Razmišljamo naglas – Melodifestivalen 2019 (1) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Melodifestivalen 2019 (1)

  10 min za čitanje   12 komentara

Još je pet dana ostalo do finala švedskog izbora Melodifestivalena 2019. Povodom toga, naš portal u narednim će danima organizirati već tradicionalno posebno izdanje projekta Razmišljamo naglas – Melodifestivalen. Petero urednika portala odlučilo je potrošiti dio svog vremena na preslušavanje pjesama finalista, te sve ih objediniti u dva nastavka. Sve objave upotpunit će grafika našeg Filipa Valea.

Važno je napomenuti kako se skladbe ne ocjenjuju po tome koliku im ocjenjivač daje šansu za pobjedu, već isključivo po osobnom ukusu. Cilj nije predvidjeti pobjednika, nego vidjeti tko bi bio pobjednik da se nas pita. Također, možete nam se priključiti u komentiranju i ocjenjivanju pjesama.


Jon Henrik Fjällgren – Norrsken (Goeksegh)

Andrea: Neobično, drugačije… Ma bravo! Scenski nastup je jedan od boljih na ovogodišnjem MF-u. Nije ni pjesma loša, iako može biti i bolja. Mislim da Jon ove godine nema šanse za pobjedu, ali ne bi me iznenadio visok plasman.

Ocjena: 7/10

Bartol: Najgora njegova pjesma dosad. Nastup je vrlo dosadan, prepun različitih klišeja, ali u suštini sve nepovezano i loše.

Ocjena: 2/10

Bojan: Smorih se ko plovak. Ovaj čovjek je bio interesantan samo prvi put kad je na Melodifestivalenu imao zanimljivu pjesmu, a sve ovo ostalo je toliko dosadno, nekako usiljeno i već viđeno. Ne bih ja ovo pustio ni na nacionalni izbor, a kamoli na Eurosong.

Ocjena: 2/10

Faruk: Ova pjesma me zatiče u tijeku binge-watchanja serije „Vikings“, tako da me zvuk s početka i s kraja nekako „pronašao“. I taman pomislim da je to „to“, a onda dođe refren obojan u sladunjave, blijede pop tonove i sve se nekako raspadne. Šteta što ovaj potencijal nije iskorišten kako treba.

Ocjena: 5/10

Luna: Ovo je zanimljivi miš-maš Sun Is Shinning (Axwell/Ingrosso) i joika. Nažalost, kada taj miš-maš usporedimo s njegovim prijašnjim pjesmama na Melodifestivalenu, dobijemo JHF-ovu najslabiju pjesmu ikad.

Ocjena: 3/10

UKUPNA OCJENA: 19/50

PROSJEČNA OCJENA: 3,8

anketa 1108

Jon Henrik Fjällgren - Norrsken (Goeksegh)

Ukupno glasova: 95

  • OK je (3) [29 / 31%]
  • Ne sviđa mi se (2) [19 / 20%]
  • Dobra je (4) [17 / 18%]
  • Jako mi se sviđa (5) [16 / 17%]
  • Užasna je (1) [14 / 15%]

Lisa Ajax – Torn

AndreaAko ste se slučajno zapitali tko je moj ovogodišnji favorit za pobjedu u Švedskoj, evo vam odgovora. Torn je pjesma koja jednostavno zaokuplja pažnju i koja se ističe u svojoj jednostavnosti. Lisina izvedba je dokaz da nešto može biti najbolje i bez dodatnih i nepotrebnih „kerefeka“ na pozornici. Dobra pjesma, dobar rad kamere i izvrstan vokal i dalje mogu biti formula za uspjeh. Iskreno, ne razumijem kako ovo nije išlo direktno u finale i kako to da su neke (po meni lošije) pjesme pored ove favoriti za pobjedu. Imam osjećaj da Lisa neće otići u Izrael i užasno mi je krivo što ovaj masterpiece neće dobiti eurovizijsku priliku.

