S druge strane ekrana: Austrija – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Austrija

  3 min za čitanje   13 komentara


Austrija

Plasman: 17. mjesto u drugom polufinalu (21 bod)


Andrea: Predivan scenski nastup. Igra svjetla i sjene je bila fenomenalna. Paenda je odlično iskoristila pozornicu, tako da joj ni zloglasni whide shots nisu odmogli. Vokalno savršeno. Nažalost, pjesma je mlaka i to ju je koštalo finala.

Ukupni dojam:smjesko

Bartol: Meni je ovo bilo toliko predivno da sam glasovao za ovu pjesmu u polufinalnoj večeri. A jednako sam ljut zbog ovog ispadanja kao što sam bio ljut kada je ispala Mei Feingold, ili meni neprežaljena Pernilla Karlsson. Paenda je vokalno bila većinom jako dobra, pjesma emotivna, tekst savršen, nastup intiman, a nula od publike izrazito nezaslužena. Očekivao sam zapravo da će ju žiri “spasiti” od ispadanja ali eto – za mene je ovo bio lagani TOP10 u finalu.

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Paenda je ovo uživo otpjevala dobro i zato joj skidam kapu. Meni je nastup bio simpatičan i ta igra svjetlima mi se svidjela. Međutim, kao i Irkinja i ona se malko utopila u kompletnoj toj ponudi, što mi je žao. No, svakako ovo će biti jedna od pjesama koje će mi biti drago čuti na ESCradiju.

Ukupni dojam:smjesko

Faruk: U životu vjerovatno imate samo tri minute na eurovizijskoj pozornici i vi čak dvije potrošite na to da sjedite tu kao da čekate autobus. Dio sa svjetlima je došao prekasno da bi spasio ionako monotonu pjesmu koju je, još dodatno, Austrijanka „sredila“ ovim falševima na kraju.

Ukupni dojam:ljutko

Luna: Da nije ovog projekta, ja bih zaboravila kako je išao nastup. A tako mi je bilo i nakon pregledavanja nastupa.

Ukupni dojam:ljutko

Marija: Odgledavši sve nastupe u drugom polufinalu mišljenja sam da je Austrija trebala biti finalist. I vokal i nastup su jednostavno bili predivni. Minimalistički, ali toliko lijepo, odmjereno i elegantno. Meni osobno, jedna od najljepših ovogodišnjih izvedbi.

Ukupni dojam:smjesko

Milka: Austrijanci se ove godine nisu potrudili oko nastupa, neki mrak na sceni i neka nejasna svetla, koja nisu pomogla da ovu dosadnu pjesmu malo poboljša.

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti:

Austrija nije dobila niti jednog “neutralka” – Vaši urednici su vrlo podijeljenog mišljenja oko ovog nastupa.

Paenda nije dobila niti jedan bod od publike, a najviše je bodova dobila od švedskog  žirija koji joj je dodijelio osam bodova.

Ovo je prvi izostanak Austrije iz finala od 2013. godine

Također, plasman Austrije se najviše pogoršao u odnosu na prošlu godinu – Paenda je ostvarila za 37 mjesta gori rezultat od Cesara Sampsona.

anketa 1222

Ocijenite nastup Austrije

Ukupno glasova: 140

  • OK je (3) [44 / 31%]
  • Ne sviđa mi se (2) [37 / 26%]
  • Dobar je (4) [24 / 17%]
  • Jako mi se sviđa (5) [20 / 14%]
  • Užasan je (1) [15 / 11%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava13

  1. Sekret — 4. lipnja 2019. u 17:08

    Iskreno jedva sam čekao da završi nastup.Dosadno i monotono.Njezin glas mi se najviše svidio.Ocjena 2

  2. Lujka s ukusom — 4. lipnja 2019. u 09:07

    Opljačkana 🙁

  3. Rafael — 3. lipnja 2019. u 23:26

    Cjelokupni ovogodišnji paket koji je stigao iz Austrije mi je bio jako zaboravljiv i dosadnjikav. Zasluženo ispadanje, zao mi je zbog ocjene, ali…… 1/5

  4. LadyOfValyria — 3. lipnja 2019. u 21:49

    Odličan nastup, pjesma nije tako loša, ali u moru dobrih pjesama i jakom polufinalu pala je u zaborav. Ocjena: 3

  5. Pixel04 — 3. lipnja 2019. u 21:27

    Nastup je lijep i ima nekoliko zanimljivih trenutaka, ali je sama pjesma dosadna i mislim da je ovo zasluženo ostalo u polufinalu iako sam očekivao da će se plasirati nekoliko mjesta više.

  6. Precious — 3. lipnja 2019. u 20:14

    Jako je opasno igrati na minimalizam jer time možete ili zakucati ili potpuno promašiti. Ovu ne baš zanimljivu pjesmu pratio je mračan nastup čiji je glavni adut trebala biti PAENDA i njena interpretacija i emociju. Nažalost, PAENDA nije bila na razini. Vokalno dosta klimavo, jako loš outfit (nije da to inače gledam, ali skuži se kad je loš), a emociju nisam uopće osjetio. Iskreno jedva sam čekao da nastup završi 1/5.

  7. Hirscher1 — 3. lipnja 2019. u 19:49

    Jedna od najdosadnih pjesama na Eurosongu ikad. Drago mi je da ih žiri nije progurao. Nastup neloš.

  8. JUST SOME RANDOM DUDE — 3. lipnja 2019. u 19:26

    Živa dosada, kad je pretkraj potpuno izfalšala onaj kratki dio s bržim tempom sam si htio iščupati uši, haha, ali svejedno me se donekle dojmila atmosfera, stoga 2/5

  9. ESC fan — 3. lipnja 2019. u 19:13

    Meni je ovo jedan od najljepših, ako ne i najbolji nastup ove godine. Sve je tako jednostavno, a tako mocno izgledalo. Paenda je emocije prenijela na najbolji moguci nacin. Ono sto mi se isto jako svidjelo je i njen stajling. Ako si na Evrovizijoj pozornici to ne znaci da moras biti obucen u ne znam ni ja koliko svecanu odjecu. Austrija je doslovno izvukla maksimum iz pjesme i def. nisu zaslužili predzadnje mjesto u polufinalu. Poslije live nastupa osjecao sam da Austrija ispada iako mi se nastup jako svidio. Zasluzili su najmanje 13. mjesto u polufinalu, mada su bili i moji finalisti. Ocjena: (5)

  10. Nina — 3. lipnja 2019. u 18:42

    Nastup je bio lijep i intiman, ali pjesma je bila bezvezna. Mislim da je loše prošla zbog visokih tonova. Da je pjesma otpjevana normalnim tonalitetom, mislim da bi mi se svidjela.

  11. LoveWave — 3. lipnja 2019. u 18:13

    Po meni zasluženo ostajanje u polufinalu. Vokalno je to bilo dobro, ali nastup je bio dosadan i zaboravan baš kao i sama pjesma. Ništa me nije privuklo te 3 minute. Kao što je i Luna rekla, da nije ovog projekta ničeg se ne bih sjećao.
    Ocjena 1.

  12. SwedenEurovisionFan — 3. lipnja 2019. u 18:05

    Odlična igra svjetala, savršen vokal… ALI… Zaboravna pjesma. Pogotovo nakon Johna, jednostavno je očekivano pala u zaborav. Nezasluženo predzadnje mjesto, ali isto tako zasluženo ispadanje u polufinalu. Ocjena: 3.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?