Eurosong 2019: Pogled na kladionice (8) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Eurosong 2019: Pogled na kladionice (8)

  3 min za čitanje   14 komentara

S novim osvrtom na kladionice pričekali smo dok one odreagiraju na sve održane druge probe, što su one definitivno i učinile. Sve informacije, kao i uvijek, preuzete su sa web stranice oddschecker.com.


Top10

U Top 10 ponovno smo doživjeli velike promjene. I dok na prvom mjestu i dalje stoji Nizozemac Duncan Laurence, njegov koeficijent usljed njegove druge probe lagano, ali konstantno pada, pa se u trenutku pisanja ove objave vrti oko 11/4. Za razliku od prethodnih dana, “prva pratilja”, ili bolje rečeno glavni izazivač nije više Sergey Lazarev, nego John Lundvik, koji od početka proba konstantno penje u očima kladionica i trenutno je vrlo blizu preuzimanja vodstva na ljestvici. Ipak, u trenutku pisanja ovog članka, njegov koeficijent je nešto viši od Duncanovog sa 4. Treće mjesto je zauzeo Bilal Hassani za Francusku, što je izniman uspjeh s obzirom na to da je prije samo četiri dana držao jedanaesto mjesto. Bilal trenutno pretendira za pobjedu s koeficijentom 6. Ostatak i usporedbu TOP10 u odnosu na 8. svibnja možete pronaći u tablici ispod!

  8.5.2019. 12.05.2019. Plasman
1. Nizozemska Nizozemska =
2. Rusija Švedska +3
3. Italija Francuska +8
4. Azerbajdžan Rusija -2
5. Švedska Azerbajdžan -1
6. Švicarska Italija -3
7. Malta Švicarska -1
8. Island Malta -1
9. Cipar Australija +3
10. Grčka Island -2


Najveći dobitnici i gubitnici

Kladionice su podivljale u svim smjerovima u ovih četiri dana. Uz već spomenute Francuske, najviše je od ovih proba profitirala Mađarska, koja je skočila za vrtoglavih jedanaest mjesta, i trenutno zauzima dvadeseto mjesto, svoju najvišu poziciju od početka ovog projekta. Kladionice nisu bile imune ni na bjeloruski nastup, pa ZENA tako sada drži 22. mjesto, što je pomak od osam pozicija u odnosu na 30. koje je držala 8. svibnja.

Čak tri države su u ova četiri dana doživjele dvoznamenkasti pad, a to su Poljska, Irska i Portugal. Irska i Portugal su pale za deset pozicija, pa se trenutno nalaze na 37. odnosno 27. mjestu, dok je Poljska nakon svih proba pala na 39. mjesto. Među gubitnicima svakako bi trebalo spomenuti Norvešku, koja je u tjedan dana od početka proba sa čvrstog desetog mjesta pala na šesnaesto, i crveni se na kladionicama iz dana u dan sve više te Grčku i Cipar koji su danas prvi puta ispali iz Top10 od začetka ovog projekta.

Zanimljivo je za napomenuti da su sve zemlje na tablici doživjele pomak, bilo pozitivan ili negativan osim Nizozemske, koja je ostala na prvom mjestu, Gruzije koja je ostala na zadnjem mjestu i Njemačke koja je 29. u redu za pobjedu.


Kako stoji regija?

Sve zemlje regije su u plusu osim Slovenije, koja se trenutno nalazi na sedamnaestom mjestu. Najveći i najbitniji pomak doživjela je Srbija, čija je Nevena Božović skočila za šest pozicija, odnosno sa 25. na devetnaesto mjesto u samo par dana. Hrvatski predstavnik Roko Blažević svoju poziciju je poboljšao za pet mjesta pa se trenutno nalazi na 30. mjestuCrna Gora trenutno zauzima 34. mjesto (+4), a Sjeverna Makedonija je najbolje plasirana država u regiji – Tamara Todevska trenutno drži četrnaesto mjesto. Zanimljivo je da u ovom trenutku svi predstavnici regije osim slovenskih drže svoje najbolje pozicije od početka praćenja ovog projekta 17. ožujka.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava14

  1. esctribune_esencial — 13. svibnja 2019. u 14:58

    Što se tiče finala i ukupnog pobednika bilo koja od ovih pesama da pobedi ne bi imao ništa protiv i svaka od njih to realno i zaslužuje: HOL, RUS, ITA a iz prikrajka AUS i AZB.
    Prvenstveno navijam za St Peterburg ili Milano 2020 godine.
    SWE ..ok pesma, ali nije zaista tema i materijal ove godine koji bi realno mogao da pobedi. Kladionice su čista i očekivana inercija klađenja na tu zemlju.
    Ne nevidim nikako Francusku da pobeđuje, ovo na kladionicama je jedan fuš… naravno da su uplatili sračunato radi efekta. Pa to se radi redovno. Ovo je čist kladioničarski inženjering njihovog tima. To nije realno stanje. A ako bi se to i desilo onda je definitivno CAR GO, a EBU i definitivno i nedvosmisleno namešta pobede. Uopšte neću da pričam koliko bi esc tek tada uzgubio kredibilitet. Ali totalno. Očekujem trajno povvlačenje nekih zemalja nakon toga.

