Ukrajinu predstavlja MARUV – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Ukrajinu predstavlja MARUV

  2 min za čitanje   38 komentara

Upravo je završeno finale Ukrajinskog predizbora Vidbir 2019. Odlukom glasova publike i tročlanog žirija, svoje mjesto u Tel Avivu pronašla je MARUV sa pjesmom Siren Song. Drugo su mjesto zauzeli favoriti žirija Freedom Jazz, a treće Kazka.

Show, koji je trajao gotovo 4 sata obilježilo je i par skandalčića, među kojima svakako treba istaknuti Jamalino pitanje za MARUV bi li novinarima u Tel Avivu odgovorila da je Krim ukrajinski ili ruski, dok Jamali za vrijeme interval acta nije radio in-ear. Uz Jamalu, u žiriju su sjedili i Andrij Danilko/Verka Serdučka i Eugene Filatov. Podsjetimo, žiri i publika  (čijih je glasova bilo preko 167 tisuća), glasali su u jednakom omjeru, a kako je to izgledalo pogledajte u tablici ispod.

Izvođač Pjesma Bodovi žirija Bodovi publike Ukupno bodova Plasman
Freedom Jazz Cupidon 6 4 10 2.
Yuko Galyna Guliala 4 1 5 5.
MARUV Siren Song 5 6 11 1.
Brunettes Shoot Blondes Houston 2 3 5 4.
Kazka Apart 3 5 8 3.
Anna Maria My road 1 2 3 6.

 


Reakcije na MARUVinu pobjedu

Ubrzo nakon pobjede MARUV na Vidbir 2019., oglasio se ukrajinski zamjenik premijera Kyrylenko Vyach, koji je u svojem tweetu rekao da  “predstavnik Ukrajine ne može biti umjetnik koji je imao turneju u agresorskoj državi, planira ih raditi u budućnosti i ne vidi ništa krivo u tome.”

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava38

  1. Mario — 25. veljače 2019. u 03:40

    @loriana Ma naravno da je ono bila najbolja stvar…. jedino joj glas nije nikakav. To je nadoknadila sa showom i muzikom pa izvukla maksimalno što može. Ja nisam ekspert no bojim se da će uvezi ove pjesme pljuštati sa svih strana da pjesma sadrži elemente plagijata. Uzmi refren koji je sačinjava samo ona truba. Ne mogu se sjetiti ali to ne čujemo ovdje prvi put nego je sastavna dio jedne druge skladbe koje znam iz klubova. Kao jungl se ubaci puno puta na Njemačkoj TV u raznovrsne potrebe…. osim ovo političko pitanje što je za Ukrajinu itekako važno ili recimo osjetljiva tematika, mislim da će se voditi velika rasprava o autorskim pravima elemenatima skladbe i da ovo nećemo gledati u Tel Avivu. Da još jednom ponovim meni se instrumental jako svidja, a ma top je! No ovdje zadnja riječ još nije rečena!

  2. LadyOfValyria — 24. veljače 2019. u 21:15

    Super pjesma. Italija i Ukrajina očito žele pobjediti na Eurosongu.

  3. Loki — 24. veljače 2019. u 20:34

    @crowave apsolutno si u pravu vezano za Maruv, no u ovom finalu, ona je ipak najbolja. Svima nesto fali, a ona je cak puno bolja u ovom finalu, nego u polufinalu i sigurno ce u Tel Avivu na kraju biti besprijekorna. Moram pohvaliti i obleku. Izgledale su besprijekorno!

  4. Precious — 24. veljače 2019. u 20:19

    Ma ti Ukrajinci nisu baš svoji. Odlične pjesme, ali baš vole naginjati na politiku. Mnogi kritiziraju Ruse, ali činjenica je da Ukrajinci puno više politiziraju natjecanje nego oni.

  5. seytan — 24. veljače 2019. u 19:39

    Cura pomela sve. Svestrana je i svaka cast. Uz Soldi do sada najbolja pjesma. Nadam se da ce prihvatiti ugovor koji su joj ponudili u zamjenu da otkaze koncerte u Rusiji. Ima da razvali u Izraelu.

  6. TRIGLAV — 24. veljače 2019. u 19:34

    Mene ovo ne kupi, pa i ako sam jedini koji tako misli…. Meni zasad jos uvijek najbolji Mahmood

  7. Tim Burton — 24. veljače 2019. u 14:54

    @marko “Ukrajinski, naravno” i nije baš i da je smjela šta drugo reći.

  8. Eurovision Kosovo/Kosovë — 24. veljače 2019. u 14:38

    Šta je MARUV odgovorila na Jamalino pitanje?

  9. quicksilver — 24. veljače 2019. u 14:00

    Napokon jedna dobra pobjeda, isto tako i očekivana rekao bih. Džamala mi se zgadila jer nije mogla da ne pominje politiku i Krim i to više puta, Kazka ponovo pokazala da ne može da pjeva uživo…Sve u svemu interesantan izbor i odličan pobjednik. Vrijeme je bilo da se pojavi jedna slušljiva pjesma u moru dosadnih koje su do sada izabrane.

  10. Johnny — 24. veljače 2019. u 12:20

    Gorit će Tel Aviv! Ukrajina je još jednom dokazala zašto je jedna od najboljih na ESC, ako ne i najbolja!

  11. Mario — 24. veljače 2019. u 12:06

    Da preslušao još jednom pjesmu bez vizualizacije i sorry al njen glas je toliko dosadan sa sjebe pjesmu da bi si poželio samo čuti instrumental!

  12. Mario — 24. veljače 2019. u 11:57

    Ok je pjesma mada mi se više svidja muzika od njenog glasa. On mi se čini jako tanak za ovakvu pjesmu. Bolje rečeno tamo gdje pokušava da zvuči erotski joj ne uspjeva a gdje bi trebala biti energična to nije. Zato je show naravno napravljen prvoklasni. Imamo u pravu obrnuti Roko efekt gdje je glas top a ostalo flop a ovdje sve ostalo top ali njen glas flop!

  13. Tristan — 24. veljače 2019. u 09:08

    Jamalu treba ispleskat i zabranit joj da bude u ziriju, a i njeno zavijanje 2016 je bilo politicko! Nadam se da ce se EBU oglasit i zapritit Ukrajini sa zabranom sudjelovanja od min 3 god ukoliko nastave sa ovakvim ponasanjem! Imaju super pjesmu za top 10, a ukoliko bude isla drugoplasirana finale nece vidit. A mozda im tako i treba!

  14. Tim Burton — 24. veljače 2019. u 08:21

    Ovakvo Džamalino ponašanje je krajnje nepristojno i bezobrazno.

  15. Don Mauro Borelli de Aviva — 24. veljače 2019. u 04:09

    Kakve su ovo gluposti u Ukrajini, ukrajinski premijer rekao da je neprihvatljivo da ovakva pjesma i ovakav neprimjeren nastup predstavljaju Ukrajinu na tako velikom natjecanju, uz to Ukrajinska televizija još nije potvrdila MARUV kao predstavnicu i kažu da još razmatraju odluku ?‍♂️?‍♂️ smrdi namještanje kao nikada

  16. Arctic Monkey — 24. veljače 2019. u 00:26

    Ovo je ok sviđa mi se al o5 fali nesto… I bum evo jos jedne drame u najavi…

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?