Sergej Lazarev: "Nadam se potpori cijele Rusije" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Sergej Lazarev: “Nadam se potpori cijele Rusije”

  5 min za čitanje   12 komentara

Dan nakon što je predstavljen kao predstavnik Rusije na Eurosongu 2019. u Tel Avivu, u ranojutarnjoj emisiji Utro Rossii gostovao je Sergej Lazarev. Tijekom svog petominutnog gostovanja, Sergej se dotaknuo brojnih tema, od odluke da se vrati nakon tako kratkog vremena (tri godine), kao i moguće usporedbe s nastupom u Stockholmu 2016.

– Odluku smo donijeli Rossiya 1 i ja osobno, jer sam dugo vagao trebam li ponoviti eurovizijski put. Da budem iskren, dao sam maksimum u tom trenutku, i prepoznati smo kod publike, osvojili smo glasove publike, svi Europljani su nam dali visoke bodove… No ja sam i dalje imao taj crv sumnje – izjavio je jutros 35-godišnji Lazarev.

– Zbilja se nadam potpori cijele zemlje (Rusije), i svih ljudi koji će gledati natjecanje u Europi, koji će moći glasovati, jer ću trebati podršku kao i prošlog puta, čak i veću, jer razumijem da postoje novi rizici, i očekivanja su viša i veća, te naravno, da svi očekuju samo pobjedu od mene, i to mi stavlja još veću odgovornost na moja leđa. Već sada svima govorim da mi samo zaželite dobar i vrijedan nastup, kao i protekli put – nadodao je.

“Uvijek će biti usporedbi”

– Mene se već sada uspoređuje, i uspoređivat će me se s nastupom prije tri godine, jer je nastup za You Are The Only One ušao u eurovizijske povijesne knjige, i još je jedan od gledanijih videa online. Kreativni tim je isti, kojeg vodi Filip Kirkorov, i pjesmu koju mi je ponudio, napisao je u suradnji s grčkim skladateljem… Svi detalji će biti objavljeni u posebnom izdanju emisije Privet, Andrey voditelja Andreja Malahova. Tamo ćemo otkriti tko, što, reći ću sve o pjesmi – završio je Lazarev svoj nastup kojeg možete pogledati ovdje.

Prezentacija u ožujku

Posebno izdanje Privet, Andrey snimila se tijekom današnjeg dana, a bit će emitirana sutra (subota 9. veljače, 17:30 sati lokalno vrijeme). Kao specijalni gosti uz Sergeja, u emisiji će nastupati Alexander Rybak (Norveška na Eurosongu 2009. i 2018.) i sestre Tolmačeve (Rusija na Dječjem Eurosongu 2006. i Eurosongu 2014.). Također, posebnim videolinkom, u emisiju će se uključiti francuski predstavnik Bilal Hassani.

https://www.youtube.com/watch?v=tCJRigN2DmI

– Dat ću sve od sebe da dospijem na najviše mjesto, no već sam imao dovoljno pritiska, teret odgovornosti je veoma ozbiljan, stoga mi zbilja ne treba još dodatnog tereta. Veoma ću pokušati za zemlju čiji sam ponosni predstavnik – i sve će biti kako Bog želi, kakve budemo imali sreće, i kako će gledatelji i žiriji glasovati – izjavio je Sergej u emisiji posvećenoj samo njemu. Također je pohvalio svoj eurovizijski tim, koji je također gostovao u emisiji. Od samoprozvanog Dream Teama, u emisiji su biranim riječima govorili Filip Kirkorov i Dimitris Kontopoulos.

– Sergej je jedini pjevač koji može oživjeti izgubljen interes Rusije u Eurosong. Tijekom protekle dvije godine, interes je u zemlji jednostavno umro, 2017. nismo čak ni emitirali natjecanje, 2018. se nismo kvalificirali u finale, i umjetnik kao Serjoža koji je briljantno tečan u engleskom, veoma dobar vokalist, Europa ga zna nakon 2016. – samo on može oživjeti interes za natjecanje u našoj zemlji, koji je umro u našim očima, jer je Eurosong prekrasno natjecanje, možemo govoriti o njemu jako poetski… – izjavio je Kirkorov, koji je prošle godine Moldovu pametno osmišljenim nastupom doveo do desetog mjesta. I on je ponovio kako je odluka o nastupu u Tel Avivu bila isključivo na ravnatelju Rossiye TV i Sergeju.

