Eurosong 2019: Pogled na kladionice (7) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Eurosong 2019: Pogled na kladionice (7)

  3 min za čitanje   15 komentara

Nakon održanih prvih proba drugog polufinala, napokon se zahuktava i situacija na kladionicama. Prvo ćemo se osvrnuti na drugo polufinale, a zatim pogledati širu sliku i vidjeti što se promijenilo u konačnim plasmanima  kvotama pojedinih država. Sve informacije preuzete su sa stranice oddschecker.com.


Drugo polufinale

U poretku drugog finala zapravo i nema toliko promjena, gotovo jedina je razlika u tome da je svima koji su i prije imali najviše šanse da se kvalificiraju, šansa za kvalifikaciju još veća. Tako su npr. i Azerbajdžanu Švicarskoj, iako su ostali na istim “pozicijama” za kvalificiranje, šanse za spomenutu kvalifikaciju jako porasle, dok je Rusija i dalje gotovo siguran kvalifikant, iako su šanse malo opale, sa 1/66 na 1/50. Jedina prava promjena u top10 je ta da je Armenija pala za dvije pozicije, dok su se zbog toga Norveška Sjeverna Makedonija podigle za jednu poziciju i tako još bolje osigurale svoje mjesto u finalu. Pad je doživjela i Latvija, koja je nakon prve probe pala s 16. pozicije na 18., a od toga su profitirale i Austrija Hrvatska, popevši se za jednu poziciju bliže odabranih 10. U tablici ispod možete pogledati odnose koeficijenata današnjeg dana i 3.5., prije prvih proba.

Plasman 3.5.2019. 8.5. 2019.
1. Nizozemska (1/100) Nizozemska (1/100)
2. Švedska (1/100) Švedska (1/100)
3. Rusija (1/66) Rusija (1/50)
4. Švicarska (1/14) Švicarska (1/33)
5. Azerbajdžan (1/7) Azerbajdžan (1/20)
6. Malta (1/4) Malta (1/6)
7. Armenija (4/11) Norveška (4/11)
8. Norveška (4/11) Sjeverna Makedonija (2/5)
9. Sjeverna Makedonija (4/7) Armenija (1/2)
10. Danska (4/7) Danska (4/6)
11. Albanija (10/11) Albanija (6/5)
12. Rumunjska (5/4) Rumunjska (11/8)
13. Litva (13/8) Litva (9/4)
14. Moldova (7/2) Moldova (5/2)
15. Latvija (4) Austrija (3)
16. Austrija (5) Hrvatska (9/2)
17. Hrvatska (5) Latvija (11/2)
18. Irska (5) Irska (6)


Finale

Iako su im se kvote značajno povećale, prva dva favorita ostaju ista, a to su Nizozemska Rusija. I Duncanu i Sergeju prva proba nije prošla idealno, i u idućih tjedan i pol vidjet ćemo kako će se razvijati situacija oko ovogodišnja dva glavna favorita, ali zasad ostaju na top2 pozicije. Na trećem mjestu je i dalje Italija, čija se prva proba još čeka, a na četvrto se pozicionirao najveći dobitnik prvih proba Chingiz Mustafayev iz Azerbajdžana, koji se u odnosu na prije tri dana vinuo za 9 pozicija naviše, s trinaeste na četvrtu. Najveći gubitnici su pak Norveška, koja je prvi puta izašla iz top10 te se sada nalazi na 13. mjestuAlbanija koja je pala za čak šest mjesta i trenutno se nalazi na 26. mjestu. Zemlje regije nisu puno mijenjale svoje pozicije, recimo samo da se trenutno najbolji plasman predviđa Sjevernoj Makedoniji, koja se nalazi na petnaestom mjestu.

Mjesto 5.52019. 8.5.2019. Pomak
1. Nizozemska Nizozemska =
2. Rusija Rusija =
3. Italija Italija =
4. Švedska Azerbajdžan +9
5. Švicarska Švedska -1
6. Island Švicarska -1
7. Cipar Malta +1
8. Malta Island -2
9. Grčka Cipar -2
10. Norveška Grčka -1

Poigrajmo se malo i pogledajmo kako je izgledao TOP10 po kladionicama prošle godine nakon odrađenih prvih proba drugog polufinala. Što mislite koje su plasmane ove godine kladioničari već sada pogodili?

