S druge strane ekrana: Portugal – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Portugal

  3 min za čitanje   13 komentara


Portugal

Plasman: 15. mjesto u  drugom polufinalu (51 bodova)


Andrea: Meni se ovo svidjelo i uopće ne razumijem toliki flop. Onaj efekt kadriranja na početku mi je bio savršen. Ok, možda je malo sve izgledalo premračno, a ni onaj outfit nije bio najbolji izbor, ali sve u svemu vizualno i vokalno sam bila zadovoljna.

Ukupni dojam:smjesko

Bartol: Kadriranje očajno, scena premračna, iskorištenost pozornice nikakva, kostimi Bože sačuvaj, koreografija plesača nekako uspjela biti gora nego na FDC, a pjesma neprobavljiva i dalje.  Iako sam više očekivao da će Norveška biti ovogodišnji fan wank koji će ostati u polufinalu (malo sam se zaletio, ali i ja sam čovjek pa griješim hehe 😀 ), drago mi je da ova “umjetnost” koja je “umjetnost” jer je “čudna” nije pronašla svoj put do finala. Čestitke Conanu na Barbari Dex i tome da se napokon sastavio sa tonalitetom.

Ukupni dojam:ljutko

Bojan: Ovo je dobilo i previše bodova za ono što je prikazano.

Ukupni dojam:ljutko

Faruk: Ovdje ću biti general poslije bitke i reći da sam ovakav scenario očekivao i najavio svojim kolegama. Ovo je u toj mjeri bizarno da su se mogli u zraku osjetiti upitnici i sablaznjenost običnih gledatelja koji nisu podlegli favoriziranju fan baze. Bezvezno, morbidno, loše u korijenu.

Ukupni dojam:ljutko

Luna: Ne znam gdje se prijenos s FDC-a na Eurosong izgubio, no negdje u tom prijenosu izgubila se i magija samog nastupa. Conan je vokalno čak bio bolji nego na portugalskom izboru, ali kamera je bila puno gora.

Ukupni dojam:neutralko

Marija: Činjenica je da nastup nije bio ni približno toliko dobar i intrigantan kao na portugalskom nacionalnom finalu. Dodajmo tome i pjesmu koja nije svačiji cup of tea i dobijemo poprilično loš rezultat za nekog tko je još tamo u travnju prema kladionicama bio deseti favorit za ukupnu pobjedu. Za mene osobno: zasluženo.

Ukupni dojam:ljutko

Milka: Jednostavno, ne razumijem portugalski nastup, čudan i specifičan kao i sama pjesma. Ostala sam istog mišljenja kao i poslije njihovog izbora. Ne sviđa mi se.

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti:

Portugal je bio posljednjeplasirani po žiriju, od kojeg je dobio samo 8 bodova – 3 iz Cipra, 2 iz Poljske i Češke te 1 iz Belgije.

Od 43 boda na televotingu, više od polovice je stiglo iz BIG5 zemalja – dvanaesticu od publike dobili su i iz Španjolske i iz Francuske.

Portugal je ove godine bio država sa najvišim predviđenim plasmanom na kladionicama, a da se nije kvalificirala u finale Eurosonga. Tik prije polufinala, kladionice su mu predviđale 19. mjesto u finalu, dok je mjesec dana prije finala bio i u TOP10.

anketa 1228

Ocijenite nastup Portugala

Ukupno glasova: 102

  • Užasan je (1) [37 / 36%]
  • Ne sviđa mi se (2) [18 / 18%]
  • Jako mi se sviđa (5) [17 / 17%]
  • OK je (3) [16 / 16%]
  • Dobar je (4) [14 / 14%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava13

  1. Sekret — 9. lipnja 2019. u 19:19

    Pjesma mi se s vremenom počela sviđati, ali razumijem zašto nije prošao u finale.Loš scenski nastup,outfit neću ni spominjati, a pjesma sama po sebi vrlo neobična.Ocjena 2

  2. LoveWave — 9. lipnja 2019. u 13:59

    @pixel04 slažem se. Stvarno je super čuti i vidjeti nešto drugačije i autohtono, ali ovo me nikako nije kupilo. Meni osobno među najlošijim pjesmama i nastupima ove godine. Barbara Dex zaslužena..
    Ocjena 1.

  3. Pixel04 — 9. lipnja 2019. u 11:42

    Drago mi je kad neka država pošalje nešto drugačije na Eurosong, ali meni je portugalski nastup kao i pjesma bio prebizaran i neshvatljiv.

  4. Tonks — 9. lipnja 2019. u 09:13

    Najbolji nastup ove godine, nemate pojma….

  5. Nina — 9. lipnja 2019. u 00:36

    Eto, napokon jedan koji je u potpunosti zaslužio svoj plasman. Conan i njegovi poklopci!

  6. Precious — 9. lipnja 2019. u 00:25

    Pjesmu je potpuno uništio nastup. Nije mi ni onaj s nacionalnog izbora bio nešto ali ovo je bilo još gore. Ne razumijem koja je bila svrha ovog avangardnog nastupa i užasnih zelenih outfita. Ipak, zbog ljubavi prema pjesmi i Conanovom vokalu (koji je napredovao), dajem 3/5

  7. ESC fan — 8. lipnja 2019. u 23:03

    Portugal je bio u mom TOP3 u prvom polufinalu i bilo mi je malo sokantno kad je ispao, ali donekle mi je i jasno sto nije prosao. Jednostavno je pjesma previse cudna i nije dopadljiva na prvu. Cak se ni meni nije sviđala dok je bila jos u nacionalnon finalu, ali kasnije mi je postajala simpaticna, ali generalno mislim da je osnovni uzrok neprolaska to sto pjesma nije catchy kao npr. norveška pjesma. Meni licno su se plesac i Conan svidjeli na sceni. Generalno mislim da su Calema ili Filipe bili bolji izbor za Tel Aviv, ali i meni su se te pjesme vise svidjele i vjrv. bi ostvarile bolji plasman. Conan je zaista bio overrated u Portugalu, ali nije zasluzio tako lose mjesto i meni je to na kraju bilo ok, da ne kazem da mi se svidjelo
    Ocjena (4)

  8. LadyOfValyria — 8. lipnja 2019. u 22:23

    Pjesma je odlična, no sve je to uništio loš nastup. Bolji je bio nastup na NF. Žao mi je jer je pjesma jako orginalna… Ocjena: nategnuta 2.

  9. SwedenEurovisionFan — 8. lipnja 2019. u 20:20

    Dovoljna je jedna riječ – katastrofa. Ocjena: 1.

  10. Thormaster — 8. lipnja 2019. u 20:01

    Meni osobno fantastična pjesma, ali loš nastup. Obleka mi nije funkcionirala i kadriranje je na momente bilo upitno.

  11. Rafael — 8. lipnja 2019. u 18:17

    Dvije riječi. Bože sačuvaj! 1/5

  12. JUST SOME RANDOM DUDE — 8. lipnja 2019. u 18:03

    Pjesma mi je užas, a nastup je bio bezveze 1/5

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?