"Pozdrav svijetu": Učimo čitati mađarski – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

“Pozdrav svijetu”: Učimo čitati mađarski

  1 min za čitanje   9 komentara

Eurovizijski podcast “Pozdrav svijetu” nastavlja kroz svoju drugu sezonu. U već šestom nastavku, naši komentatori Leon i Ivan I. su se dotaknuli svega zanimljivog što se prethodnih dana dešavalo u svijetu vašeg omiljenog glazbenog natjecanja.

Na početku ovotjedne emisije, Leon i Ivan I. vam donose presjek važnih novosti sa eurovizijske pozornice, ali i najavili sve što nas očekuje u narednim danima. U nastavku možete čuti komentare na skorašnju završnicu francuskog nacionalnog izbora, te doznati tko su favoriti naših komentatora.

Pored ovog, jedna od glavnih tema bio je i mađarski Á dal, a poslušate li novi nastavak “Pozdrava svijetu” doznat ćete i kako su se  Leon i Ivan snašli u izgovoru uvijek zanimljivih mađarskih imena i prezimena. Tu je i kratka šetnja rumunjskim izborom te odabir Leonu i Ivanu omiljenih pjesama.

Želite li i vi biti dio našeg podcasta? Pridružite se u komentarima i recite nam što vi mislite o ovim temama.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
2
PODIJELI ČLANAK

Rasprava9

  1. ESC fan — 24. siječnja 2019. u 23:45

    @hirscher1 Izgleda da nema ništa od "I Miss You" ? Holandski mediji su potvrdili da to nije evrovizijska pjesma, te da je tu pjesmu on izveo dok je išao na akademiju. Šteta, baš mi se pjesma svidjela, ne znam pjevača, ali mi baš ide ova pjesma uz njega.

  2. Hirscher1 — 24. siječnja 2019. u 23:24

    ne napisali, već rekli* (slušam emisiju)

  3. Hirscher1 — 24. siječnja 2019. u 23:24

    Là-haut ne znači to što ste vi napisali…..znači "tamo gore"
    Pjeva o tome da se ništa ne dešava slučajno, već da sve što dolazi….dolazi od gore.

  4. Hirscher1 — 24. siječnja 2019. u 23:08

    @iner-esc hvala za link…..lijepa pjesma, ali previše repetitivna. Ono što on pjeva u 3 minute može se u minut ispjevat 😀

  5. Sekret — 24. siječnja 2019. u 22:03

    Ovo bi bio moj top 4 odnosno top 5 nacionalnih izbora Francuske,Mađarske i Rumunjske
    FRANCUSKA
    1.Chiméne Badi-Lá Haut
    2.Bilal Hassani-Roi
    3.Seemone-Tous les deux
    4.The Divaz-La voix d'Aretha

    MAĐARSKA
    1.yesyes-Incomplete
    2.Diana-Little Bird
    3.Kyra-Maradj Még
    4.The Middletonz-Roses
    5.Szekér Gergö-Madár repülj

    RUMUNJSKA
    1.Xandra-Independent
    2.Laura Bretan-Dear Father
    3.Ester Peony-On A Sunday
    4.Ommieh & Anakrisez-Rock This Way
    5.Bella Santiago-Army of love ?

  6. ESC fan — 24. siječnja 2019. u 21:59

    Još je rano govoriti i nije sigurno da je ovo istina, ali ako je onda ja ovu pjesmu vidim i kao potencijal za pobjedu. Balada je, ali toliko zvuči misteriozno i posebno, pruža vrlo neobičnu atmosferu (barem meni)

  7. ESC fan — 24. siječnja 2019. u 21:27

    Inače na Jutjubu je procurio demo snimak holandske pjesme "I Miss You". Po svemu sudeći je balada i zvuči zanimljivo, samo mislim da je malo repetitivna. https://m.youtube.com/watch?v=DH-Hq1uIlEE

  8. Jelka — 24. siječnja 2019. u 16:42

    Ta francusku smatram da bi najbolji izbor bio Bilal iako meni osobno je draza Chimene Badi. Iz madarske selekcije mi se svidaju samo dvije pjesme: Incomplete i Roses
    A Rumunjska… Mislim da ce Laura Bretan ici na Eurosong i da se tu nema vise sto govorit.

  9. Diavolo — 24. siječnja 2019. u 15:07

    Mihai je primjetio da nema nikakve šanse za plasman na Eurosong tako da je pravovremeno odustao da ne bi morao još plaćati ljudima za scenski nastup. Jednostavno, ima 10-ak boljih pjesama na rumunjskom predizboru i toga je on sam svjestan. Btw. taj Mihai je postao već naporan sa tim svojim pjesmicama. Nek se pomiri sa time da je Rumunjska puna talentiranih ljudi. Mislim da će dvoboj za odlazak na ESC biti između Laure Bretan i Belle Santiago.
    _ _ _ _
    Što se tiče Mađarske; ona pjesma Forro što vam je u TOP5 ne da bi bila loša za ESC, nego se taj tip pjesme ne bi uspio kvalificirat niti na Splitski festival, a kamoli na nešto veće.
    _____
    Francuska – Seemone FTW.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?