    I još nešto ne treba biti licemer i reći , različiti smo i to je OK.
    E nije ok i to svi znamo.

    Biti popunjen i imati 5 ili 10 kg viška je stvar ukusa a biti " svinja " e to nije OK. To je već ozbilja bolest. Nije OK da se to propagira kao normalno (OK) pre svega iz medecinskih razloga. To su ljudi koji su i poslovno i životno nefunkcionalni (to je za lečenje i za ukazati pomoć kao i za žaljenje) i nema razloga da se to reklamira da je OK. Samo neiskreni i licemeri to mogu reći da je OK. Nije OK…
    A pod izlikom da ako je neko gluv ili gluvonem što je opet jedan medecinski fenomen ne možeš uz to rame uz rame da provučeš svoju nastranu seksualnost i da to izjednačavaš pod izgovrom sve je OK. To niti je OK, niti to nije OK. To je nešto o čemu svako u okviru svog života treba da nosi kako zna i ume a ne možeš s tim po ko zna koji put mahati ..to su sve skupa ne usporedive stvari. Ne postoji ništa odvratnije na ovom eurosnogu od Bilala i cele te jadne konstrukcije i igrokaza.

    Ako se on slučlajno desi Evropi (namernim sriktvajem poena od strane kupljenih žirija ili još gore nardbama da se sprovodi nečija pltička agenda ) , to nije ništa drugo do manifestacija i simptom teške bolesti evropskog društva posebno onih delova Evrope koji to i nagrade,pri čemu je to već jedna terminalan faza.

    Iskreno nema ništa protiv Bilala lično, naprotiv. Nije njemu lako. Ali imam protiv sistema koji ga je doveo da se uopšte takmiči, a koji se iskreno nadam da će biti pometen nakon majskih izbora u EU. To je rak rana i maligni uticaj na ecvrospko društvo. Ako ne bude pometen onda se nadam totalnom raslojavanju i destrukciji (koja je već počela) sadašnje objedinjene neoliberalne tvorevine .Tome mora doćči kraj. Italija i Mađarska su pkazale svoju zrelost na redu je Frnacuska.

  2. esctribune_esencial — 13. svibnja 2019. u 14:38

    Drugo polufinale:
    1 Netherlands Duncan Laurence – Arcade 93%
    1 Sweden John Lundvik – Too Late for Love 93%
    3 Russia Sergey Lazarev – Scream 92%
    4 Azerbaijan Chingiz – Truth 90%
    5 Switzerland Luca Hänni – She Got Me 90%
    6 Malta Michela Pace – Chameleon 83%
    7 North Macedonia Tamara Todevska – Proud 72%
    8 Norway KEiiNO – Spirit in the Sky 69%
    9 Armenia Srbuk – Walking Out 62%
    10 Denmark Leonora – Love Is Forever 54%

    Mislim da S.Makedonija neće ući u finale (nažalost, po ko zna koji put) kao i Danska.
    Svi ostali bi trebali da prođu. Umesto MAC i DAN vidim ROM a još pre MOL u finalu a spram nastupa neke makar i manje šanse za ulzak u finale bi imala i CRO.

  3. esctribune_esencial — 13. svibnja 2019. u 14:32

    Moj osvrt na kladionice po polufinalima , dan pre

    1 Greece Katerine Duska – Better Love 93%
    2 Cyprus Tamta – Replay 92%
    3 Australia Kate Miller-Heidke – Zero Gravity 89%
    4 Iceland Hatari – Hatrið mun sigra 85%
    5 Hungary Joci Pápai – Az én apám 83%
    6 Serbia Nevena Božović – Kruna 81%
    7 Czech Republic Malawi – Friend of a Friend 81%
    8 Slovenia Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi 69%
    9 Belgium Eliot – Wake Up 66%
    10 Estonia Victor Crone – Storm 60%

    Mislim da Belgija i Estonija neće biti u finalu ,a za tako nešto ima šansu čak i Češka.
    Umesto BLG i EST vidim kao skoro sigurne finaliste BLS i POL !
    Svi ostali bi trebali da prođu. Srbiju vidim da bi mogla da uđe u finale sa 4 ili 5 pozicije.

