[Druga proba] Rumunjska, Danska, Švedska, Austrija – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

[Druga proba] Rumunjska, Danska, Švedska, Austrija

  2 min za čitanje   13 komentara

Treći dio izvještavanja s proba za Eurosong 2019. trajat će od 12:55 do 14:30 i sadržavat će izvještaje s probā Rumunjske, Danske, Austrije i Švedske.


 RUMUNJSKA

Razmišljamo naglas – Eurosong 2019.: 37/70 (25. mjesto)
Vaše najdraže pjesme – Eurosong 2019.: 2,9789 (23. mjesto)

Rumunjski nastup je u odnosu na prvu probu doživio manju promjenu, a to je odjeća plesača. Jedan od plesača je morao napustiti ranije probu iz nepoznatog razloga.

Foto: Thomas Hanses

Fotogalerija druge rumunjske probe


DANSKA

Razmišljamo naglas – Eurosong 2019.: 31/70 (33. mjesto)
Vaše najdraže pjesme – Eurosong 2019.: 2,893 (28. mjesto)

Leonorina druga proba nije se ništa puno razlikovala od prve probe, međutim komentatori iz press-centra su primijetili kako ima problema s monitoringom u uhu.

Foto: Andres Putting

Fotogalerija druge danske probe


ŠVEDSKA

Razmišljamo naglas – Eurosong 2019.: 59/70 (5. mjesto)
Vaše najdraže pjesme – Eurosong 2019.: 3,789 (9. mjesto)

Šveđani su u odnosu na prvu probu imali jednu manju promjenu. Za razliku od nastupa na Melodifestivalenu i na prvoj probi, John & The Mamas su imali suhi led na početku pjesme.

Foto: Thomas Hanses

Fotogalerija druge švedske probe


AUSTRIJA

Razmišljamo naglas – Eurosong 2019.: 42/70 (20. mjesto)
Vaše najdraže pjesme – Eurosong 2019.: 2,6166 (37. mjesto)

I zadnja druga proba za danas je ona austrijske predstavnice, koja nije mijenjala nastup od ponedjeljka. Komentatori iz press-centra su rekli da unatoč tome što se ne događa puno toga na sceni, ona ne izgleda prazno. Vokalno je bila istovjetna studijskoj snimci.

Foto: Andres Putting

Fotogalerija druge austrijske probe

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
5
PODIJELI ČLANAK

Rasprava13

  1. esctribune_esencial — 11. svibnja 2019. u 12:37

    @ole1

    Pa naravno kad je to istina. Ti si realan kao i ja. Ne može se nešto nahvalati što je prosek u svakom segmentu. Posebno je loš i neatraktivan nastup, a pogotovo što je to ipak SWE.
    Ove godine su nešto bolji ali prošle godie su bili još lošiji. Tek je ono bila katastrofa. Nije džabe onaj vrtiguz dobio najlošiji plasman od publike. To mnogo govori kakv je to promašaj a kao što rekoh žiri glasa kako im delegacije i politika nalažu, pa su davali poene SWE da se šef EBU-a ne bi slučajno naljutio tj znali su da će pesma kod publike biti totalni fijasko. Onda je stiglo naređenje da žiri što više glasa za pesmu da se Šveđšani ne osramote ili nedaj Bože ne prođu u finale. Samo se o tome radi. Preko delgacija i žirija se nameštaju bodovi i pobednici evrovizije svake godine. Zato je sud naroda jedini relavantan. Nijedan pobednik na escu nije zapravo pravi i regularan,. od kada je uveden žiri.

  2. Ole — 10. svibnja 2019. u 20:00

    @esctribune-esencial >Totalno se slažem s tobom u vezi Švedske!!! Nikako mi nije jasno kako ovakav nastup može biti u TOP 5, kao što sam i prije rekao , zanima me koliko bi se pričalo o pjesmi i nastupu da predstavlja recimo nas. Em pjesma dosadna, em nastup samo korektan…. A o originalnosti ni O. Al dobro sve ćemo vidjeti nakon finala.

  3. esctribune_esencial — 10. svibnja 2019. u 18:35

    Rumunija… je prokockala svoje šanse nakon onog sopstvenog ispaljivanja na njihovom izboru,… dobili su prosečnu pesmu ,onako skoro potpuno nebitnu realno i još prosečniji nastup. Zato tako i kotiraju. A imali su takvu uzdancu koja bi ove godine da se pojavila pomela celu konkurenciju , brisala bi pod sa svima. E pa kazna mora da se plati . Do finala više nego teško ali ne i potpuno nemoguće. I ćorava koka nabode koje zrno,pa to bude neki puta i dovoljno.

    Danska…šašovo ,simpatično ,lepršavo , pozitivno ..priča o ćoravoj koki je ovde aktuelana 🙂

    Austrija uz GRU, POR , MNE jedan od najvećih promašaja ove godine u svakom segmentu. Naravno nema ni teorijske šanse za final. Pesma je više od dosadnog koje prelazi u mučno.

