Iz zemlje gejzira u Tel Aviv ide Hatari – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Iz zemlje gejzira u Tel Aviv ide Hatari

  2 min za čitanje   30 komentara

Nakon dva polufinala, večeras je u glavnom gradu Islanda održano i veliko finale Söngvakeppnina 2019. Ovim je završena potraga Islanđana za svojim predstavnikom na Eurosongu, a zajednička odluka međunarodnog žirija iz nekoliko zemalja i gledatelja islandske nacionalne televizije je da će to biti Hatari s pjesmom Hatrið mun sigra

Pet je pjesama večeras vodilo borbu za put u Tel Aviv, a međunarodni žiri  i publika su odabrali dvije ponajbolje koje su onda još jedanput izvedene na velikoj pozornici.  U superfinale su se plasirali:

  1. Hatari
  2. Friðrik Ómar

Nakon toga, stvari su u svoje ruke preuzeli islandski gledatelji koji su svojim SMS glasanjem odabrali Hatari.

Svakako treba spomenuti sjajnu organizaciju i odličan šou koji su nam Islanđani pripremili i ove godine. Večeras je Island “zapalila” prošlogodišnja ciparska predstavnica Eleni Foureira koja je još jednom oduševila pjesmom Fuego. Publika je velikim pljeskom pozdravila i Yohannu koja je 2009. donijela Islandu sjajno drugo mjesto.

Vaš ovogodišnji favorit na Islandu je Hatari kojem ste u našoj anketi dali 47% glasova, dok je na drugom mjestu, po vašem mišljenju, ostala Hera Björk. 

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava30

  1. LadyOfValyria — 3. ožujka 2019. u 16:47

    Blago rečeno, ovo mi je užas…

  2. Loki — 3. ožujka 2019. u 15:42

    Svijet ide naprijed samo u razvoju tehnologije, jer se to odmah prihvati. Za razvoj ostaloga, treba otpustiti kočnice.
    Dosta stranaca obozava Hatari, bas kao i Conana. Odmak predobrog zvuka. U nekim stranim zemljama je to čak već i viđeno, ali na ESC je nažalost tek strašna egzotika. Pjesme Engleske, Crne Gore, Estonije, Finske i njima slične su dokaz da na ovogodišnjem natjecanju se gadja na općenito, a "općenitost" i "kreativnost" su kao ljubav ugovorenih brakova. Nema žustrih koraka unaprijed. U budućnosti, očekujem manje takvih spojeva kako bi eurovizijske pjesme došle na razinu kolesterola prosječnog Amerikanca – visoku. U svakom smislu.
    O ukusima se ne raspravlja, no ovaj put sam morala dati neobavezan osvrt.

  3. Precious — 3. ožujka 2019. u 13:37

    @escfan Eto što se dogodi kad Netta pobjedi. Ovo se moglo i očekivati, Eurosong se vratio u razdoblje kiča. Nadam se da će se to zadržati samo ove godine.!

  4. SwedenEurovisionFan — 3. ožujka 2019. u 13:32

    @precious Doslovno. Cijeli svijet ide unaprijed, o razvoju recimo tehnologije da ne govorim, samo se ESC unazađuje… Ma užas.

  5. Precious — 3. ožujka 2019. u 13:25

    @escfan Ovaj Eurosong je totalni throwback u 2000te, al doslovno.

  6. Precious — 3. ožujka 2019. u 13:24

    Hvala, NE NE! Predivlje i prekaotično!!!

  7. padakisha2 — 3. ožujka 2019. u 13:14

    voditelj koji najavljuje pjesmu, kao da je mrzi više od ičega 😀 inače super mi je kako festival države koja ima manje stanovnika od Splita i okolice, ima bolji festival od nas. HRT je btw jedna od boljestojećih nacionalnih televizija, obzirom na cijenu tv pretplate i financiranje kroz reklame. međutim, njima je važnije da imaju par tisuća zaposlenih, nego da naprave dobar program, i dobar festival, što da ne.

  8. padakisha2 — 3. ožujka 2019. u 13:11

    zašto Eurosong na kraju i ne bi bio Freak show u određenoj mjeri? to je festival koji slavi različitosti, pa makar i ovakve i slične ekstreme. ovo nije festival balada, niti nacionalne muzike, već naprosto – pjesme/performansa.

    meni je ovo osobno dobra pjesma, ali bih volio da su u nastupu malo umjereniji.

  9. SwedenEurovisionFan — 3. ožujka 2019. u 12:41

    @blink Potpisujem ovo apsolutno za freak show. Kad prosječni gledatelji, koji gledaju samo te 3 večeri, vide te nastupe zovu Eurosong sprdnjom, freak showom i slično, a mi se pitamo zašto… Nadam se i ja da će se Švedska boriti za pobjedu, realno ima hrpa pjesama u finalu Melodifestivalena, koje su bolje od svih dosada izabranih na Eurosongu 🙂

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?