Bivša pobjednica Eurosonga traži povratak Luksemburga – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Bivša pobjednica Eurosonga traži povratak Luksemburga

  2 min za čitanje   8 komentara

Blizina idućeg Eurosonga nagnala je luksemburške medije da preispitaju koliki je mogući povratak ove zemlje na Eurosong. Također, za povratak i prvi nastup od 1993. godine zalažu se i eurovizijski fanovi diljem Luksemburga, koji su pokrenuli i peticiju.

– Možemo li zbilja vjerovati da Veliko Vojvodstvo nikako ne može platiti 150,000 € participacije kako bi sudjelovao na Eurosongu, za razliku od malenog San Marina? Bilo koji sponzor će sa zadovoljstvom poduprijeti RTL, koji će tako dobiti snažnu audiovizualnu publiku! Trebamo priznati da u terminima “brendiranja naroda”, Eurosong je bon za Luksemburg. Ne možemo se praviti da važemo značaj europske scene i odbijamo sudjelovanje na jedinom natjecateljskom događanju koji u principu zbližava publiku diljem kontinenta – stoji u peticiji upućenom luksemburškoj vladi.

Na stranu luksemburških fanova Eurosonga stala je i pobjednica Eurosonga 1973. Anne-Marie David i to u upitu dnevnika Luxemburger Wort.

– Fanovi natjecanja u Luksemburgu traže povratak na Eurosong. Mobilizirajmo se jer je to esencijalno! – rekla je francuska pjevačica, napominjajući kako je Luksemburg još uvijek jedna od zemalja s najviše pobjeda na natjecanju.

Jedna od zemalja koja je sudjelovala na prvom Eurosongu, Luksemburg je upisao pet pobjeda (1961., 1965., 1972., 1973. i 1983.). Međutim, nakon što je grupa Modern Times osvojila 20. mjesto na Eurosongu 1993., i time “izbacila” Luksemburg s narednog Eurosonga, kao ni financijski problemi, luksemburška televizija RTL se nije ni vraćala na natjecanje do danas.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava8

  1. Manuella — 5. lipnja 2019. u 19:01

    Stvarno bi se trebali vratiti. Jedna od najbogatijih drzava Europe i jos ka tome imaju ogromne dvorane i stadione u slucaju pobjede. Kakva bi to samo prica bila da pobjedi opet tako mala zemlja. To bi onda potaknulo i druge drzave da se vrate.

  2. LadyOfValyria — 5. lipnja 2019. u 18:55

    Navijam za njihov povartak… imate para, vratite se!

  3. Dino — 5. lipnja 2019. u 18:27

    Kada se samo setim njihovih balada, zmarci mi krenu. Secate li se Celine i pesme Kad te sanjam u Zagrebu 1990.? Wow! Jedva cekam da se vrate! A Lihtenstajn? Mozda i oni drbituju iduce godine. Pa Kazahstan … Bice tu sigurno 45 zemalja na ESC 2020.!

  4. ESC fan — 5. lipnja 2019. u 17:20

    I to sto pricaju da za malu drzavu kao sto su oni nema mjesta uopste nije istina. Pjesma je prije svega ono sto je najvaznije

  5. ESC fan — 5. lipnja 2019. u 17:19

    Volio bih vidjeti Luksemburg sljedece godine na Eurosongu. Moram priznati da me je iznenadilo da ovoliko imaju pobjeda. Bilo bi stvarno lijepo vidjeti Luksemburg ponovo na modernom Eurosongu i to u njima dragoj drzavi Holandiji! Bas me zanima kakvu bi pjesmu poslali. Vrlo je moguce da sljedece godine imamo rekord od 44 drzave ukljucujuci Bugarsku i Luks

  6. LoveWave — 5. lipnja 2019. u 17:06

    To bi baš bilo super. Uvijek me raduje povratak bilo koje europske države na eurosong. Ova priča oko financijskih problema mi nije jasna. Pa bar oni to ne bi trebali niti spominjati…
    Je li netko zna što je sa Slovačkom?

  7. Pixel04 — 5. lipnja 2019. u 15:43

    Mislim da bar njima financije ne bi trebale biti problem te se nadam da ćemo ih gledati dogodine u Nizozemskoj. ?

  8. Hirscher1 — 5. lipnja 2019. u 15:13

    DA DA DA
    Mislim puni su para šta glume!

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?