KAN objavio nove fotografije pozornice – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

KAN objavio nove fotografije pozornice

  2 min za čitanje   7 komentara

Izraelski televizijski kanal KAN 11 u razgovoru sa Florianom Wiederom, čovjekom koji je zaslužan za izgled ovogodišnje pozornice, otkriva povezanost sa Izraelom i inspiracijom koju je imao pri razvijanju ideja dizajna.

Wieder je još otkrio kako ovogodišnja pozornica podsjeća na trokut inspirisan Davidovom zvijezdom. Nastavlja kazavši da postoje i druga skrivena značenja koja su mu poslužila kao inspiracija, a veliki zid koji stoji iza pozornice uzdiže se u 12 kolona koje predstavljaju 12 izraelskih plemena.

Wieder je kazao kako trenutno boravi u Tel Avivu gdje su pripreme za ovogodišnju Euroviziju u punom jeku. To vrijeme koristi kako bi nazočio tehničkim sastancima s kompanijama koje će biti zadužene za izgradnju pozornice i svih pratećih sadržaja, od reflektora do najmanjih detalja koji ne smiju biti izostavljeni iz vida.

Ono što Wieder svakako želi jeste povezati vizualni izgled pozornice sa nacionalnim naslijeđem, kulturom baštinom zemlje domaćina kao što je to učinio prošle godine u Lisabonu. Također je istaknuo da ima jevrejsko porijeklo s majčine strane i kako je, zbog toga što ima mnogo bliskih prijatelja, posjetio Tel Aviv nekoliko puta. Ono što je zanimljivo jeste da je i njegova bivša djevojka iz ovogodišnjeg grada domaćina.

Uz ovaj intervju, organizatori su javnosti otkrili još nekoliko skica pozornice koja očekuje izvođače na 64. Eurosongu.

Florian Wieder / KAN
Floran Wieder / KAN

O Florianu Wiederu

Florian Wieder je već poznat u eurovizijskom svijetu kao autor pozornica za potrebe Eurosonga 2011. godine u Dusseldorfu, 2012. u Bakuu, 2015. u Beču, 2017. u Kijevu i 2018. u Lisabonu. Pored toga, radio je i na projektima kao što su The X Factor u Velikoj Britaniji i SAD-u i MTV Music Awards.

Danas je jedan od najpriznatijih scenskih dizajnera. Primio je mnoštvo nagrada i radio je na mnogim međunardonim događajima. Njegov do danas posljednji dizajn jeste telavivska scena za nastupajući Eurosong koji će se održati u Paviljonu 2 Izložbenog centra u Tel Avivu.

Priredio: S.K.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava7

  1. quicksilver — 18. veljače 2019. u 13:37

    @arcticmonkey hahahahha upravo tako! :'''D

  2. Tristan — 18. veljače 2019. u 10:59

    Stage izgleda odlično. Izraelci će napravit dobar show, ali sezona je preloša. Al ok, ima još vrimena tek je 13/42 izabrano.

  3. Lujka s ukusom — 18. veljače 2019. u 09:20

    Kako Roko misli letiti ovdje?

  4. Tedi_Jansen_Cular — 18. veljače 2019. u 03:24

    Jedina svijetla tocka ovogodisnjeg Eurosonga so far..

  5. ESC fan — 18. veljače 2019. u 01:12

    Meni se iskreno jako sviđa ova pozornica. Mislim da će ovo biti jako dobar Eurosong unatoč lošem početku sa pjesmama

  6. Arctic Monkey — 18. veljače 2019. u 00:39

    Iskreno, ovo mi se cini kao i dosadasnje pesme… ?

  7. magix — 18. veljače 2019. u 00:30

    Trougao??

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?