Eurosong 2019: Pogled na kladionice (2) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Eurosong 2019: Pogled na kladionice (2)

  3 min za čitanje   9 komentara

U današnjem izdanju Pogleda na kladionice, osvrnut ćemo se na kvote polufinalista u svojim polufinalima, to jest, koga kladionice vide kao finaliste, a za koga misle da će svoju pjesmu u Tel Avivu izvesti samo jednom. Sve kvote su preuzete sa stranice eurovisionworld.com, budući da oddschecker.com još uvijek nema zasebnu kategorizaciju po polufinalima.


Prvo polufinale

Prvo polufinale ovogodišnjeg Eurosonga karakterizira velika raznolikost u glazbenim žanrovima, pa je samim time doista teško predvidjeti koje će se pjesme kvalificirati u finale Eurosonga. Ipak, odabranu desetorku predvodi Cipar, za kojeg su kladioničari gotovo u potpunosti sigurni da će se kvalificirati u finale. Tamta koja će u Tel Avivu izvesti pjesmu Replay trenutno ima kvotu od 1.04, a za vrat joj diše Nevena Božović s kvotom 1.05 koja će predstavljati Srbiju s pjesmom Kruna. Upravo je najzanimljiviji podatak da se Srbija nalazi toliko visoko na ovoj ljestvici, budući da je u poretku za pobjedu Eurosonga tek na 33. poziciji. Treće mjesto u poretku prvog polufinala dijele predstavnik Belgije, Eliot i predstavnica Grčke, Katerine Duska, sa kvotom 1.1.

Ostatak poretka u prvom polufinalu izgleda ovako:

  • 5. Island: Hatari – Hatrið mun sigra (1.2)
  • 6. Mađarska: Joci Pápai – Az én apám (1.27)
  • 7. Slovenija: Zala Kralj&Gašper Šantl – Sebi (1.3)
  • 8. Estonija: Victor Crone – Storm (1.33)
  • 9. Češka: Lake Malawi – Friend of a Friend (1.4)
  • 9. Portugal: Conan Osiris – Telemóveis (1.4)

Zanimljivo je još i napomenuti kako se Australija nalazi na 11. mjestu, sa koeficijentom 1.51, a zadnje mjesto drži Crna Gora s koeficijentom 4.6


Drugo polufinale

U drugom polufinalu situacija je nešto jasnija – čak četiri zemlje su gotovo sto posto sigurni sudionici u finalu, a i veća je razlika između koeficijenta desetoplasirane i jedanaestoplasirane zemlje. Ovo polufinale predvode Rusija sa koeficijentom 1.02., Švedska (1.03.), glavni favorit za pobjedu Nizozemska (1.05) i Švicarska (1.08.). Upravo su ove države, doduše u blago drugačijem poretku, glavni favoriti za pobjedu na Eurosongu (TOP5 zaokružuje izravni finalist Italija).

Ostatak poretka u drugom polufinalu izgleda ovako:

  • 5. Malta: Michela – Chameleon (1.16)
  • 6. Azerbajdžan: Chingiz  Truth (1.22)
  • 7. Norveška: KEiiNO – Spirit In The Sky (1.3)
  • 8. Armenija: Srbuk – Walking Out (1.36)
  • 9. Danska: Leonora – Love Is Forever (1.48)
  • 9. Litva: Jurij Veklenko – Run With The Lions (1.48)

Sjeverna Makedonija se trenutno nalazi na 12. poziciji s koeficijentom 1.81, dok je Hrvatska sedamnaesta s koeficijentom 4.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava9

  1. Oscar — 26. ožujka 2019. u 11:09

    @lessenziale slazem se. Nikakvog smisla nema dva mjeseca prije esc ali eto prosto ne mozemo izdrzati pa ih pogledamo. Znam da ce biti velikih promjena kad pocnu probe ali ovako prije njih, rekao bih da debelo grijese za Srbiju i S. Makedoniju. Njihov broj trenutno mi bode oci.

  2. ESC fan — 25. ožujka 2019. u 21:27

    Kladionice za sada predviđaju skoro sve moje finaliste sem Česke, vise bih volio vidjeti Finsku ili Poljsku u finalu

  3. Arctic Monkey — 25. ožujka 2019. u 19:13

    Evo sada je naglo Australija sa te 11 pozicije skocila na šestu… Naravno da ne zaslužuju finale sa onim neslušljivim čudom i iskreno se nadam da ga nece ni videti.

  4. Justice — 25. ožujka 2019. u 18:50

    @ esc crazy Australija ove godine sa onim idiotizmom nije trebala biti ni u polufinalu a kamoli u finalu. Iskreno.

  5. Arctic Monkey — 25. ožujka 2019. u 16:23

    Da bila je par dana na tom 2. mestu, a danas je pala naglo. Tako da samo jos jedan pokazatelj koliko su kladionice nerealne u ovoj fazi takmicenja…

  6. Bartol Stopić — 25. ožujka 2019. u 15:51

    @yugayslavia
    U trenutku pisanja ove objave, Nevena je bila na drugom mjestu – čak je tu informaciju i podijelila na svojem službenom instagramu. Za vrijeme današnjeg dana joj se "drastično" povećala kvota (iako su gotovo svi u top10 u prvom polufinalu "u crvenom") i trenutno je deseta, dok je Grčka preskočila Belgiju i trenutno zauzima drugu poziciju.
    Nadam se da sam uspio rasvjetliti situaciju 😀

  7. ESC fan — 25. ožujka 2019. u 10:49

    Jos uvijek mi je zao sto Electric Fields nisu pobijedili. Bili bi među glavnim favoritima za pobjedu

  8. Lujka s ukusom — 25. ožujka 2019. u 10:24

    Bilo bi interesantno da Australija ne prođe u finale

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?