Ocjena: 10/10

Bartol: Za mene je ovo jedina pjesma koja zaslužuje predstavljati Švedsku na ovogodišnjem Eurosongu, i bila bi velika greška da ju Šveđani ne pošalju. Jedina zamjerka koju imam je da ovu pjesmu ne pjeva neka zrelija pjevačica s boljom kontrolom glasa. Nadam se da do finala/Eurosonga uspije sve savršeno otpjevati.

Ocjena: 10/10

Bojan: Nemam neke pretjerane zamjerke, dobije moju pažnju u refrenu, ali je nekako ispusti u strofama. Nije moj prvi izbor za Švedsku.

Ocjena: 6/10

FarukNa oko dosta jednostavna balada, ali ipak strahovito teške vokalne postavke kojoj Lisa u nekim trenucima jednostavno nije dorasla. Iako nemam nekih većih zamjerki ovdje, volio bih da se još nešto desi u „velikom finalu“ pjesme. Citirat ću Ivana Pažanina kad proba više-manje bilo šta: „Ostalo je nedorečeno“.

Ocjena: 6/10

Luna: Inače, novinar jednog švedskog tabloida je za neki podcast izjavio kako je ova pjesma nuđena Loreen za Melodifestivalen 2017, no nakon snimanja demo-verzije, ona se odlučila za Statements. Sad kad sam to napisala, pokušavam zamisliti kako bi ovu pjesmu otpjevala Loreen. Nije da omalovažavam Lisine pjevačke sposobnosti, ali mišljenja sam da je ona najslabija karika ove pjesme. Ipak, u usporedbi s većinom stvari na ovogodišnjem natjecanju, spada u vrh.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 40/50

PROSJEČNA OCJENA: 8,0

anketa 1109

Lisa Ajax - Torn

Ukupno glasova: 91

  • Jako mi se sviđa (5) [34 / 37%]
  • Dobra je (4) [30 / 33%]
  • OK je (3) [15 / 16%]
  • Užasna je (1) [8 / 9%]
  • Ne sviđa mi se (2) [4 / 4%]

Mohombi – Hello

Andrea: Poslije Lise, Mohombi je moj najveći favorit. Da, ljuta sam što po meni dvije najbolje pjesme u natjecanju nastupaju jedna za drugom i to na samom početku. Nadam se da to neće spriječiti žiri i publiku da glasuju za njih. Mohombi ima najbolji i najzanimljiviji scenski nastup na MF-u i mislim da bi mogao pokupiti solidne bodove od žirija. Budući da je njegovo ime naširoko poznato, nadam se i visokim bodovima od publike. Pjesma je zarazna i ima veoma pamtljiv refren, stoga ne sumnjam da bi odlično prošla na Eurosongu. Neki će naravno vući paralele s Mansom, ali ja mislim da Mans nije uložio monopol na scenske efekte i led ekrane i da svatko ima pravo korisititi ih u svrhu što boljeg nastupa.

Ocjena: 10/10

Bartol: Jedna solidna pjesmica s vrlo lošim nastupom. Eto ove crtuljice na LED ekranu i njegova poluinterakcija s njime me stvarno nisu dojmili. Prikladnije bi bilo da stalno ima plesačicu/e na sceni.

Ocjena: 6/10

Bojan: Dečko ima zanimljiv glas i to je sve. Previše puta kaže Hello u tri minute.

Ocjena: 3/10

FarukDok sam slušao ovaj baš jako neugodni falset koji Mohombi koristi u mostu, pitao sam se – „Zašto su ovo Šveđani poslali u finale?“. Onda je stigao refren i sve mi je postalo jasno. Nevjerovatno zarazan refren koji bi se zasigurno urezao publici u pamćenje. Uz to, nastup se čini dosta zanimljiv.

