Probe pod povećalom (2) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Probe pod povećalom (2)

  6 min za čitanje   8 komentara

Danas su završile sve prve probe drugog polufinala, a kao i nakon prvog, neki od urednika Vašeg najdražeg eurovizijskog portala podijelit će s vama 3 najbolje i najgore kombinacije pjesme i nastupa spomenutih proba. Glasove za anketu, ako već niste možete dati ovdje!


Tri najbolje

Andrea:

  1. Nizozemska – Što reći, predivno i emotivno. U skladu s očekivanjima. Winner vibes
  2. Rusija – Također u skladu s očekivanjima. Sviđa mi se onaj efekt sa zrcalima. Čini mi se da će to sve na televiziji izgledati i više nego odlično
  3. Švicarska – Luca nije razočarao. Zanimljiva koreografija. Puno energije, plesnih pokreta. Vokal je dobar. Ima sve što treba za top 5 plasman

Bojan:

  1. Nizozemska – Kako sam bio na poslu dok su se održavale probe, slušao sam livestream kolega iz press centra i slušajući Duncanovu probu naježio sam se koliko je on dobro zvučao. Slušao sam kako opisuju staging i stvorio sam u glavi tu sliku, a kasnije i vidio kroz fotke i kraći video. Vrijeme je da ove godine pobjedi pjesma.
  2. Sjeverna Makedonija – Drugo ježenje dogodilo se odmah nakon Nizozemske i to kad je Tamara Todevska izvodila svoju „Proud“. Žena je pokazala što može i zna. Ovo je stvarno zaslužilo pronaće svoje mjesto u top 3 ovogodišnjeg Eurosonga.
  3. Moldova – Vokalno je bila dobra i sviđa mi se taj koncept nastupa koji će ležati na tome što će raditi umjetnica s pijeskom. Svidjele su mi se fotografije i kako to izgleda. Vidjet ćemo što će zaista biti, dajem im šansu.

Faruk:

  1. Sjeverna Makedonija – Toliko sam istraumatiziran makedonskim fiks-idejama proteklih godina, da još uvijek ne vjerujem da će sve izgledati tako predivno kao u ovih 30-ak sekundi.
  2. Moldova – Možda ćete se vi sjetiti da je tamo neka Mika iz Ukrajine na istu foru dogurala do 4. mjesta 2011., ali prosječnom gledatelju to ništa ne znači. Vrlo efektno i zanimljivo.
  3. Azerbajdžan – Očekivano dinamično, puno boja i ritma – tako sve ovo djeluje u ovih pola minute što moja očekivanja od preostalih dvije i pol minute čini iznimno visokim.

Marija:

  1. Azerbajdžan -Voljela sam azerbajdžansku pjesmu i prije, ali ovih petnaestak sekundi izgleda i zvuči svjetski. Od grafičkih prikaza na pozornici, do robota koji projiciraju otkucaje srca sve je napokon na mjestu i nadam se, nadam se da će i konačni rezultat to pokazati. Postoji razlog zašto Chingiz zatvara polufinale, postoji razlog zašto oni toliko drastično rastu na kladionicama i drago mi je da je odjednom više ljudi obratilo pozornost na pjesmu koja je od početka trebala biti jedan od favorita.
  2. Austrija – Minimalizam i jednostavnost samo po sebi nikad ne znači ispadanje iz polufinala jer nakon svih velikih i bombastičnih nastupa godi vidjeti nešto down to Earth. Njezin kristalno čist glas, uz neizostavnu emociju Vas mora dirnuti. Njezine suze prilikom izvođenja pjesme na probama dovoljno govore koliko ona osjeća te riječi, koliko se povezala s njima. Ponekad ni bodovi, ni rezultat nisu toliko bitni i mislim da je Austrija i ove godine apsolutno pogodila.
  3. Rusija – Najteža odluka večeras mi je bila odlučiti koga staviti na to treće mjesto najboljih proba. Dopustit ću sama sebi da spomenem i pohvalim i Maltu i Švedsku i Sjevernu Makedoniju i Švicarsku, ali Rusija me ipak malčice više oduševila. Ja za razliku od možda nekih drugih nisam imala prevelika očekivanja, ali Sergej me ove godine nekoliko puta iznenadio. Pjesma je atmosferična, teška, emotivna, a on je vokalno bio na zadatku. Što se nastupa tiče, on ovoga puta u potpunosti odgovara pjesmi. Da, vidi se da je riječ o Rusiji i vidi se da je skupocjeno, ali nije prepotentno, nije nabacano nepotrebnim efektima. Sve nekako ima svoju ulogu i ja osobno jedva čekam njegove tri minute.


Tri najgore

Andrea:

  1. Litva – Ništa posebno. Sve već viđeno. Nema ono nešto da te natjera da glasuješ
  2. Latvija – Dosadno dosadno i opet dosadno. Možda na televiziji bude izgledalo zanimljivije.
  3. Rumunjska – Trebali su zadržati nastup s nacionalnog izbora. To je sve što ću reći

Bojan:

  1. Latvija – Najmanje pažnje sam posvetio ovom nastupu i nije mi se istaklo od svih natuknica koje smo dobili. Naravno, to ne znači da neću promijeniti mišljenje kada vidim i čujem cijeli paket.
  2. Danska – Nije mi nastup na nacionalnom finalu ostavio utisak, koliko vidim bit će identičan i ovaj.
  3. Norveška – Kao da su mi u prolazu bili na ovoj probi. Nisu mi se izdvojili od ostalih.