30.04.2018. 02.05.2018. Pomak (=,-,+)
Izrael Izrael =
Australija Norveška +2
Francuska Francuska =
Norveška Češka +3
Bugarska Bugarska =
Estonija Estonija =
Češka Cipar +2
Švedska Švedska =
Cipar Italija +2
Španjolska Australija -8

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava15

  1. ESC fan — 8. svibnja 2019. u 17:57

    Inace Jacques je izjavio u intervjuu zajedno sa Rokom na Wiwiblogs da Roko zapravo i voli pjevati ovakve pjesme sa klasičnim temama o ljubavi i sl. kao sto se moze i primjetiti u Rokovim odabirima pjesama u takmicenjima na kojima je nastupao tako da bas i ne treba krivit Žaka o tome kako zna samo pisati pjesme o genericnim stvarima jer Roko to i voli, bas kao i Jacques

  2. esctribune_esencial — 8. svibnja 2019. u 15:26

    Svi znamo d a kladionce dosta toga pogode ali i pola toga omanu, realno.

    Prilepiću ovaj post i ovde….

    Osvrt na pesmu iz Hrvatske:

    Bez ikakve sumnje CRO će ove godine imati vrlo zapažen šta više vrhunski nastup (ja kažem i najbolji do sada, ikada) . Koliko god je pesma mlaka i nedorečena melodijski utoliko će taj nastup biti veličanstven. Mogu se usuditi reći da će CRO imati jedan od 10 najboljih nastupa ove godine.
    To što određeni fanovi nisu srećni zbog krila i smtaraju nepotrebnim , to je OK, ali shvatite da daleko veći broj ljudi to itekako voli videti a naročito u kontekstu usklađenosti sa temom pesme i nastupom. To nikada ne izaziva široku negativnu reakciju. Naprotiv.
    Ostaje veliki žal što Rokova pesma nije bar malo bolja i da Roko može sem gornjih laga da pokaže i nešto više od svog raskošnog vokala.
    Uopšte,nije isključeno da će pesmu izvući vrlo efektan nastup. Žiri je taj koji određuje sudbinu prolaska CRO u finale ove godine. Publika sigurno ne. Tako da ipak je sve moguće.

    Setite se kraljeva ulice…. šta ste prognozirali, kako ste pljuvali i kako su loše kotirali na kladama… i odu oni u finale. Bez problema sa šlager starogradskom pesmom.

    A setite se i izvikanih " Lako je sve" ….sem nekih fanova i kladionice poludile te godine .. i naravno ništa od finala. Svakako zasluženo.

  3. esctribune_esencial — 8. svibnja 2019. u 15:00

    Prvo je bitno da esc prođe u miru, i da se odande svi vrate živi i zdravi , s obzirommda postoje otvorene pretnje i da je grad i dvorana u kojoj se održava esc u dometu određenih projektila i mogužih terorističkih ataka.

    Ono što je najbitnije jeste to da ne bude otvorenih i orkestriranih skandala kao što je " poželjno-korektno geopolitičko" glasanje kao što se to znalo već jednom dogiti. Ponovo li se to još koji put tako direktno eurosong će i definitivno izgubiti svaki kredibilitet. A o onom moralnom koji je odavno izgubljen d ane govorimo. Sada su u igri veći ulozi. Sve izlazi na čistini i nema skrivenih karata.

    Što se tiče pobednika

    RUS, ITA ili HOL..pitanje je..

    Rusija će ponovo pobediti na telovotingu, nešto mi tako govori osećaja kod žirija će biti bojkotovana , možda ovog puta malo manje izraženo nego prošli put, ali opet to će se jasno videti. Zašto to kažem? Zato što jednoj pesmi realno ako ti se ne sviđa a takvog je kalibra ne mož dati listom (sa zapada) Nula poena,nego .. 2, 3… i slično. Videćemo da li će ove godine postojati taj obrazac orketriranog glasanja kada je u pitanju žiri ili ne. Ako se to desi nedvosmisleno esc više nekon toga nikad anećebiti isti.
    Tako a Rusiji predviđamm realno drugo ili treže mesto u ukupnom skoru.
    Bilo bi lepo posetiti npr. St. Peterburg sledeće godine.

    Italija… meni odlična pesma, odličan izvođač… odavno nije bio esc u Italiji, bilo bi lepo otići U Milano, napr. Vrlo lako ovaj momak može da iskoristi situaciju borbe između RUS i HOL. A pogotovo činjenicu vrlo loše geopolitičke situacije zbog koje jedan učesnik ima samo privoidno ravnopravan tretman kao svi ostali. Vrlo veliki izgledi za pobedu, ali ako bude neatraktivan nastup ipak malo teže do pobede.