Ocjena: 7/10

Luna: Inače nisam fan pjesama čiji refreni se sastoje od samo jedne riječi, ali moram priznati da je ovo dosta catchy. Ipak, mislim da će ova pjesma ipak neće toliko istaknuti.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 32/50

PROSJEČNA OCJENA: 6,4

anketa 1110

Mohombi - Hello

Ukupno glasova: 88

  • Jako mi se sviđa (5) [29 / 33%]
  • Dobra je (4) [27 / 31%]
  • OK je (3) [15 / 17%]
  • Ne sviđa mi se (2) [10 / 11%]
  • Užasna je (1) [7 / 8%]

Lina Hedlund – Victorious

AndreaNažalost, Victorious nije pjesma po mom ukusu. Oni koji su prošle godine voljeli Party Voice možda bi mogli voljeti i ovu pjesmu, ali meni se ne sviđa niti jedna od njih. Lina se super snalazi na pozornici, ali ,ako ćemo iskreno, ništa me u njenom nastupu nije posebno impresioniralo. Mislim da ovo neće dobiti visoke bodove u konačnici, ali tko zna.

Ocjena: 5/10

BartolJedna solidna pjesmica koja će se boriti za visoko sedmo mjesto u finalu MFa. Za više i nije.

Ocjena: 5/10

Bojan: Dobro veče, dobrodošli na Eurosong 2005. Večerašnji šou otvara predstavnica Švedske Lina Hedlund s pjesmom Victorious. Uživajte. Ups, pardon, zanesoh se malo. Korektna je pjesma, ali me nije osvojila, niti smatram da bi trebala da ide na Eurosong 2019.

Ocjena: 5/10

FarukOva pjesma zvuči kao dijete iz strasne afere pjesama Glorious i Invicible. Dosta se težilo zadovoljavanju svih elemenata eurovizičnosti, ali mi pjesma i dalje zvuči dosta predvidivo. Vidim u komentarima da se potežu neke bogohulne paralele s Party Voice od prošle godine. Ljudima danas jednostavno više ništa nije sveto!

Ocjena: 6/10

Luna: Igrom sudbine, jedna od slušanijih pjesama prošlogodišnjeg Melodifestivalena mi je bila Party Voice. Ova pjesma je opisana kao nastavak te pjesme (što i jest), ali razlika između Party Voicea i Victorious jest ta što potonja ima tekst koji je prošao milijun puta kao kroz indigo (indigo, indigo). Već viđeno, sorry.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 27/50

PROSJEČNA OCJENA: 5,4

anketa 1111

Lina Hedlund - Victorious

Ukupno glasova: 84

  • Ne sviđa mi se (2) [27 / 32%]
  • OK je (3) [19 / 23%]
  • Dobra je (4) [17 / 20%]
  • Jako mi se sviđa (5) [11 / 13%]
  • Užasna je (1) [10 / 12%]

Bishara – On My Own

Andrea: Meni ova pjesma zaista, ali zaista nije loša. Kao i mnogima, ne sviđa mi se njegova djetinjasta boja glasa, ali on još uvijek i jest dijete, stoga ga ne možemo siliti da prisilno mutira. Riječi pjesme su isto malo čudne s obzirom da ih pjeva 16-godišnjak, ali, okej valjda? Mogu zamisliti scenarij u kojoj Bishara pobjeđuje, iako se iskreno ne veselim pretjerano tome budući da ima boljih pjesama.

Ocjena: 8/10

BartolU ovakvoj konkurenciji lako se dogodi da dobro kotira momak od 16 godina koji pjeva o tome kako bi zauvijek bio sa nekom curom.. okej… Tekst na stranu, Bishara ima jako dobar glas, nastup je minimalistički a i pjesma je dobra, tako da ako Lisa ne pobijedi, on bi mi bio jedina relativno prihvatljiva zamjena.

Ocjena: 8/10

Bojan: Sad ću ja kao neki članovi žirija u talent natjecanjima za mlade – „dragi moj Bishara, ima potencijala u tebi i lijepo si ovo izveo, hvala ti na tome. Ali! Vrati se ti nama kroz koju godinu. Naravno, nemoj da odustaješ, vježbaj, napreduj, radi na sebi i onda nam se vrati s pravim sjajem! E da, uči na greškama tvog miljenika Benjamina“.

