Održan "PrepartyES 2019", pogledajte snimke nastupa – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Održan “PrepartyES 2019”, pogledajte snimke nastupa

  1 min za čitanje   17 komentara

Pod pokroviteljstvom španjolske televizije RTVE i povodom obilježavanja 50 godina od zadnje španjolske pobjede na Eurosongu, u Madridu je sinoć održan PrePartyES 2019. Predstavnici 22 zemlje koje se natječu na ovogodišnjem Eurosongu, među kojima i hrvatski predstavnik Roko, okupili su se pred oko 2000 gledatelja kako bi promovirali svoje pjesme. Kako su zvučali, saznajte klikom na ime izvođača u nastavku.

Cijeli šou možete pogledati u videu ispod. Idući predeurovizijski koncert održat će se u Moskvi 24. travnja.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava17

  1. Euterpa — 23. travnja 2019. u 14:09

    Španjolska – Ugodno sam iznenađena. Kada je Miki nastupao na španjolskom natjecanju, bilo je tu previše vikanja, premalo pjevanja. Nešto kad prosječnu osobu na nekom malo boljem partyju ili čak svatovima ponese i pjesma i atmosfera pa pjesmu pjeva intenzivnije nego što to sama pjesma zahtjeva, tako je to meni zvučalo. Miki je daleko bolje kontrolirao svoj vokal na ovom prepartyju i to sad zvuči puno, puno bolje.

    Albanija – Jonida vokalno savršena, kao i uvijek. Ja nisam čula falševe, možda je samo upad na prvi "Ktheju" bio malo lošiji nego inače, ali ništa strašno.

    Njemačka – pjesma je baš meh. Vokalno nisu briljirale.

    Armenija – kada daš mikrofon u ruke pjevaču koji se onda ne čuje, to je kao da daš slijepcu fotoaparat u ruke i kažeš mu da je njegov model negdje u istoj prostoriji. Imaš alat, ali izvršenje zadatka 'na slijepo'. S obzirom na uvjete, armenska pjevačica je odradila fantastičan posao. Svaki pjevač bi bio (iznimno) nesiguran u takvim uvjetima, njena jedina greška je što je previše pokazala tu nesigurnost nervoznim dizanjem ruku i sl. Vjerujem da će na Euroviziji uz vrhunski tim to biti neusporedivo bolje.

    Belgija – Vokalno dosta nesiguran, ali i on je malo-malo pogledavao osobu koja je bila zadužena za zvuk u najvećim trenucima nesigurosti, kao i Armenka. Tko god da je tamo sjedio, svoj posao je nalažalost odradio dosta loše. No, primijetite podršku publike koju Eliot ima! Trenutak kada on dođe do osobe koja plješće uz ritam najviše od svih – precious!

    Češka – puno lošije nego na svim dosadašnjim nastupima. Ovdje se počinjem pitati ima li uopće smisla slušati ostale izvedbe, s obzirom na jako lošu audio tehnički podršku!? Španjolska, što je ovo!? Prokomentirat ću još Poljsku i Hrvatsku i nadati se da će Moskva bolje odraditi svoj posao.

    Poljska – one zaista imaju jedan dio na playbacku, što je očito jer čujemo njene glasove prije nego one stanu za svoje mikrofone. Međutim, kada počnu pjevati za mikrofonima, zvuk se razlikuje od onog koji se čuo na playbacku. Obično imam uši za to pjeva li netko na playback ili ne, ali vidjet ćemo svi u Tel Avivu…

    I konačno – Roko. Vokalno najbolji od svih, sviđaju mi se promjene u izvedbi u odnosu na onu iz Dore. Tonovi su mu puniji, lakše izvodi više tonove. No, bojim se da vokal nije dovoljan za prolaz u finale. Nešto će se morati dogoditi na sceni, samo se nadam da to neće biti krila, da su od tog odustali.

