Luka Nižetić za eurosong.hr: "Nastup će biti spektakularan!" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Luka Nižetić za eurosong.hr: “Nastup će biti spektakularan!”

  5 min za čitanje   13 komentara

Svoj četvrti nastup na Dori ove će godine upisati splitski pjevač Luka Nižetić. Nakon tri nastupa, od kojih je definitivno najzapaženije prošao onaj 2005., kada je s klapom “Nostalgija” nastupio na Dori s pjesmom Proljeće, ove će se godine opatijskoj publici predstaviti s pjesmom Brutalero, koju su zajedno napisali otac i sin Mario i Branimir Mihaljević. U ovom intervjuu otkrit će nam s kakvom će se pjesmom predstaviti na ovogodišnjoj Dori, što sve čini spektakularan nastup koji nam najavljuje, i još mnogo toga, dok više o tridesetpetogodišnjem pjevaču ćete imati prilike saznati u novom nastavku Luna i Bojan predstavljaju izvođače Dore 2019., 9. veljače.

Tri puta ste nastupali na Dori. Koji od tih nastupa Vam je ostao u najboljem sjećanju?

Svaki je imao neku posebnost. S ‘Robotom’ sam debitirao i onako neiskusan, mlad i lud predstavio se široj publici, a nakon punih 16 godina pjesma je  i dalje prisutna među publikom i tražena na mojim koncertima. Godina 2005. i nastup s pjesmom ‘Proljeće’ sigurno su odredili moj daljnji glazbeni put. Tada nisam bio ni svjestan da imam tako veliku pjesmu, vjerovao sam u nju, cijeli koncept i nastup s klapom ‘Nostalgija’. Sigurno mogu reći da je to bio moj prvi veliki hit, možda i pjesma života pa nije ni iznenađujuće da i dan danas kada se sjetim tog nastupa osjetim neko uzbuđenje, posebnu povezanost i zadovoljstvo. Dvije godine kasnije u ruke mi je stigla pjesma ‘Pusti me u san’ nešto drugačija, možda i ne baš eurovizijska koja je nekako bila bliže mom tadašnjem senzibilitetu.

 Imate li savjet za nove skladatelje i izvođače koji bi se svojim skladbama htjeli predstaviti na Dori?

U svakom slučaju trebaju biti svoji, da skladba koju izvode bude dio njihovog potpisa i prepoznatljiva. Neka se ne povode za nekim uštogljenim glazbenim pravilima, neka eksperimentiraju i svakako uživaju i zabavljaju se u svemu što rade. Pjesmu za Doru, a samim time i za Eurosong gledam kao film ili kazališnu predstavu – treba imati uvod, zaplet, kulminaciju i rasplet. Ono što se u nekom filmu ili kazališnoj predstavi događa sat/dva  ovdje treba sažeti u 3 minute što predstavlja određeni izazov i umijeće.

Ove godine ćete se opatijskoj publici predstaviti s pjesmom pomalo neobičnog naziva Brutalero. Možete li nam otkriti o kakvoj se pjesmi radi?

‘Brutalero’ je pjesma drugačija od svega što sam do sada snimio. Napisana je jezikom koji ne pripada nijednom govornom podneblju. Prepustit ćemo ljudima da je ‘pročitaju’ na način kako je osjećaju i čuju. Iskusni lisac Marijo Mihaljević, koji iza sebe već ima povijest Eurosonga s obzirom da je potpisnik teksta Danijelove pjesme ‘Đuli’, vrlo se inteligentno  poigrao asocijacijama i riječima koje ništa ne znače, a zapravo je sve vrlo razumljivo. Pjesma je napucana ludom plesnom energijom, podebljana modernim beatovima i drži te napetim od prvog do zadnjeg tona. Oni koji su je čuli kažu da ulazi u uho na prvu i da je catchy.

Pjesmu potpisuju Branimir i Mario Mihaljević. Kako je došlo do zajedničke suradnje?

S Branimirom radim već duže vrijeme i ovo je naša peta zajednička pjesma, dok sam s Marijem počeo surađivati na mom posljednjem singlu ‘Radim što želim’. Stvorili smo neku dobru glazbenu koheziju, neopterećeni smo, uvažavamo se i što je najvažnije razumijemo se i imamo povjerenje jedan u drugoga. Svi smo skloni eksperimentima, ne ustručavamo se ući u nepoznate nam glazbene teritorije i to nam je zajednička ishodišna točka.

Kakav nastup nam pripremate na opatijskoj pozornici 16. veljače?