Ocjena: 4/10

FarukJedna vrlo lijepa pop balada koju ćemo teško kupiti jer je izvođač još uvijek dijete (ne znam samo koga očekuje u tom krevetu o kojem pjeva? Plišanog medu?). Ali, energija, emocija i glas (unatoč mutiranju) ovog dječaka nam obećavaju da gledamo buduću veliku zvijezdu i budućeg predstavnika Švedske. Samo je ove godine još uvijek prerasno.

Ocjena: 8/10

Luna: Ako ste se ikad upitali kako zvuči kombinacija Dječjeg Eurosonga i rejecta Benjamina Ingrossa, poslušajte ovo i dobit ćete odgovor. Jedina pjesma čiji završetak nisam mogla ni dočekati jer zvuči kao da traje petnaest minuta.

Ocjena: 2/10

UKUPNA OCJENA: 30/50

PROSJEČNA OCJENA: 6,0

anketa 1112

Bishara - On My Own

Ukupno glasova: 87

  • OK je (3) [25 / 29%]
  • Ne sviđa mi se (2) [21 / 24%]
  • Užasna je (1) [16 / 18%]
  • Dobra je (4) [14 / 16%]
  • Jako mi se sviđa (5) [11 / 13%]

Anna Bergendahl – Ashes to Ashes

Andrea: Na prva dva slušanja Ashes to Ashes uopće nisam doživljavala, ali sad mi je jedna od najboljih pjesama u konkurenciji. Mislim da je Anna izvrstan performer i zaista je želim ponovno vidjeti na Eurosongu. Ne sumnjam da bi sjajno prošla ukoliko bi ove godine otišla braniti boje Švedske, ali bojim se da taj scenarij ipak nećemo gledati. Zaista joj je konkurencija ove godine velika i mislim da ništa od pobjede na MF-u nažalost.

Ocjena: 8/10

Bartol: Veliko mi je iznenađenje da se ovo našlo u finalu Melodifestivalena, budući da ja ovu pjesmu ne bih stavio ni za AC. Nisam volio ni This is my life, a ovo mi je u toj razini – zaboravljivo i dosadno.

Ocjena: 2/10

Bojan: U čitavom ovogodišnjem švedskom izboru ova pjesma mi je najbolja. Obožavam Annin glas i kako on zvuči. Atmosfera pjesme je lijepa i nastup jako lijepo koncipiran. Moj izbor za ovu godinu.

Ocjena: 8/10

FarukAnna je za pokušaj iskupljenja na Eurosongu odabrala, po mom mišljenju, dosta lošiju pjesmu od one 2010. Tempo se ne mijenja u pjesmi, a refren tek malo odskače od ostatka. Nekako ne mogu povjerovati Anni i ovom što pjeva, a pjesma mi je zaboravljiva i mlaka.

Ocjena: 4/10

Luna: Valjda jedina natjecateljica u ovogodišnjem izdanju kojoj je trebao rudemption. Ako već moram usporediti This Is My Life (za koju i dalje smatram da je trebala u finale te godine!) i Ashes to Ashes, TIML mi je miljama bolja, dok je ATA više u kategoriji “ok, slušljivo jest, ali moglo je bolje”.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 29/50

PROSJEČNA OCJENA: 5,8

anketa 1113

Anna Bergendahl - Ashes to Ashes

Ukupno glasova: 82

  • Jako mi se sviđa (5) [21 / 26%]
  • OK je (3) [20 / 24%]
  • Dobra je (4) [20 / 24%]
  • Ne sviđa mi se (2) [14 / 17%]
  • Užasna je (1) [7 / 9%]

Zanimljivosti

Poredak prve grupe možete pogledati u nastavku:

  1. Lisa Ajax – Torn (40/50; 8,0)
  2. Mohombi – Hello (32/50; 6,4)
  3. Bishara – On My Own (30/50; 6,0)
  4. Anna Bergendahl – Ashes to Ashes (29/50; 5,8)
  5. Lina Hedlund – Victorious (27/50; 5,4)
  6. Jon Henrik Fjällgren – Norrsken (Goeksegh) (19/50; 3,8)

Najstroži član našeg ocjenjivačkog suda u ovom nastavku je Bojan, dok je titula najblažeg člana žirija uvjerljivo pripala Andreji.