Faruk:

  1. Latvija – Kao da su presitni za veliku pozornicu Eurosonga… Jednostavno, djeluje kao da je nedostajalo ideje, volje i truda. No, ne bih ih još uvijek otpisivao.
  2. Litva – Očekivano bezveze, rekao bih. Pjesma i nastup se međusobno zaslužuju.
  3. Hrvatska – Teško je nastupe koji su zamišljeni kao priča komentirati nakon svega nekoliko sekundi proba. Umjesto jednih krila, sad imamo tri para, pojačana sa dva nepotrebno razgolićena plesača… Želim vjerovati da u tri minute ova priča ima neki smisao.

Marija:

  1. Albanija – Nekoliko su puta kolege iz press centra spomenule da Jonida ne izgleda ni sretno ni oduševljeno svojom probom i sudeći po kratkom videu koji je izašao, nezadovoljstvo je opravdano. Vokalno fantastična kao i uvijek ona je svoje odradila, ali tek pokoja izmjena svjetla joj neće pomoći. Ovo mora biti moćnije, snažnije, ma jednostavno bolje.
  2. Irska -Ne znam zašto ali meni se ovo jednostavno ne sviđa. Cijela ideja nastupa koja se vrti oko stola za jedenje mi je poprilično bizarna, a budimo realni, ni dječji naslikana srca ne pomažu cijeloj situaciji. Sve zvuči i izgleda dječji i amaterski. Šanse za finale su u ovom trenutku nikakve.
  3. Litva – Ne znam što sam očekivala i jesam li išta očekivala, ali konačni rezultat je i više nego loš. Litavski nastup izgleda prazno i nedovršeno, doslovce samo da popuni program. Nedostaje mu energije, snage i efekata koji bi ovi podigli na višu razinu. Za mene jedan osobni ne.

 

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava8

  1. esctribune_esencial — 8. svibnja 2019. u 15:13

    Jako bi voleo da S.Makedonija konačno uđe u to finale. Tek sa drugom probom videćemo suštinu nastupa. Za sada a na osnovu toga da malo ko ima da glasa za Makedonce te da se nalaze u jačem polufinalu, mislim da će pre ostati u pf, nažalost. Samo žiri ovo može da izgura, publika definitvno NE. Ovo isto važi i za CRO ove godine.

  2. petar11 — 8. svibnja 2019. u 10:41

    Sto se tice Sjeverne Makedonije, glavni dio nastupa se ne vidi. Mnogo je efektan dio sa instrumentalom dok je Tamara u potpunom mraku gdje se prikazuju slike majke i djece. U sali je na kraju nastalo potpuno odusevlje je kada se pojavi na kraju njena slika sa kcerkom. Plus, Led ekrani se u jednom momentu okrenu i pogase, a svjetlo se pojaca tako da je to dodtano efekat. Ne sto sam pregledao cijeli snimak, ali nakon ovog, Makedonija je sigurno u top 10!

  3. Nina — 8. svibnja 2019. u 00:25

    TOP 3
    1. Rusija
    2. Hrvatska
    3. Armenija
    BOTTOM 3
    1. Rumunjska
    2. Nizozemska
    3. Albanija

  4. Precious — 7. svibnja 2019. u 23:56

    Nizozemska, Rusija i Azerbajdžan top! Litva i Norveška flop.

  5. Tonks — 7. svibnja 2019. u 23:41

    Top 3
    1. Švicarska
    2. Azerbajdžan
    3. Makedonija
    Bottom 3
    1. Moldavija
    2. Litva
    3.Austrija

  6. ESC fan — 7. svibnja 2019. u 23:40

    Ovo su moji trenutni finalisti drugog polufinala:
    -Švedska
    -Švicarska
    -Holandija
    -Norveška
    -Malta
    -Azerbejđan
    -Austrija
    -Moldavija
    -S. Makedonija
    -Rusija

    Iako mi se trenutno me sviđa stage Azerbejđana dajem mu priliku. Mislim da to stvarno i nije toliko lose. Budemo vidjeli

  7. ESC fan — 7. svibnja 2019. u 23:34

    Najviše su mi se dojmile probe Norveške, Moldavije, Austrije, Holandije i Rusije. Litvanija ubjedljivo po meni najlosija. Oni najmanje zasluzuju da uđu u finale ove godine i nadam se da ce zavsiti zadnji u polufinalu. Doslovno uopste se nisu trudili za nastup, mislim da je cak i cijeloj delegaciji bilo mrsko da ista uradi. Nije to toliko lose u rangu sa Crnom Gorom, ali doslovno nikakvog truda nema. Albanija jako razocarala. Uopste mi se ne sviđa stage, pomislio sam da gledam Eurosong 2018. Pjesma je stvarno dobra, ali nastup izgleda jeftino.

  8. esctribune_esencial — 7. svibnja 2019. u 22:37

    Ne postiji ni jedan baš toliko ubedljiv favorit, kao što smo to ipak prošle godine znali za Netu.
    Uz ovakav sistem glasanja, ne može se ništa predvideti u smislu pobednika,. Top 10 je već lakše konstatovati.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?