  4. Babe — 13. svibnja 2019. u 10:16

    Mene nekako strah i imam osjećaj da će kod žirija pobijedit Francuska… Ili će bit bar u top 3….
    Iako mi Švedska pjesma nije ništa posebno, puno rađe bih da pobijedi nego Francuska (brrr).
    Ne volim što postoje kladionice i favoriti jer onda žiri i gledatelji lako padnu pod taj utjecaj pa je puno veća šansa za tog favorita da pobijedi….
    Ja iskreno više nemam nekog favorita velikog…. Slovenija mi je jako draga zajedno s Italijom, Nizozemska mi je isto draga, ali mj je počela malo pi*dit. Srbija mi je dobra, malo mi je pala ali i dalje je njen vokal i nastup savršenstvo. Norveška mi je puno bolja u studio verziji jer mi nije dobar onaj uživo u joikanju. Da je Naestro otišao na eurosong i Mørland prilično sam sigurna da bi mi bili najveći favoriti. Eto, ne znam…

  5. imperator — 13. svibnja 2019. u 08:28

    2017. – Francesco vodio na kladionicama praktički do zadnjeg dana i – nije skončao ni u Top 5
    2018. – Netta vodila praktički do zadnjeg dana i – pobijedila
    E sad, hoće li Duncan ići stopama Talijana ili Izraelke?? Mnogi su sumnjali da će Salvador odvesti esc u Lisabon (ponajviše ja jer pjesmu nisam mogao organski smislit), no to se dogodilo unatoč tome što nije imao ništa spektakularno u nastupu.. isti slučaj je kod Duncana koji veći dio nastupa izgleda samo sjedi pred klavirom i pjeva.. meni sasvim dovoljno.. očekujem njegovu pobjedu kod žirija..
    a kod publike se ništa ne može unaprijed upisati.. najveću prednost dajem Mahmoodu jer onaj clap-clap i sjeckanja kamera ne mogu proći a da se efektno ne zapamti u hard diskovima..
    trenutačni Top 10 mi se čak i sviđa pogotovo to što u njemu nema Grčke.. odahnuh 😉

  6. Arctic Monkey — 13. svibnja 2019. u 00:14

    Meni je smesno sto je FR tako skocila nakon proba. Skroz nerealno i neostvarivo. Svaka cast na svemu ali to nije ni top 5 materijal, garant.

  7. SwedenEurovisionFan — 13. svibnja 2019. u 00:00

    @escfan1 Svaka je posebna na svoj način. ''My Turn'' je jedna klasična power balada, dok je ''Too Late For Love'' više up-beat pop gospel pjesma 🙂

  8. ESC fan — 12. svibnja 2019. u 23:58

    @escfan Mada moram priznati da mi je My Turn draža od Too Late For Love, ali svakako je i ova pjesma jedna od najboljih ove godine 🙂

  9. SwedenEurovisionFan — 12. svibnja 2019. u 23:51

    @wannabe Slažem se. Još uz svo to silno uplitanje LGBT i političkih konotacija koje Bilal za sobom vuče, pogotovo ne bih htio njegovu pobjedu jer već vidim komentare i kritike od strane ne eurosong fanova.
    @escroatia Nadam seeeee 😀
    @escfan1 Iz tvojih riječi u Božje uši 😉

  10. ESC fan — 12. svibnja 2019. u 23:42

    Pored švedske pjesme imam jos nekoliko pjesama koje zelim cuti u izvedbi dva puta u finalu, ali o tome cu vise nakon polufinala

  11. ESC fan — 12. svibnja 2019. u 23:39

    Bez obzira sto je treca sumnjam da ce Francuska pobijediti. Kladionicari kao i obicno zele malo da drame, kao i sa Irskom prosle godine, ali je Rybak imao bolju i pjesmu i nastup. Pobjeda Francuske ce samo vise srozati Eurosong, a toliko dobrih pjesama ima. Miki zaslužuje dosta višu poziciju. Makedonija je po mom misljenju malo previsoko. Mislim da nastup stvarno nije nesto wow. Ne sumnjam da ce Svedska doci i do prvog mjesta. Idemo John??

  12. ESCroatia — 12. svibnja 2019. u 23:08

    @escfan Povijest se ponavljaaaa

  13. SwedenEurovisionFan — 12. svibnja 2019. u 22:56

    John je drugi danas, a bit će prvi na kraju velikog finala! 😀 Go John, do pobjede!

  14. Lujka s ukusom — 12. svibnja 2019. u 22:44

    francuska u top 3…. užas

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?