Danas su “pale” tri desetke – dvije za Lisu Ajax (Andrea i Bartol) i jedna za Mohombija (Andrea).

Od svih petero komentatora, Bartol i Bojan su bili jedini koji tijekom komentiranja Victorious nisu spomenuli pjesmu Party Voice Jessice Andersson.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
5
PODIJELI ČLANAK

Rasprava12

  1. Lujka s ukusom — 5. ožujka 2019. u 13:21

    Moj top

    1.Anna 10/10
    2.Lisa 10/10
    ————
    ostali su mi čisti flop

  2. Tristan — 5. ožujka 2019. u 09:10

    Too Late for Love može lako pobjedit i na Eurosongu. Nadam se da će Šveđani pametno izabrat. 😛

  3. hrvojep — 4. ožujka 2019. u 23:38

    Ma sta god tu naglas razmisljali, gotovo sigurno pobjedjuje John Lundvik – Too Late For Love

    https://youtu.be/4TuMwhGU8xE

  4. IVANN — 4. ožujka 2019. u 22:44

    Nisam mislio da se skoro nikome nece svidjeti Jon, ali vidim zasto se drugima ne svidja. Jedan od moja 3 favorita i moj broj jedan za Svedsku ove godine, na prvu nije bas nesto, osvaja ako se ude u pjesmu. Ovo mu mozda i je najgora pjesma, ali je bas ove godine najbolje spojio svoju i modernu melodiju i mislim da zbog toga ima sanse da pobijedi 🙂 (ocjena 10/10 – 1. mjesto)
    ——–
    Mohombi je zarazna i to mozda malo i previse pa dojadi, mislim da je zbog odlicnog prvog utiska jedan od favorita (ocjena 9/10; 4. mjesto)
    ———
    Lina mi je outdated i nije toliko slicna Patry Voice. Osobno mi se jako svida (ocjena 9/10; 6. mjesto)
    ——–
    Koliko god mi je Lisa odlicna kao izvodac te obozavam My heart wants me dead i I don't give a – ove godine me nije odusevila. Milsim da ima sanse da iznenadi kao i Robin 2013. Meni osobno solidna balada sa laznim emocijama i dobrom melodijom, nekakvo kopiranje Sadmana od prosle godine (ocjena 8/10; 7. mjesto)
    ———
    Anna mi ima pjesmu na razini od one iz 2010., ali nisam fan takvih pjesama iako mi je vec na playlisti. Zanimljiv nastup sa ugodnom pjesmom bez istaknutog refrena (ocjena 7/10; 9. mjesto)
    ———
    Bishara mi je na prvu bio totalno odbojan, s vemenom mi se pjesma donkele svidjela. Podcjeca me na Benjamina kojeg ne preferiram. Malou mi je definitivno bolja od njega sto se djece tice hah (ocjena 7/10; 10. mjesto)
    ——–
    Sve u svemu, ove godine mi je mello na nivou od onog iz 2016. koji mi je najbolji. Koja god od pjesama pobijedi ce biti u top 10 ove godine, ali nisam siguran da Svedani imaju pjesmu za pobijedu, iako je moguce s obzirom da su ovogodisnje pjesme losije od proslogodisnjih. Tko god da ode u Tel Aviv od mojeg top 10, bit ce mi osobno u top 5 😉

