ali ne vidim nikakav uspjeh na Eurosongu, jednostavno je nekako ravna. Mariliina pjesma ima solidan drop, ali se dosta ponavlja. Julia mi je možda od svih ovih pjevača još najautentičnija što se tiče stila pjevanja i španjolske pjesme kao jednog pojma. Jako mi se sviđa njen glas, ali pjesma je mogla biti i bolja. I na kraju najveći favorit natjecanja :S :S Meni je pjesma Muerdeme izuzetno iritantna i uvjeren sam da će biti u bottom 3 ako dođe na Eurosong. Već vidim neki cringe nastup. Meh.

  2. Sekret — 20. siječnja 2019. u 21:02

    @kazahstan Drago mi je što imamo iste favorite?

  3. Don Mauro Borelli de Aviva — 20. siječnja 2019. u 19:15

    Ponoviti ću svoj komentar od neki dan :
    1. Miki je moj 1. favorit za španjolskog predstavnika, sa Miki-jem španjolska se može nadati između 10 i 15 mjesta.
    2. Noelia – perspektivna pjevačica, ali kao da nešto nedostaje u pjesmi, Španjolska sa Noeliom na Eurosong-u ne može bolje od 13 do 18 mjesta
    3. Sabela – po pitanju Sabele se slažem sa komentarima Bojana i Milke, iako Sabela ima male šanse da pobijedi sa njom bi Španjolska mogla postići rezultat kao i sa Noeliom (13 do 18 mjesta)
    Suma sumarum – Maria je izgledna pobjednica, ali se nadam da su Španjolci naučili da ovakve pjesme ne ostvaruju velike rezultate, Maria može najdalje do 19 mjesta ?? MIKI DO POBIJEDE i mislim da je najbolja opcija, moj osobni favorit. Noelia, Sabela i duet Miki-ja i Natalie su dobre rezerve ali bez mogućnosti boljeg rezultata,

  4. Kazahstan — 20. siječnja 2019. u 17:40

    @eurovision126-com

    Ovaj put se moj top3 u potpunosti podudara s tvojim 🙂

  5. Sekret — 20. siječnja 2019. u 15:25

    Moj Top 3:
    1.Maria-Muérdeme
    2.Natalia & Miki-Nadie Se Salva
    3.Marilia-Todo Bien?

  6. Lujka s ukusom — 20. siječnja 2019. u 15:04

    odgovor: ne

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?