    Holandija.. može pobeda. Isto bi bilo zaluženo. Ako se desi da ne pobedi top 3 je sigurno. Esc odavno nije bio u HOL , pa idemo napr u Amstedam .

    Svi ostali realno nemaju šansu za pobedu. S tim d aje najprijatnije iznenađenje AZB.Po meni zaslužuje i pobedu. Top 10 ali i sasvim izvesno top 5 materijal.

    Po meni najgori su Gruzija i Portugal. Ne razumme to zaista . Sa Islandom mi je situacija jasna, ko voli podržaće i to je OK.

  4. Tonks — 8. svibnja 2019. u 12:49

    Meni je nastup malte za sad bezveze kostimi očajni, nadam se da ono neće nositi na generalki, vokal nesiguran.
    Azerbajdžanska pjesma mi se svidjela na prvu i drago mi je da je sad privukla pozornost.
    Mislim da UK ove godine neće lizati dno tablice, imaju vrhunskog pjevača i jako dobru pjesmu.

  5. wecouldbethesame — 8. svibnja 2019. u 12:02

    Ako ne pobjedi Lundvik ili Sergej, onda svakako mora Chingiz. Ako pobjedi netko od njih troje imat ćemo svemirsku organizaciju Eurosonga, sjetite se 2009, 2012, 2013/2016. Nizozemci bi isto mogli imati zavidan ESC, no Italija nikako ne smije pobjediti! Oni ne mogu organizirat ESC.

  6. ESC fan — 8. svibnja 2019. u 11:48

    Gemeralno mislim da Italija, Rusija ili Holandija pobjeđuju, a tu je i moj gl. favorit Švedska za koju mislim da ce biti pobjednik zirija isto kao sto ce Holandija biti pobjednik publike, ali mislim da ce zavrsiti kao Australija2016 🙁 Nadam se da Španjolska ulazi u TOP10 na kladionicama poslije proba

  7. ESC fan — 8. svibnja 2019. u 11:45

    Sto se tice pobjede mislim da ove godine pobjeđuje Holandija. Uvjeren sam da osvaja prvo mjesto kod publike, a mislim da nece biti izvan TOP5 ni kod zirija. Ako se Holandija i Rusija budu borili za pobjedu bicu na strani Holandije, a ako bude između Italije i Holandije podrzacu Italiju, jer mislim da bi Rim bio bolji i "zanimljiviji" domacin Eurosonga, ali mi se Arcade puno vise sviđa kao pjesma.

  8. Precious — 8. svibnja 2019. u 11:27

    Ja ne kužim što je toliko WOW kod Azerbajdžanske probe. Dobar je nastup ali da je baš toliko dobar, pa i nije

  9. SwedenEurovisionFan — 8. svibnja 2019. u 11:23

    @wannabe A moguć je i neki Top10 da, sad kad malo bolje razmislim, uz Rusiju Azeri imaju najviše mogućnosti pokupiti bodove s istoka, ali nikako ne vidim Chingiza u Top5.

  10. Hirscher1 — 8. svibnja 2019. u 11:14

    Prognoziram (i nadam) da će se Azeri provest slično kao Izrael 2017. Oduševit u polufinalu, pogubit u finalu.

  11. Kazahstan — 8. svibnja 2019. u 11:12

    Mene je zapravo čudilo zašto je Azerbajdžan dosad bio tako nisko na kladionicama. Na prvo slušanje me se pjesma i nije toliko dojmila, ali ubrzo sam uvidio da je to materijal za TOP5.

  12. SwedenEurovisionFan — 8. svibnja 2019. u 11:04

    @dell Potpisujem sve rečeno. Također mislim da je pobjednik netko od tog kvarteta (znamo koga bih ja htio 😀 ), a i meni se pjesma od UK sviđa, samo to je UK pa ne očekujem ništa više od 15. mjesta za njih 🙁

  13. Dell — 8. svibnja 2019. u 11:01

    Ove kladionice naprosto nisu normalne. Ja zaista ne znam sta oni vide u ovoj Azerbejdzanskoj pjesmi, iskreno…
    Od jutros sam opet poslusao sve pjesme, studijske verzije, jedine pjesme koje su me dojmile su Rusija, Italija, Nizozemska, Svedska i UK (meni ta pjesma ima nesto). Mislim da je pobjednik medju prve 4 spomenute, UK znamo da nema sansi 🙁

  14. SwedenEurovisionFan — 8. svibnja 2019. u 10:59

    Imam osjećaj da je Azerbajdžan prošlogodišnja Norveška. Nakon probe dodatno skočio, a zapravo će u finalu završiti izvan Top10.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?