  2. SwedenEurovisionFan — 21. travnja 2019. u 23:23

    @pero Razumi da me uopće ne diraju ta tvoja ''podbadanja'' pa možeš slobodno ići iskaliti svoj bijes na nekog drugog. Tako da, što prije shvatiš, prije će ti biti lakše u životu 🙂

  3. LadyOfValyria — 21. travnja 2019. u 23:10

    Roko je bio vokalno na nivou, bolji nastup nego na Dori. No, svejedno mi se i dalje ne sviđa pjesma.

  4. PERO — 21. travnja 2019. u 23:10

    @escfan Grcka pjesma je milijun puta bolja od tvoje jadnjikave Svedske te je sansa da Grcka pobijedi 10 puta veca

  5. Arctic Monkey — 21. travnja 2019. u 20:40

    Daaa. I ova slika, Nevena je bila kao boginja… ?
    https://www.instagram.com/p/BwhV0QZhD0c/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=psfgffbvozv0

  6. SwedenEurovisionFan — 21. travnja 2019. u 20:29

    @arcticmonkey Ma samo spamaj kad je riječ o Neveni 😀 I da, vidio a i čuo, prvi ples pa ''Kruna'', predivno! ??
    https://www.instagram.com/p/BwhgvqKH6P9/

  7. Arctic Monkey — 21. travnja 2019. u 20:16

    Sta uradih od komentara… ?

  8. Arctic Monkey — 21. travnja 2019. u 20:15

    @escfan Ovaj parti mi je bio odlican! Mnogo zabqvniji veci i organizovaniji od prethodnog… Mali spam @escfan Vide li lepotu? ?https://www.instagram.com/p/BwhV0QZhD0c/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=i3fcrp499a94

  9. Tristan — 21. travnja 2019. u 18:56

    Meni se ne svida Rokov nastup iz Madrida. Pocetak je dobar, al zadnji refren je stvarno horor za usi i zavijanje!! Pisma je tribala bit niza! Svakako zelim mu sricu i da prode u finale. Al strah me da ce do polufinala izgunit glas. ??

  10. Hirscher1 — 21. travnja 2019. u 17:46

    Žao mi je što se Roko predstavio na Eurosongu s ovako bezličnom pjesmom. Dečko ima vokal i pol i sigurno ide u finale. Ali da će nesto napravit tamo – neće.

  11. Nikolina Hajnić — 21. travnja 2019. u 13:58

    Nije mi se dalo sve poslušati. Poslušah samo ono što me zanimalo.
    Armenija – pjesma mi je u studijskoj verziji i dalje top i jedna od najslušanijih na mojoj eurovizijskoj playlisti, ali uživo se vide vokalni nedostaci, na kraju je to posebno došlo do izražaja. Nažalost, klimavo i ne baš uvjerljivo.
    Grčka – e, ovo je sad bilo ono čemu sam se nadala. Drago mi je da se ipak radilo samo o prehladi, ovdje je vokalno itekako bila na nivou.
    Španjolska – opet je sve raspjevao i rasplesao, baš je pozitivno i veselo. Očekujem neki šareni, energični nastup i vjerujem barem u top 15 plasman
    Crna Gora – a slatki su, pjesma je srednja žalost, ali oni su mi jako simpatični i stvarno im želim sve najbolje
    Poljska – ipak me povuklo da im dam još jednu priliku. Ne znam što se događa sa mnom, ali sad su ostavile dosta dobar dojam na mene. Posebne su, upečatljive i sigurno će se istaknuti. Možda bi nastup trebao ipak biti manje statičan.
    I za kraj: Hrvatska. Ma Roko je razvalio, odličan je bio, a i publika je zapravo dobro reagirala. Obožavam njegov glas, mogla bih ga po cijele dane slušati. Uz ovakvu snažnu vokalnu izvedbu i, nadam se, dobar nastup, mogli bismo iznenaditi i proći u finale. A ako i ne prođemo, nema veze, nije kraj svijeta. Samo neka Roko uživa u ovom lijepom iskustvu.

  12. Matija — 21. travnja 2019. u 13:24

    Roko je razvalio. Woow!

  13. Tonks — 21. travnja 2019. u 12:59

    Roko je ubio dušebrižnici mogu govoriti što hoće, publika je utekako pjevača s njime…
    Jedva čekam prve probe da iznenadi sve.