Ništa manje nego spektakularan! Angažirao sam tim ljudi koji rade na cjelokupnom nastupu pa tako Larisa Lipovac priprema koreografiju i kompletni koncept nastupa, Aleksandar Rapaić radi posebne prateće animacije dok je modni dvojac Elfs zadužen za outfit svih na stageu. U Opatiji će mi se pridružiti i dvije vrsne plesačice, Mirna Gaberšnik i Petra Hajduk koja je u zadnje vrijeme vrlo angažirana van naših granica, gdje je možemo gledati u posljednjem spotu Sam Smitha. Na pozornici će biti i najmlađi član obitelji Mihaljević, Branimirov sin Marko, a pripremamo i posebne scenske rekvizite. Nastup će se naslanjati na pop art estetiku gdje ćemo se poigravati na image popularne kulture te igranje s elementima stvarnog i animiranog.

Photo: Danijel Galić

Jeste li čuli pjesme nekih svojih konkurenata? Koga biste izdvojili kao najveću prijetnju na Vašem putu do Tel Aviva?

Nisam imao prilike čuti nijednu pjesmu, koncentriran sam na svoj nastup jer smo si postavili vrlo visoko ljestvicu s obzirom na to da mi je cilj pripremiti pravi mali scensko-glazbeni show.

Zadnji album ste objavili 2018. godine. Imate li u pripremi i novi album koji bi mogao uskoro ugledati svjetlo dana?

Zadnji album ‘Ljubav je mukte’ izašao je prošle godine na kojem su se našli svi moji singlovi od 2013. do danas pa ga nekako doživljavam i kao svojevrsnu kompilaciju. Stalno se radi, snimaju se nove pjesme, ići ćemo singl po singl gdje nas ‘Brutalero’ uvodi i otvara priču novog albuma.

I kratko još o Dori – koja je Vama najdraža pjesma koja se natjecala na Dori a NIJE pobijedila?

Ima tu sigurno nekoliko sad već pravih evergreena, no ipak moram izdvojiti ‘Čarobno jutro’ od Nine Badrić.

Luki Nižetiću želimo sve najbolje na Dori i u daljnjoj karijeri!

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava13

  1. HapS-563 — 4. veljače 2019. u 00:13

    @johnny992 ja sam pročito na jednom forumu (ne znam smije li se spominjat ovdje) da njih dvoje imaju ono r'n'b-pop ritam i da nije balada. Netko je napisao što je čuo sve pjesme. Sad kažete vi da je balada jel to znate ili mislite? 😀

  2. Johnny — 3. veljače 2019. u 23:32

    @haps-563 Mislim da Bojan i Danijela imaju baladu. Dobro bi bilo da se na Dori primjeni formula sa Eurosonga i da večer otvori brza i pamtljiva pjesma, a iza toga slijedno ide miješanje žanrova i stilova.

  3. HapS-563 — 3. veljače 2019. u 22:53

    Vrlo lijep intervju. Luka zna šta radi definitivno je.

    @johnny992 Tko zna? Možda stvarno? Tko zna što se mućka u glavama organizatora Dore. Koga biste vi VOLJELI vidjeti da otvorit Doru? Ja bih volio Bojan i Danijela.

  4. Johnny — 3. veljače 2019. u 21:09

    Ako će već napraviti show na pozornici i ima brzu i veselu pjesmu, nebi me čudilo da upravo on otvori natjecanje 😀

  5. escmusic — 3. veljače 2019. u 17:47

    Zanimljivo zvuči, ali ne očekujem previše. Možda ga televoting pogura u top 10. Vidjet ćemo.

  6. Lujka s ukusom — 3. veljače 2019. u 17:41

    ooo sutra će na facebooku objavit redoslijed nastupa

  7. Lujka s ukusom — 3. veljače 2019. u 17:37

    HYPE
    btw je li HRT planira objaviti slike pozornice ili ćemo i za to trebati gledati uživo

  8. Hirscher1 — 3. veljače 2019. u 17:04

    @chupacabracro za 13 danaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ♥

  9. Johnny — 3. veljače 2019. u 16:26

    Natjecatelji se očito baš trude i ulažu u nastupe. Veseli me to! Bilo bi dobro da se napravi intervju sa nekim sa HRT-a gdje bi se otkrilo malo više detalja o tehničkim pripremama za Doru, osobito onima vezanima za pozornicu i produkciju!

  10. wecouldbethesame — 3. veljače 2019. u 16:14

    Nadam se da će uistinu biti tako.

  11. Hirscher1 — 3. veljače 2019. u 16:07

    Pjesmu za Doru, a samim time i za Eurosong gledam kao film ili kazališnu predstavu – treba imati uvod, zaplet, kulminaciju i rasplet. Ono što se u nekom filmu ili kazališnoj predstavi događa sat/dva ovdje treba sažeti u 3 minute što predstavlja određeni izazov i umijeće.

    Odlično rečeno!

  12. SwedenEurovisionFan — 3. veljače 2019. u 16:07

    Ne znam zašto, ali očekujem nastup tipa Mendez – "Everyday" ili Monchu – "Cuba Libre" s prošlogodišnjeg Melodifestivalena 😀

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?