  5. imperator — 4. ožujka 2019. u 19:54

    JON HENRIK
    Tako opuštajuće, tako fjalgrenovski 😀
    Ma dajte Švedi već jednom, pošaljite tog čovjeka na taj ebeni eurosong!!! 8/10
    ————————————
    LISA AJAX
    Čekaš.. čekaš.. čekaš.. čekaš i boooom – konačno ga dočekaš – no tek u zadnjoj šestini pjesme..
    Godot se nije htio pojaviti, ali se pojavio i požalio zbog istog 5/10
    ————————————-
    MOHOMBI
    Refren za udžbenike!!! Toliko je zarazan da je zarazio i zarazu.. 8/10
    ————————————–
    LINA HEDLUND
    Kao prvo, žena ili ima previše tikova ili se previše trudi
    Kao drugo, pjesma kao da je izvađena iz naftalina švedskih glazbenih radionica iz kasnih 2000.ih, a nakon uspjeha Party Voicea vraćena u promet.. 3/10
    ————————————–
    BISHARA
    Nakon što pročitah da mu je idol onaj dihtač Benjamin (wtf??), nisam ni htio poslušati pjesmu..
    No isto tako, kad sam pročitao da ima 16 godina, dao sam mu šansu..
    I na kraju – očekivanja su mi totalno ispunjena..
    Uistinu, mini Benjamin, samo bez dihtanja.. za to još ima vremena 2,5/10
    ————————————–
    ANNA BERGENDAHL
    Scenska pozadina posuđena malo od Avatara, malo od Igre gladi, malo od Zlate Ognevich.. i što očekivati od pjesme kad sam upamtio samo pozornicu.. 2/10
    ———————————————-
    POREDAK:
    1. Jon Henrik 8/10
    2. Mohombi 8/10
    3. Lisa Ajax Amsterdam 5/10
    4. Bishara 2,5/10
    5. Anna Bergendahl 2/10
    ——————————————
    Budući da nisam švedofil te samim time nisam pretjerano ljubitelj njihovih generičkih pop pjesmica, dati dvije osmice dvjema pjesmama je za svaku pohvale (bravo meeee!!!)
    Samo JON HENRIK i MOHOMBI!!! Barem zasad 😉

  6. Sekret — 4. ožujka 2019. u 19:28

    Moj poredak:
    1.Lisa Ajax-Torn(Ocjena 5 i moje 3.mjesto)
    2.Anna Bergendahl-Ashes To Ashes (Ocjena 5 i moje 4.mjesto)
    3.Lina Hedlund-Victorious (Ocjena 5 i moje 6.mjesto)
    4.Mohombi-Hello (Ocjena 5 i moje 7.mjesto)
    5.Jon Henrik Fjallgren-Norrsken (Ocjena 4 i moje 8.mjesto)
    6.Bishara-On My Own (Ocjena 4 i moje 10.mjesto) ?

  7. Nikolina Hajnić — 4. ožujka 2019. u 17:31

    Zadnje dvije godine nisam baš bila oduševljena Melodifestivalenom, a još manje njegovim ishodom, ali ove godine se ta slika itekako popravila.
    Jon Henrik Fjällgren – 2017. su on i Aninia trebali pobijediti, i dalje obožavam i slušam tu pjesmu. Sigurno bi donijeli pobjedu Švedskoj te godine… Ove godine mi to nije to. Volim taj zvuk i sve to, ali refren mi je loš i sve djeluje nemaštovito.
    Lisa Ajax – Izvrsno isproducirana moderna balada, svakim slušanjem mi se sve više sviđa. Jednostavno, a predivno. Nažalost, s obzirom na to da je finale izborila kroz Andru, ne vjerujem da će pobijediti.
    Mohombi – Super mi je njegov nastup, slaba sam ponekad na takvu simpatičnu sladunjavost. Pjesma mi i nije nešto, ali refren je jako catchy, ostaje u uhu dugo nakon slušanja.
    Lina Hedlund – Potpuno out of date, dobra je za Eurosong 2005/2006… Doduše, sviđa mi se prva polovica nastupa.
    Bishara – Pjesma mi je zapravo dobra, ali dojam mi kvari izvođač. Simpa je dečko i dobro se on bori s tim, ali ne mogu ga shvatiti ozbiljno. Ovakav tekst iz usta 16-ogodišnjaka zvuči smiješno.
    Anna Bergendahl – Totalno po mom ukusu, uživam u svakoj sekundi. Ne vjerujem baš da je najbolji izbor za Eurosong, ali sigurna sam da će još dugo ostati na mojoj playlisti.

