Po prvi put nakon 2006.: Španjolska razmatra o povratku na Dječji Eurosong – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Po prvi put nakon 2006.: Španjolska razmatra o povratku na Dječji Eurosong

  1 min za čitanje   13 komentara

Prošlogodišnji uspjeh Francuske na Dječjem Eurosongu možda je nagnao još jednu zemlju iz skupine BIG5 na povratak. Na današnjoj konferenciji za novinare, kojom su ispraćali svog ovogodišnjeg eurovizijskog predstavnika Mikija, šefica španjolske eurovizijske delegacije Ana María Bordas priznala je kako iz španjolske televizije RTVE razmišljaju o povratku na Dječji Eurosong, na kojem su zadnji put nastupali 2006. Ova informacija objavljena je i na službenom profilu na Twitteru.

Španjolska je jedna od zemalja koje su nastupale na prvom održanom Dječjem Eurosongu, a tijekom svog kratkog boravka (2003.-2006.) ostvarila je pobjedu, dva druga mjesta i jedno četvrto. Međutim, na Dječji Eurosong 2007. se nisu prijavili jer, prema njihovim tvrdnjama, “natjecanje promiče stereotipove koje oni ne dijele”.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava13

  1. Johnny — 9. svibnja 2019. u 07:58

    @vix-2-new I ti ideš iz krajnosti u krajnost brate! Prvo si napisao da smo užas, a potom da bi mogli biti dark horse. Kako je moguće da se netko tko je toliko loš(kako ti kažeš) može bilo čemu nadati??

  2. Oscar — 8. svibnja 2019. u 22:38

    Zab sam ostaviti i broj 4 kod navodjenja za televoting xd
    Izrael objavio novu verziju pjesme, msm da je ova verzija bliza generalnoj publici ali i dalje ne vidim neki uspjeh ovoj pjesmi na kraju.

  3. Oscar — 8. svibnja 2019. u 22:35

    Ljudi jedva cekam sutra vidjeti prve isjecke kako ce to zapravo izgledati na tv. a u petak prve nastupe BIG5. N znm za vas ali ja sam potpuno zbrkan, neke dobre pjesme su zakazale u nastupima do sada a manje dobre (primjetne) bi mogle imati zapazene nastupe tako da je svasta moguce. Iako realno msm da se sve svodi na Holandiju, Italiju, Rusiju i Svedsku svasta je moguce. Msm da Holandija nije bas toliki favorit kako kladionice stavljaju. Nema sanse da Holandija bude prva u televotingu pored Rusije i Sergeja a mozda i Italije koja je uvijek dobro stajala u tele. Kod zirija nemam nikakve sumnje da ce Svedska pobijediti, ako je prosle godine bila druga (iznenadjujuce) pored svih boljih pjesama i vokala, ne sumnjam da ce i ove godine ziri gledati samo njima poznate kriterijume a kvalitet pjesme i vokale ostaviti po strani. Moje rane prognoze za sada (vjerovatno ce se mijenjati):
    ZIRI: 1. Svedska 2. Grcka 3. Holandija 4. Italija 5. Rusija 6. Australija 7. Azerbejdzan 8. Kipar 9. Madjarska 10. Svicarska
    TELEVOTING: 1. Rusija 2. Italija 3. Holandija 4.Island 5. Azerbejdzan 6. Svicarska 7. Svedska 8. Francuska 9. Kipar 10. Grcka
    UKUPNO: 1.2.3. Rusija, Holandija, Italija, Svedska 4.Azerbejdzan 5. Grcka 6. Svicarska 7. Kipar 8. Island 9. Malta 10. Francuska

  4. SwedenEurovisionFan — 8. svibnja 2019. u 20:48

    @escfan1 Ne hahahaha krivo sam gledao i pobrkao datume ?? U petak nastupaju, imaš pravo (istim onim redom i satnicama kako sam napisao u komentaru ispod).

  5. SwedenEurovisionFan — 8. svibnja 2019. u 20:47

    @escfan1 Big5 također nastupa sutra. Nakon što svoje druge probe odradi prvih 15 zemalja prvog polufinala (do 14:10), uslijedit će pauza do 15 sati, a zatim prve probe zemalja Big5 + Izrael i to bez pauza sve do 18:50, redom Izrael, Francuska, Španjolska, Italija, UK, Njemačka.

  6. ESC fan — 8. svibnja 2019. u 20:41

    BIG5 nastupa u petak?

  7. SwedenEurovisionFan — 8. svibnja 2019. u 20:39

    Malo off topic… Ali NADAM se da će od sutra konačno službeni yt kanal objavljivati isječke puno, PUNO brže. Probe traju po 20 minuta, znači nema toliko puno materijala, neka se orijentiraju na jednu od (vjerojatno) 3 probe koliko će svaka zemlja imati i to odmah objave. Ne vjerujem da će opet raditi one slow-motion dijelove, pošto će biti samo on-screen nastupi 🙂

  8. ESC fan — 8. svibnja 2019. u 19:41

    @wecouldbethesame

  9. ESC fan — 8. svibnja 2019. u 19:40

    @wecouldbethesime Pitam se da li bi se ta tradicija nastavila kada bi Hatari pobijedio ove godine ?

  10. Lujka s ukusom — 8. svibnja 2019. u 17:27

    Što više to bolje 😀 Da se bar i Hrvatska sad vrati

  11. wecouldbethesame — 8. svibnja 2019. u 17:17

    @escfan1 Otkad je Sand preuzeo i dječje natjecanje 2016. običaj je da pobjednici seniorske verzije nastupaju i na Dječjem Eurosongu. Ukrajina, Portugal i Izrael su nastupali.

  12. ESC fan — 8. svibnja 2019. u 14:43

    Izrael se vratio na takmicenje poslije pobjede na velikoj Evroviziji, mozda bas Spanjolska pobijedi pa se vrati na Djeciju Evroviziju, sve je moguce

  13. wecouldbethesame — 8. svibnja 2019. u 14:42

    Nadam se povratku jedne zemlje koja je osvojila prvo izdanje ovog natjecanja.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?