Osvrt: Ima li života nakon Melovina? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Osvrt: Ima li života nakon Melovina?

  3 min za čitanje   11 komentara

Sutra se održava finale Vidbira 2019. Kao i prethodnih godina, u završnici se našlo šest pjesama, a ja sam odlučila preslušati ih i dati kratki komentar. Također, pozivam sve čitatelje portala Eurosong.hr da prokomentiraju pjesme finala Vidbira 2019 i glasuju u anketi koja se nalazi na kraju objave.


Freedom Jazz – Cupidon

Cupidon mi je zvuči kudikamo bolje od slične pjesme koju smo imali na Dori (Gelato Sisters), međutim imam zamjerke na refren. Sam refren mi je previše ponavljajući i čini pjesmu dosadnijom nego što jest.


Yuko – Galyna Guliala

Za razliku od prethodne pjesme, koju sam puštala više puta jer mi je prebrzo prošla, za ovu sam jedva dočekala kraj. Ovdje mogu pohvaliti prateće pjevačice za etno-ugođaj pjesme, ali ukupni dojam mi je “meh, idemo dalje”.


Maruv – Siren Song

Čak i unatoč cenzuri od strane organizatora, Maruv je uspjela napraviti dovoljno edgy nastup da mi zaokupi pažnju. Sama pjesma nije nešto što inače slušam, ali za ovu moram priznati da me jako zainteresirala za ostatak Maruvinog repertoara. Zasad jedna od pjesama koje vidim u Tel Avivu.


Brunettes Shoot Blondes – Houston

Pjesma u kojoj se spominje neslavni BrexitHouston, we have a problem. S druge strane, meni ništa pamtljivo u vezi ove pjesme, ali ovakav tip glazbe ima svoje fanove, samo što to nisam ja.


Kazka – Apart

U usporedbi s prošlom godinom, ove godine joj glas čak i nije bio toliko tragičan (iako je on i dalje slab u usporedbi sa studijskom verzijom). Barem je započela i završila u pravom tonalitetu. S druge strane, pjesma mi je zaokupila pažnju tek kad su prateće pjevačice počele pjevati na ukrajinskom (negdje oko 2:37). Ne vidim neki uspjeh u Tel Avivu u slučaju da pobijedi na ukrajinskom izboru za Eurosong.


 Anna Maria – My Road

Glazba mi se jako sviđa, zvuči kao nešto što bi Amy Winehouse snimila prije 12 godina. Međutim, s ovom pjesmom imam isti problem kao i s Cupidonom, a to je da je refren sastavljen od bezbroj wo-ho-ho. Inače, kao i kod Maruv, moram reći da mi se jako sviđa nastup.


Završno razmatranje

Kad sam uzela da recenziram Ukrajinu, nisam imala neka velika očekivanja. Ono što me dočekalo jest grupa pjesama od koje su mi dvije pjesme u kategoriji “meh”, jedna koja ima predugu razradu, dvije pjesme koje dobro počnu, a onda stiže refren i jedna koja u paketu ima i pjesmu i nastup. Po mom skromnom mišljenju, da sam na mjestu Ukrajinaca, u Tel Aviv bih bez pardona poslala Maruv i njezinu Siren Song jer vjerujem da bi nastavila ukrajinski niz ulaska u finale. Međutim, imaju u obzir žiri ukrajinskog izbora, najbolje bi bilo pripremiti se za neki neočekivani ishod kao što je bilo 2017.

anketa 1071

Tko će predstavljati Ukrajinu na Eurosongu 2019.?

Ukupno glasova: 176

  • Maruv – Siren Song [131 / 74%]
  • Kazka – Apart [25 / 14%]
  • Yuko – Galyna guliala [6 / 3%]
  • Anna Maria – My Road [6 / 3%]
  • Brunettes Shoot Blondes – Houston [4 / 2%]
  • Freedom Jazz – Cupidon [4 / 2%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava11

  1. Oscar — 23. veljače 2019. u 19:18

    @meldin u potpunosti se slazem. Ukrajino, biraj Maruv. SVI zelimo Maruv. Draga zeno, kakav nastup!

  2. Don Mauro Borelli de Aviva — 23. veljače 2019. u 08:10

    MARUV i nitko drugi ?‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️??‍♀️

  3. Diavolo — 23. veljače 2019. u 00:56

    MARUV all the way!! Nadam se da neću doživjeti još jedno razočarenje na ovogodišnjim predizborima.

  4. Comeback — 22. veljače 2019. u 22:54

    Ja ne mogu da vjerujem. Samo ljudi bez imalo sluha mogu favorizirati ovu Maruv. Pa ova žena nema pojma o pjevanju. Čak šta više sluha uopće nema. Pa Mila Elegović je za ovu Whitney Houston. E sačuvaj me bože. Ajmo Roko, pojedi ovo i ovakve za doručak.

  5. imperator — 22. veljače 2019. u 21:34

    Malo sam skeptičan.. ukrajinci imaju veliku nadu za visok plasman u Izraelu s Maruv, no njezin nastup je previše ekstravagantan za naše, a kamoli za ukrajinske standarde.. čisto sumnjam da ću joj dopustiti da pobijedi..
    A ne bih ni tipovao na Maruv da Kazka nije debelo podbacila.. vokalno ne da je bilo loše, već katastrofalno da sam se skamenio budući da sam upravo Kazku vidio ne samo kao winnera u Ukrajini, već i u Top 5 samog eurosonga.. čak je i Bilal razina iznad što djeluje nestvarno.. šteta pjesme..

  6. quicksilver — 22. veljače 2019. u 21:00

    Ukrajina ima opciju da bira između Marvu i ostatka, ako odabere neku od ostalih pjesama poći će stopama Rumunije, Hrvatske, Francuske, Slovenije, Crne Gore, Estonije i drugih…to jeste, nastaviće sa očajnim izborom kao i druge Evropske zemlje.

  7. ESC fan — 22. veljače 2019. u 19:52

    Ja bih najviše volio da Kazka pobijedi jer ima najbolju pjesmu. Njihov nastup se meni jako svidio. Jedini problem su vokali, ali lakse je popraviti vokale nego cijelu pjesmu

  8. Mario — 22. veljače 2019. u 18:25

    Ne znam ovo je sve zvuči poznato samo sto su orginali puno bolje…

  9. Kazahstan — 22. veljače 2019. u 18:13

    Siren song – pjesma i scenski nastup, sve pet. Ali nameće mi se pitanje da li je Maruv uopće pjevačica po profesiji? Njeno pjevanje zvuči mi otprilike kao da mi pošaljemo Milu Elegović na Eurosong.

  10. LadyOfValyria — 22. veljače 2019. u 17:36

    Kako god se okrene, Ukrajina dobro izabere. Mislim da im rezultati sve govore.

  11. Nikolina Hajnić — 22. veljače 2019. u 17:30

    Siren song je čista zaraza i potpuno neočekivano se našla na mojoj play listi jer nema nikakve veze s onim što inače slušam. Sve pjesme su više-manje ok, ali Ukrajini neki ozbiljniji uspjeh u Tel Avivu predviđam samo s Maruv. Bojim se samo toga da će ju žiri zakinuti.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?