S druge strane ekrana: Belgija – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Belgija

  3 min za čitanje   12 komentara


Belgija

Plasman: 13. mjesto u prvom polufinalu (70 bodova)


Andrea: Još jedna pjesma kojoj je presudio loš nastup. Oni bubnjari su bili apsolutno nepotrebni (Koja je uopće bila poanta toga?!). Eliot je izgledao umrvtljeno i prepadnuto. Bilo mi ga je pomalo žao gledati takvog, posebno u onoj jakni koja mu je bila bar za dva broja veća. Svidio mi se onaj efekt na led ekranu sa samog početka.

Ukupni dojam:ljutko

Bartol: Moram priznati da mi je ovo bilo najneugodniji nastup na ovom Eurosongu. Baš je bilo… brrr… od bubnjara do kadrova do Eliota koji je izgledao kao zec noću pred farovima auta, ali ne na dobar način poput Blanche, kojoj je to pristajalo u pjesmi. Ovdje Eliot pjeva “I came to fight”, a izgleda kao da samo želi pobjeći sa pozornice. Loic vrati se molim te i spasi Belgiju nagodinu!

Ukupni dojam:ljutko

Bojan: Ovo je još jedan primjer kako izgleda kad se dobra pjesma unišiti lošim nastupom. Stvarno mi je žao što Eliot nije prošao u finale. No, ne mogu se načuditi dizajneru koji je dozvolio da mladi momak izađe u jakni koja na njemu izgleda kao da je tuđa. Baš loše. Kako sam polufinale gledao na RTS-u složit ću se s riječima Duške Vučinić koja je nakon ovog nastupa rekla nešto u smislu – „svaka čast“ osobi koja je uspjela na ovaj način prenijeti poruku pjesme.

Ukupni dojam:ljutko

Faruk: Kako ovo nije završilo na zadnjem mjestu – ostaje enigma. Dobitnik nagrade „Manel Navarro“ za 2019. godinu, nesretni Eliot koji bi se valjda rasplakao kao kišna godina da je pjesma trajala još pola minute i ovo tužno „josipovićevsko“ kuckanje štapićima…

Ukupni dojam:ljutko

Luna: Nisam bila fan pjesme, a sad kad ponovno gledam, niti veliki fan nastupa. U toj jakni jedno što se može jest upaliti aplikacija Pokemon GO i ići u potragu za Pikachuom po Zagrebu ili Puli. Također, ne vidim smisao bubnjeva. Jedan od totalno promašenih nastupa.

Ukupni dojam:ljutko

Marija: Bilo je jasno kao dan već od prve probe da ovo neće u finale i ne mogu opisati svoje razočaranje time. Vokalno izuzetno slabo, a strah u njegovim očima i očigledna trema ga je jednostavno progutala. Možda je ovo u ovom trenutku za njega bio prevelik zalogaj. Ali. Ali. Onome koji je slagao takav nastup momentalno treba dodijeliti otkaz jer je ovakvom besmislicom uništio dobru pjesmu koja je studijskom kvalitetom trebala i morala biti među 10 najboljih.

Ukupni dojam:ljutko

Milka: Dosadan nastup, bubnjevi već viđeni na sceni Eurosonga, bili su popularni 2005 godine ?. Nastup nije mi pomogao da se probudim kako kaže sam naslov skladbe.

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti:

Belgija je prva država ove godine koja je dobila negativnu ocjenu od svih komentatora.

Iako je čak 13 država glasovalo za Belgiju, ova država nije dobila niti jednu dvanaesticu. Najviše bodova od žirija dobila je iz Cipra i Portugala – njih 10, a najviše bodova od publike iz Francuske – samo pet.

Već drugu godinu zaredom Belgija dobiva samo dvadeset bodova od publike u polufinalu.

Ovo je prvi puta od 2012. da je Belgija spojila dva ispadanja u polufinalima zaredom.

anketa 1232

Ocijenite nastup Belgije

Ukupno glasova: 86

  • Ne sviđa mi se (2) [33 / 38%]
  • Užasan je (1) [29 / 34%]
  • OK je (3) [16 / 19%]
  • Dobar je (4) [4 / 5%]
  • Jako mi se sviđa (5) [4 / 5%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava12

  1. Rafael — 12. lipnja 2019. u 08:30

    Nakon nastupa dojam mi je bio jako mlak, da ne kažem dosadan. Belgija si je ovim nastupom upropastila sve šanse za finalom. 2/3

  2. Nina — 12. lipnja 2019. u 01:15

    Ova i pobjednička pjesma, za mene su ista pašta. Niš posebno, pomalo iritantno. A nastup je bio bezveze. Dobro je napisala Luna, traži Pikachua po Puli

  3. SwedenEurovisionFan — 12. lipnja 2019. u 00:12

    U potpunosti se slažem s @escfan1 i nemam ništa za nadodati 🙂 Ocjena: 2.

  4. sunflower — 11. lipnja 2019. u 23:00

    Baš je nekako presimpatičan i imao je dobru pjesmu…po meni je to bitno, a ne nastup.

  5. LadyOfValyria — 11. lipnja 2019. u 20:43

    Najveće razočarenje ove godine… Dobru pjesmu je uništio loš nastup. Ocjena: 2 samo zbog dobre pjesme.

  6. Precious — 11. lipnja 2019. u 20:01

    Odlična pjesma uništena lošim i besmislenim nastupom (da mi je znati koji se mozak sjetio bubnjeva), i užasnim Naruto outfitom, a kao šlag na tortu došla je loša vokalna izvedba (trema je odradila svoje). Ocjena će biti 2/5 samo zbog pjesme…

  7. ESC fan — 11. lipnja 2019. u 19:14

    Međutim ne zaslužuje biti najgori nastup ove godine pored onog katastrofalnom nastupa Crne Gore

  8. ESC fan — 11. lipnja 2019. u 19:13

    Meni se ova pjesma jako sviđala i bila je po mom misljenju sigurni finalista sve do proba. Ja ne znam koliko mozes biti (ne)maštovit da osmislis ovako los i dosadan nastup. Ja bih im osmislio bolji nastup, kao i vecina fanova. Scena je trebala biti mracna kao i Eliotov kostim. Sve se trebalo svesti na igru svjetala, LED ekrani nisu bili ni potrebni. Svjetlost simbolizira buđenje, novi pocetak, a ne bubanj koji bukvl. oznacava buđenje. Garderobu sam vec ranije komentirao, dosao je da se bori protiv vatre i pozara. Generalno mislim nije nastup u potpunosti krivac ispadanje. Mislim da je i pjesma jednim manjim dijelom krivac, ali se meni gen. sviđa. Ocjena (2) iako je ocjena za samu pjesmu bila (4)

  9. JUST SOME RANDOM DUDE — 11. lipnja 2019. u 18:29

    Uf, i evo pjesme koju mi je nastup najviše srozao, samo jer mi se pjesma sama po sebi poprilično sviđa 2/5

  10. Sekret — 11. lipnja 2019. u 18:14

    Eto što jedan loš scenski nastup učini dobroj pjesmi koja je mogla lagano ući u finale.Jakna užas.Ocjena 2

  11. LoveWave — 11. lipnja 2019. u 18:10

    Zasluženi 🙁 od svakog komentatora. Belgija mi je najveće razočarenje ovog eurosonga. Čim sam vidio nastup otpisao sam je kao potencijalnog finalista. Nepovezano, loše osmišljeno, a i vokalno nije bilo na nivou.
    Ocjena 2 (samo zbog pjesme).

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?