  8. botox — 4. ožujka 2019. u 17:15

    Lisina pjesma nema ni glavu ni rep. Malou Prytz je smaze za dorucak.

  9. SwedenEurovisionFan — 4. ožujka 2019. u 16:46

    Prije svega, ogromno hvala čitavoj redakciji i svim komentatorima na nastavljanju ovog projekta i u 2019. godini, sa guštom i pomno čitam sve Vaše komentare, ali kad je riječ o Melodifestivalenu, onda ih pročitam i duplo 😀
    Pa da krenem i ja, za početak Jon Henrik Fjallgren. Slažem se s većinom, njegov najlošiji nastup na Melodifestivalenu i nadam se i najlošiji rezultat od te 3 godine. Ocjena: 2/10.
    Lisa Ajax – Torn. E da, da je pravde bilo, ovo bi nastupalo pred kraj, a ne na ''ukletom'' broju 2. Što vrlo vjerojatno znači da ju nećemo gledati u Tel Avivu, iako mi je osobno u Top3. Vokalno je na razini, a onaj ''Tooooooorn'' kad čujem, sav se naježim. Ocjena: 10/10.
    Mohombi – Hello. Iz početka mi je bila među 2 glavna favorita, no to se s vremenom počelo mijenjati. Previše se vuku usporedbe s Mansom i ''Heroes'' i to s pravom i mislim kako žiriji neće opet uzdići neku takvu sličnu kompoziciju. Ocjena: 7/10.
    Lina Hedlund – Victorious. ''Party Voice'' verzija 2 i drago mi je da je velika većina komentatora to i prepoznala. Nažalost, dosta slabija od Jessice lani, a pošto je ona završila predzadnja, Lina bi mogla ponoviti taj ''uspjeh'', ako ne i završiti zadnja, što u mojim očima ipak ne zaslužuje. Ocjena: 6/10.
    Bishara – On My Own. Premlad je, nerazvijen glas ima, ali imao je i Frans pa smo svi vidjeli kako je to završilo. Ipak, iskreno se nadam da u ovogodišnjoj konkurenciji neće pobijediti i kako je Faruk rekao, on ima velikog potencijala predstavljati Švedsku, ali NE ove godine. Ocjena: 6/10.
    Anna Bergendahl – Ashes to Ashes. Kakav fantastičan povratak Anne u natjecanje! Ove godine ima bolju pjesmu od one iz 2010. i da ode u Izrael, ne bi mi bilo krivo. Uostalom, na vrhu je švedske tjedne liste najslušanijih pjesama ne samo s Melodifestivalena, nego općenito u Švedskoj, što je apsolutno pohvalno. Ocjena: 10/10.
    Moj Top6 iz ovog dijela:
    1. Lisa Ajax – 10/10 (moje 3. mjesto)
    2. Anna Bergendahl – 10/10 (moje 4. mjesto)
    3. Mohombi – 7/10 (moje 6. mjesto)
    4. Bishara – 6/10 (moje 8. mjesto)
    5. Lina Hedlund – 6/10 (moje 9. mjesto)
    6. Jon Henrik Fjallgren – 2/10 (moje 12. mjesto)

  10. escfan — 4. ožujka 2019. u 15:18

    Meni je ovaj Melodifestivalen na nivou proslogodisnjeg, ako ne i losiji. Jedino Lisa Ajax zasluzuje da ide u Tel Aviv, ali s obzirom da je isla u AC, cisto sumnjam. Ovo ostalo mi je meh…

  11. wecouldbethesame — 4. ožujka 2019. u 15:10

    Od svih urednika, najbliža razmišljanja imam s Lunom. Dakle nisam jedini kojeg jedan dio pjesme od Jona podsjeća na Sun Is Shining i također i meni je Victorius kao prošlogodišnji Party Voice. Inače i meni je Bishara samo dno. Drugi dio finalista je daleko bolji i tamo se nalazi ovogodišnji pobjednik

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?