  14. SwedenEurovisionFan — 21. travnja 2019. u 11:12

    Treći dio:
    Armenija – Jedan od lošijih vokalnih nastupa večeri. Glas kao da joj je bio preslab, nedostajalo je ''žestine'', a i mogla je bolje iskoristiti pozornicu od mrdanja lijevo – desno na mjestu. Jako nesiguran nastup.
    Grčka – Za sve one koji su rekli da je nakon amsterdamskog koncerta bila bolesna, evo samo dokaza da nije bila bolesna, već da uživo nije tako dobra kao u studijskoj verziji. Je to bolje nego na Eurovision In Concert, ali daleko od dobroga.
    Norveška – Kratko i jasno, odlični! 🙂
    UK – John je odabrao fantastičnu pjesmu za Michaela, kojemu tako dobro paše. Odličan nastup!!
    Island – Jedna riječ, katastrofa! Druga riječ, playback.
    Belgija – Da, definitivno će mu podizanje ruke biti koreografija u Tel Avivu. Odlično ga je publika doživjela, iako je bio dosta preplašen na početku.
    San Marino – Šteta što je Serhat toliko karizmatičan da se sviđa publici i samo na temelju toga bi mogao proći u finale, jer je njegovo pjevanje na razini osnovnoškolske recitacije ?
    Španjolska – Za sami kraj odlična plesna stvar i jako dobar Miki.
    Eto ga, još samo Moskva i možemo se okrenuti probama u Tel Avivu! 😀 I pohvale za većinu natjecatelja što su tražili na kraju pjesama da publika još pjeva malo s njima.

  15. SwedenEurovisionFan — 21. travnja 2019. u 11:11

    Drugi dio:
    Izrael – I dalje vokalno fantastičan i to bez in-ear, koju je skinuo.
    Danska – I ona je izvadila in-ear, što samo znači da je organizacija bila dosta loša u tom aspektu. Inače, ponovno odlična i ona, ali i reakcija publike, koja je od prve sekunde pjevala cijelu pjesmu ?
    Hrvatska – Vokalno kako se približavao kraj pjesme, gubio je glas, što ni nije neočekivano. Reakcija publike rekla je sve, niti je pjevala za vrijeme pjesme, niti kad je na kraju bezuspješno pokušao pridobiti koji glas ponovnim pjevanjem.
    Estonija – Victor je pomeo pozornicu u svakom smislu te riječi. I vokalno i svojim pokretima i nastupom, sjajno! ?
    Njemačka – Njihov najbolji predeurovizijski nastup dosada! Sklad glasova maksimalan, bravo ''sestre'' 😀
    Albanija – Malo falševa na početku, do kraja super odrađen posao. Ali haljina, zašto, o zašto…
    Češka – I dalje iritantno do bola, ali vokalno dobro odrađen nastup.

  16. SwedenEurovisionFan — 21. travnja 2019. u 11:10

    Ponovno ću podijeliti svoja razmišljanja u tri dijela i to redom kako su natjecatelji izvodili svoje pjesme 🙂
    Prvi dio:
    Finska – Zašto, o zašto je Darude pristao ići na Eurosong s tako prosječnim pjevačem? Nikako to ne mogu shvatiti. Sebastian ima puno prostora za napredak.
    Crna Gora – Pola D-Molla, hmm, ovo je bolje nego kad ih je šestero ?
    Moldavija – Koliko Anna izvlači vokalno ovu pjesmu je nevjerojatno! Radije bih nju gledao u finalu nego Duncana, najozbiljnije. Savršena.
    Poljska – I dalje mislim da su, kao i u Londonu, pjevale na playback.
    Rumunjska – Barbara Dex incoming? ? Pjevački bez pogreške.
    Gruzija – Dosta dobar vokalno, džaba kad mi se nimalo ne sviđa i u nekim trenutcima se jako dere.
    Litva – Možda i njegov najlošiji nastup dosada 🙁 Previše statično je izgledao na pozornici, a ni one dijelove ''uuuuu'' nije najbolje izveo.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?