Eurosong 2019: Pogled na kladionice (3) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Eurosong 2019: Pogled na kladionice (3)

  2 min za čitanje   8 komentara

Nakon što smo se jučer malo našalili s vama, vrijeme je za novo izdanje Pogleda na kladionice! U ovom ćemo se izdajnu pozabaviti sa TOP10 te najvećim dobitnicima i gubitnicima od prošlog tjedna! Svi podaci, kao i uvijek, preuzeti su sa stranice oddschekcer.com


TOP10

Nizozemska i Rusija i dalje suvereno vladaju kladionicama pa su tako već treći tjedan zaredom na prve dvije pozicije, dok ih Švicarska prati u stopu. Duncan Laurence trenutno ima prosječnu kvotu 2, dok Sergej Lazarev i Luca Hänni imaju kvotu 6, ali par kladioničarskih kuća ipak daju prednost Sergeju pa se zato on nalazi na drugoj poziciji. Nakon što ju je prošli tjedan Švicarska izgurala iz TOP3, Švedska nastavlja sa laganim padom na kladionicama, pa se trenutno nalazi na šestom mjestu, dok top 5 zaokružuju Italija i Island, koji je i najveći dobitnik unutar top10 ovog tjedna, jer je na petu poziciju skočio sa osme.

Top10, kao i prošli tjedan zaokružuju Cipar, Grčka, Malta i Norveška. U tablici ispod možete pogledati kretanje TOP10 država u posljednjih tjedan dana.

24.03.2019. 1.04.2019. Pomak (+,-,=)
Nizozemska Nizozemska =
Rusija Rusija =
Švicarska Švicarska =
Švedska Italija +1
Italija Island +3
Cipar Švedska -2
Grčka Cipar -1
Island Grčka -1
Malta Malta =
Norveška Norveška =

Najveći dobitnici i gubitnici

I dok su se u prvom dijelu tablice dogodille minijaturne promjene u poretku, dno tablice je “podivljalo”. Tako je najveći gubitnik ovog tjedna postala Poljska koja se spustila za čak 9 pozicija i trenutno se nalazi na 39. mjestu s kvotom 400. Drugo i treće mjesto ove nezahvalne kategorije pripada Litvi, koja je pala za 8 mjesta i nalazi se trenutno na 34. poziciji, i Bjelorusiji, koja je “svrgnula” Gruziju sa zadnjeg mjesta nakon što joj je kvota porasla na 500, što je uzrokovalo spiralni pad za sedam mjesta.

Najveći dobitnici ovog tjedna su Hrvatska Austrija. Nakon što smo na kladionicama prošli tjedan zauzimali nezahvalno 40. mjesto, ovaj tjedan Roko Blažević zauzima 31. poziciju s kvotom 300. Austrija je pak porasla za 8 mjesta te se trenutno nalazi na jednom mjestu više od Hrvatske s gotovo istom kvotom.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava8

  1. LoveWave — 2. travnja 2019. u 15:07

    Kao i u prvom polufinalu 8/10 prošlo. Zadovoljan. Sviđa mi se ova igra, bas me zanima tko ce biti favoriti na kraju?

  2. Matija — 2. travnja 2019. u 14:33

    Ne razumijem čemu toliko favoriziranje Italije, Švedske i Švicarske, pritom i Islanda, koji još uvijek nije diskvalificiran…

  3. imperator — 2. travnja 2019. u 13:08

    @vix-2-new E rezultati ovog polufinala mi se više sviđaju.. 😀 9/10, s tim da mi je jedino Rumunjska kojoj sam ionako dao neku siću izmakla..
    nestrpljivo očekujem finale, a još više rezultate svih glasanja pa da vidimo kako je Roko prošao u našoj maloj anketi..

  4. SwedenEurovisionFan — 2. travnja 2019. u 12:23

    @vix-2-new O pa ti si onda još i najviše pogodio od svih koji su sudjelovali, barem mi se tako čini 🙂 Meni je Moldavija taman na 11. mjestu, ali pretpostavljam i da mi je bila na 10. da ne bi prošla dalje 😛

  5. SwedenEurovisionFan — 2. travnja 2019. u 12:16

    @vix-2-new 7/10 za mene, ali od preostalih 3 za koje nisam glasao, jedino Albanija mi se baš ne sviđa. A i očekivao sam da mi barem 2 ispadnu jer sam u manjini kojima se sviđaju (Irska i Litva), tako da sam zadovoljan 🙂 I ugodno iznenađen prolascima Sjeverne Makedonije i Danske 😀

  6. wecouldbethesame — 2. travnja 2019. u 10:56

    Ja ne znam tko će biti na drugom mjestu, ali jedva čekam da gothenburški Scandinavium nagodinu ugosti najmnogobrojniji i najbolji ESC ikada. Povratak Andore, Ukrajine i Bugarske uz debi Kazakhstana i Kosova će nam donijeti 46 zemalja po 20 u svakom polufinalu te ćemo tako umjesto jednog imati praktički skoro 3 finala. Uz sjajnu produkciju i sjajne voditelje, još ćemo nadam se imati i odlične pjesme.

  7. ESC fan — 2. travnja 2019. u 10:52

    Nista se nece zanimljivo desiti do proba. Tek kad pocnu probe znat cemo neku realnu situaciju. Španija dosta podcijenjena od strane kladionocara

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?