Eurosong 2019: Pogled na kladionice (1) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Eurosong 2019: Pogled na kladionice (1)

  3 min za čitanje   22 komentara

S današnjim danom počinjemo pratiti kladionice na ovogodišnjem Eurosongu. Do početka proba pratit ćemo stanje na kladionicama na tjednoj bazi, a nakon toga na dvodnevnoj/trodnevnoj bazi, ovisi o rasporedu proba. Za naslovnu sliku kao i svake godine zadužen je bio naš Filip Vale, dok sve podatke o kladionicama pratimo na stranici oddschecker.com. U današnjem ćemo se izdanju više pozabaviti državama u TOP10, dok ćemo za tjedan dana više pozornosti posvetiti pojedinačnim polufinalima.


TOP 10

Odmah nakon objave pjesme Arcade s kojom će Duncan Laurence predstavljati Nizozemsku na ovogodišnjem Eurosongu, ova je zemlja skočila na prvo mjesto kladioničara s prosječnim koeficijentom 2. Pjesma je u deset dana prikupila gotovo 3 milijuna pregleda, što nije zanemarivo, a zanimljivo je i to da je Nizozemska u sličnom periodu prošle godine držala deveto mjesto na kladionicama. Mislite li da će kladionice i ove godine odmah “nanjušiti” pobjednika kao što je to bilo i lani?

Top tri, sa koeficijentima 4, odnosno 6, zaokružuju ruski predstavnik Sergey Lazarev i švedski predstavnik John Lundvik. Sergey Lazarev je ponovno u ulozi jednog od favorita kao i 2016. godine, dok je John Lundvik već sada cjenjeniji na kladionicama od prošlogodišnjeg predstavnika ŠVedske, Benjamina Ingrossa, koji je cijelo vrijeme boravio izvan top 5 po kladionciama. Uz njih, top 10 zaokružuju (koeficijenti u zagradi):

  • 4. Švicarska: Luca Hänni – She Got Me (9)
  • 5. Italija: Mahmood – Soldi (12)
  • 6. Cipar: Tamta – Replay (16)
  • 7. Island: Hatari Hatrið mun sigra (20)
  • 8. Malta: Michaela Pace – Chameleon (25)
  • 9. Grčka: Katerine Duska Better Love (28)
  • 10. Portugal: Conan Osiris  Telemoveis (28)

Od spomenutih država, definitivno su najzamjetniji rast u odnosu na prošlu godinu na kladionicama postigli Island i Švicarska, s obzirom na to da su prošle godine gotovo cijelo vrijeme proveli na dnu ljestvice. Australija je pak doživjela najveći pad, budući da joj kladionice trenutno predviđaju 25. mjesto, dok je prošle godine do prvih proba bila konstantno u TOP10.


Kako stoji Hrvatska?

Hrvatski predstavnik na Eurosongu Roko Blažević trenutno na kladionicama zauzima 36. poziciju s koeficijentima od 150 do 200, što je po koeficijentima u rangu prošlogodišnje predstavnice Franke Batelić. Od ostalih država bivše Jugoslavije, Srbija je 37., Crna Gora 38., Sjeverna Makedonija je 18., a najbolji plasman predviđa se Sloveniji – Zala Kralj&Gašper Šantl trenutno drže trinaesto mjesto s koeficijentom 40.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava22

  1. Damien — 20. ožujka 2019. u 23:04

    Upravo slusam neke od favorita:

    Svedska: totalni podbacaj ove godine, genericki pjesmuljak nadam se da zavrsi negdje iza 25og mjesta. Tipicno eurovizisjki sto je minus.
    Russia: catchy pop pjesma s mocnim vizualima iako vec vidjenim na granici plagijarizma. Ali ako Zak bude inzistriao na onim krilima prikladnima za maskare u usporedjenju s ovim Rusom onda zaista zasluzujemo zadnje mjesto.
    Nizozemska: nije lose ali nikako za pobjedu jer uopce nije upadljiva niti je neka posebno kvalitetna pjesma. Lako zaboravljiva.
    Svicarska: upravo ju cuo po prvi put i definitivno ide na moju playlistu! Opa, suvremeno, moderno, plesno, i ne eurovizjski. Uz Italiju moj favorit.
    Portugal: znak da ESC cirkus opet ulazi na velika vrata! Uzas od pjesme, kostima, nastupa. Samo zbog ovoga bi opet 50 godina trebali lizati dno ljestvica. Iako mi je Portugal drag kao zemlja imam mali problem s njihovim podlim pobjedama od nogometnih prvenstava do ESCa.
    Slovenija: moody, atmosfericno, interesantno. Iako me malo smeta sto vise zvuci kao saputanje nego pjevanje ali ipak ide na moju playlistu. Nije eurovizjska sto je plus.
    Italija: hit sam po sebi, bez obzira na ESC. Pobjednik nadam se. I Netta je bila ne-eurovizijska, vise nesto sto bi se pustalo na MTV nego na ESC, i neka je pobjedila.
    Island: wow, interesantno, drugacije, moglo bi jako dobro proci.
    Norveska: joj koji pasee, vidjeno davno, pripada tamo negdje 2010 ili ranije. Da nema efekata ne bi se ni znalo da se nesto dogadja na pozornici jer pjesme nema.
    Cipar: na tragu prosle godine, ista receptura samo sto se jelo malo “ohladilo”. Pokusavaju ponovno ali nadam se da zavrse ispod 10og mjesta i prestanu s ovakvim pjesmama.

    I na kraju Lijepa Nasa: krila, kozna bijela jakna?!?, snovi, heroji, urlikanje, i onda jos vise urlikanja. Vec na polovici prvog refrena zelim razbiti nesto da ovo glasnovno maltretitanje prekinem. Ovo nije niti kic, ovo je toliko jadno. Totalni uzas. Steta djeteta na kojem se izivljava jedan egomanijak koji ni uz stavrno dobar glas nikako da se nametne kao naj pjevac u Hrvata. 
Zak nije nepopularan samo zato sto ima ego veci od Himalaja vec zato sto nema dobrih pjesama.
    Dno polufinala. Zasluzeno.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?