  4. esctribune_esencial — 10. svibnja 2019. u 18:29

    Švedska…na veliku žalost jedan konfuzan i siromašan nastup. Opšte razočaranje za mene. Zaprepašten sam neorginalnoću i prosečnošću samog nastupa. Ovo ogledalo u komadićima..izgleda kao neka totemska naprava oko koje treba da se sprovede obred. Zamislte da su tu bezvezariju kao krunsku rekvizitu celog ovog švedskog nastupa postavile Moldavija ili Irska naprimer… kakva bi to bila skoro pa sprdnja. Sama pesma je OK korektna, ali zbilja ništa više od toga. Švedska ne zaslužuje sa ovakvom pesmom top 5 ni u teoriji, ni u snu, a plasman u top 10 može da bude izgledan samo na osnovu "poznate slave" i uvlačenja u dupe pojedinih delegacija i njihovih žirija šefu cele parade koji je skandinavac ili šveđanin, ne znam.
    Uglavnom da zaključim što se tiče SWE njima kao da je neko rekao tačnije zabranio da ove godine urade bar nastup na svetskom nivou, jer to kada hoće mogu i znaju. Šta se desilo, baš bi voleo da mi neko ozbiljno objasni, jer je ovde sve uprosečeno.
    Jasno mi je da SWE ne može sve i da hoće da šalje svake godine pesme tipa euforija i heroji, ali ne očekujem da SWE treba da podbaci sa nastupom, To prosto ne ide u istu rečenicu. A to znači da ja sigurno ne spadam u grupu " sweden hate" nego samo realno govrim u ime svih onih koji vide situaciju na istovetan način. Uvek ću podržati SWE pa i svaku zemlju ako vidim da stvarno ima moćnu pesmu i jedan poseban nastup. Ove godine kod SWE nema šta mnogo da bude pohvaljeno. Naravno ne može ni da se kudi, daleko od toga… ali mislim da su ove godine sračunato ili ne podbacili debelo.

  5. ace — 10. svibnja 2019. u 17:51

    Ako Svicarska ne prodje dalje ja cu biti najsretniji covjek… Sve gore i gore, jos taj audio i nekako ali ako mogu izabrat top 3 Bottom definitvno uz SanMarino, Latviju ja dodajem Svicarsku.. Jednostavno ne mogu to ni slusat niti imam sta vidit, sve je isforsirano kao i kod cipra ali replay je ipak bolja stvar

  6. ESC fan — 10. svibnja 2019. u 17:24

    Jako mi se svidio nastup Austrije. Jedan od najljepših stage-ova. Baš onako kako je i trebalo biti, da Belgija. Opet moram da pohvalim odlican kostim. Pjesma je dosadna, ali nastup je teatralan. Želim vidjeti Austriju u finalu.

  7. JUST SOME RANDOM DUDE — 10. svibnja 2019. u 17:11

    Rumunjska-imam dojam neke isforsiranosti u glasu i pokretima što mi se uopće ne sviđa, ali sve u svemu solidno
    Danska-i još jedan guilty pleasure, bilo bi mi drago da uđe u finale (i tamo ju stave odmah prije ili poslije Islanda, koji će, koliko god ne volim pjesmu, samo čudom izvisiti u polufinalu, to bi bilo prebrutalno)
    Švedska-mala kritika za pokrete back-vokala koji su mi malčice random, ostalo sve 10/10
    Austrija-druga uspavanka, uz Latviju, s tim da bar ima nekih skokova i padova, ali sve u svemu meni se sviđa

  8. Tonks — 10. svibnja 2019. u 16:50

    John zasluženo skače ali neće pobijediti jedino ako žiri umješa prste ipak ima boljih pjesama.

  9. SwedenEurovisionFan — 10. svibnja 2019. u 16:41

    Rumunjska – Ajme tek sad vidim koliko je Ester zapravo NISKA 😀 Sviđa mi se nastup, ali nekako sam očekivao drugačiju haljinu.
    Danska – Kao i na nacionalnom finalu, savršena ?
    Švedska – A što reći, cjelokupan komplet od pjevača, preko pratećih vokala, karizme, energije, kadriranja do tih winning vibes. S pravom skočio na drugo mjesto kladionica, idemo više u taj Goteborg 😀
    Austrija – Dosta emotivna izvedba, mogla bi visoko kotirati kod žirija.

  10. SwedenEurovisionFan — 10. svibnja 2019. u 15:22

    Press poll rezultati:
    1. ŠVEDSKA 100
    2. Grčka 60
    3. Švicarska 59
    4. Austrija 32
    5. San Marino 18
    6. Rumunjska 11
    7. Danska 10
    8. Latvija 9
    9. Irska 4
    10. Armenija 3
    11. Moldavija 0

  11. SwedenEurovisionFan — 10. svibnja 2019. u 15:05

    @lessenziale Da, čekamo Italiju danas, za Španjolsku ne vjerujem da će imati takav skok da uđe u Top5. A recimo Švicarska je imala svoju probu i samo se crveni 🙂

  12. SwedenEurovisionFan — 10. svibnja 2019. u 15:00

    Švedska druga na kladionicama, bravo John, BRAVO!!! 😀 😀

  13. SwedenEurovisionFan — 10. svibnja 2019. u 14:15

    I nakon fenomenalne probe Švedska se jedina plavi (uz Australiju), svi ostali iz Top15 se crvene 😀 😀

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?