Druga strana Sergeja

– Odluku o pozivanju Sergeja donijela je Rossiya TV na čelu s ravnateljem Genadijem Gohsteinom. Serjoža je dugo vagao treba li ići ili ne, no kad je čuo pjesmu, odgovorio je pozitivno. Objasnio sam mu osnovne stvari. Svi u Rusiji znaju da Sergej zna pjevati balade, da pleše prekrasno i da često izvodi u kazalištu, cirkusu i na klizaljkama, ali Europa je vidjela samo jednu stranu njegovog talenta. Sad je prilika da pokaže drugu stranu. Jako malo umjetnika u povijesti se može pohvaliti kako su se prikazali u različitim stranama: Helena Paparizou, Carola, Sertab, Johnny Logan. Možda je to prevagnulo u njegovoj odluci – završio je svoje obraćanje Kirkorov.

– Imajte malo strpljenja. Bit će ovo drugačiji Sergej. U Rusiji ovakav Serjoža je poznat – prekrasan, lirični, epski, koji može briljantno izvesti veoma kompleksnu vrstu glazbe, i balada je uvijek teška za izvesti. Nekima će se svidjeti ova balada – neki će plakati, neki će se smijati, neki će biti zbunjeni jer ne znaju o čemu se radi – ali glazba nije za objašnjavanje. Nego za slušanje – izjavio je Dimitris Kontopoulos.

Pjesma i videospot će biti predstavljeni javnosti u ožujku. Kako smo jučer prenijeli, neki ruski novinari su navodno već imali priliku poslušati pjesmu koju opisuju kao snažnu, klasičnu baladu za čije je snimanje bio angažiran čak i simfonijski orkestar.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava12

  1. Hirscher1 — 9. veljače 2019. u 13:53

    @blink ma ti uvijek 😀

  2. Tim Burton — 8. veljače 2019. u 23:07

    Ja ga mogu zamisliti kao pobjednika. Znamo da zna da pjeva, znamo da ima hariz u i smisao za pozornicu, i znamo da ima dobar tim. Pri tom je velika zvijezda i van granica Rusije, već je jednom bio na takmičenju i vjerovatno se može bokje organizovati nego prošli put. Naravno, još čekamo pjesmu, ali vjerujem da će i ona biti dobro odrađena.
    A taman da znamo sve pjesme, ništa nije sigurno i ne može se svakako zaokružiti jedno ime i reći to je pobjednik, jer uvijek postoji bar još jedna zemlja u konkurenciji.

  3. Hirscher1 — 8. veljače 2019. u 22:46

    @blink molim te…kakve su to gluposti "ostali mogu samo sudjelovati"
    Identična stvar se govorila za njega 2016. i za Italiju godinu iza. To stvarno nema smisla. Čuli smo tek 5 pjesama, a njegovu niti nismo.

  4. LadyOfValyria — 8. veljače 2019. u 19:44

    Ako Sergej pobjedi, sigurno će biti negodovanja antiruskih zemaljama.

  5. LadyOfValyria — 8. veljače 2019. u 19:44

    Glupo kaj mješaju politiku u Eurosong, a tamo joj nije mjesto. Grozno je bilo kad su 2014 zviždali i bukali na one dvije sestre blizanke(nezz kako se zovu,hahaah), a cure su samo došle na Eurosong predstaviti svoju pjesmu.

  6. wecouldbethesame — 8. veljače 2019. u 19:24

    @bulbasaur a bit će svakakvih pokušaja, skandala neće nedostajati

  7. Diavolo — 8. veljače 2019. u 17:28

    Malo ''off-topic'' al evo vam ovdje live izvedbe svih kandidata iz Australije (neka od proba valjda) – https://www.sbs.com.au/programs/eurovision

  8. Bulbasaur — 8. veljače 2019. u 17:20

    @wecouldbethesame Zar stvarno misliš da bi dopustili da se te pjesme natječu?

  9. wecouldbethesame — 8. veljače 2019. u 17:13

    Pobjeda Rusije bi me uvelike veselila, ali se bojim problema u idućoj sezoni ako do pobjede dođe. Rusija u organizaciji neće pravit probleme, ali možemo očekivat val antiruskih pjesama od pojedinih zemalja.

  10. SwedenEurovisionFan — 8. veljače 2019. u 15:54

    Podršku cijele Rusije dakako da će imati, samo je pitanje u kolikoj mjeri će dobiti podršku ostatka Europe, ali i internacionalnih žirija…

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?