S druge strane ekrana: Cipar – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Cipar

  4 min za čitanje   14 komentara

Cipar

Plasman: 13. mjesto u finalu (109 bodova)


YouTube video

Andrea: Iako su mnogi nezadovoljni, meni ciparski nastup uopće nije bio loš. Ok, Tamta vokalno nije bila na razini, ali je sve ostalo štimalo. Koreografija je bila super, energije nije nedostajalo, a meni se čak i sviđao taj Tamtin sexy look.  Sve u svemu, moglo je bolje, ali nije bila katastrofa.

Ukupni dojam:smjesko

Bartol: Imao sam naravno visoka očekivanja, i u nekim stvarima ona su se ostvarila dok u nekima ne. Nakon one vokalne kataklizme sa sneak peeka druge probe očekivao sam puno goru izvedbu, ali se Tamta sastavila sa tonalitetom i došla do kraja pjesme nekako. Zatim prigovor na onaj grozomorni efekt boomeranga ako se to uopće može tako nazvati, koji je na standin probi izgledao genijalno, a u ovoj izvedbi kao greška u prijenosu. Konačno – kad je Tamta bila sama na sceni izvodila je previše preekspresivnih pokreta koji po meni nisu bili potrebni. Trebalo je bolje sve u svemu, ali pjesmu ću i dalje puštati na Replay.

Ukupni dojam:neutralko

Bojan: Iako se očekivalo mnogo više, Tamta nam je ove godine pružila jedan sasvim korektan nastup. Nakon efektnog nastupa Eleni od prošle godine, ovo je bilo malo blažeg karaktera. Meni se nije svidio kostim, ali sam nekako prešao preko njega. Bilo kako bilo, volio bih Tamtu vidjeti ponovno na Eurosongu.

Ukupni dojam:neutralko

Faruk: Kako sam i rekao u „Razmišljamo naglas“ – original je uvijek original, a kopija ništa drugo do – kopija. „Replay“ je djelovao kao „Fuego“ nakon strojnog ispiranja, a nije pomoglo ni Tamtino vrlo neergično izdanje. Ovaj dio s bumerangom se jako loše ukomponirao u ostatak nastupa, pa gledatelji nisu bili sigurnu je li to neki efekt ili im internet malo šteka

Ukupni dojam:ljutko

Luna: Da je ova pjesma (i nastup) bio u nekoj budućnosti, vjerojatno bih rekla nešto totalno drugačije. Međutim, Tam(a)tin problem je bio taj što je išla odmah godinu iza Eleni Foureire, sa sličnom pjesmom kao Fuego i sličnim nastupom kao Fuego. Ovo zadnje dvoje ne bi trebalo čuditi jer je isti tim, međutim pokazalo se da Tam(a)ta ipak ne može karizmom prodati pjesmu kao što to čini Eleni.

Ukupni dojam:neutralko

Marija: Od samog je početka bilo jasno da Replay neće doseći prošlogodišnje ciparske domete i stoga ne čudi konačan rezultat. Pripremljeni nastup je očekivano bio skromniji, ali ne bih nužno rekla i lošiji. Atmosfera pjesme je tražila mističan, tamni i energetični performans, a to smo i dobili. Što se kadriranja tiče, ono je za razliku od nekih drugih bilo korektno, a Tamta je zanimljivu koreografiju odradila korektno. Sve u svemu – prosječno dobro.

Ukupni dojam:neutralko

Milka: Nisam manje očekivala od Cipra. Lijepo su to odradili. Dobra im je bila crno bijela kombinacija stagea i stajlinga. Jedino su mogli više poraditi na odjeći ali na kraju sve je bilo u Tamtinom stilu.

Ukupni dojam:smjesko


Zanimljivosti:

Na ceremoniji orange carpeta novinarka je Tamtu uporno nazivala Tamata. 

Tamta je bodove publike dobila samo od četiri države – Grčke, Gruzije (po 12), San Marina (7) i jedan bod iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Ovo je treći najbolji ciparski rezultat od uvođenja polufinala – bolje su se plasirali samo 2004., kada je Lisa Andreas natjecanje završila na 5. mjestu i naravno prošle godine kada je Eleni Foureira ostvarila najbolji ciparski plasman u povijesti – drugo mjesto.

Također, ovo je peti uzastopni ulazak Cipra u finale Eurosonga.

anketa 1252

Ocijenite nastup Cipra

Ukupno glasova: 97

  • Jako mi se sviđa (5) [42 / 43%]
  • OK je (3) [24 / 25%]
  • Dobar je (4) [22 / 23%]
  • Ne sviđa mi se (2) [5 / 5%]
  • Užasan je (1) [4 / 4%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava14

  1. Eurovision Kosovo/Kosovë — 3. srpnja 2019. u 10:07

    VOKALNA KATASTROFA, energija 0…..

  2. LandDownUnder — 1. srpnja 2019. u 19:20

    Ni loše ni sjajno. Imam tri konkretne zamjerke. Prva je – odjeća. Bezvezna, nije seksi. Druga je ta što je tokom ponavljanja "replay" nije imala nikakav konkretan pokret i dojam tog glitcha je bio vrlo mlak. I treće, ona se tokom većine nastupa smijala, smiješila. Neke pjesme jednostavno ne traže osmjeh. Događa se zapravo često da pjevači, valjda htjedući biti ljepši ili pristupačniji, čak i pjesme ozbiljne tematike pjevaju uz jak osmijeh. Ne.

  3. Rafael — 1. srpnja 2019. u 18:42

    Sasvim solidan nastup i pjesma. Ništa više ništa manje. 3/5

  4. Sekret — 1. srpnja 2019. u 16:29

    Uz stranu Tamtin vokal nastup mi se jako svidio.Crno i bijelo dobitna kombinacija.Plesači odlični.Onaj dio s boomerangom mi se jako dopao.Ocjena 5.

  5. Nina — 1. srpnja 2019. u 14:28

    Odlična koreografija. Glas se popravio u odnosu na polufinale. Nisam ljubitelj bodi kostima, mislim da pretjeruju sa "seksipilom". Smetalo me Tamtino smijuljenje za vrijeme izvođenja, izgledalo je nekako ljigavo. Kosa joj je izgledala prljavo i slijepljeno. Mislim da su je mogli pristojno srediti da izgleda decentno. Sve u svemu, sasvim su zaslužili ovaj plasman, a da je moglo bolje, moglo je. Šteta jer pjesma mi je na replayu

  6. LoveWave — 1. srpnja 2019. u 00:33

    Pjesma je stvarno super i ne bih se slozio da je kopija fuega. Meni jedna od boljih ove godine, ali nastup mi nije ispunio ocekivanja. Vokalno klimavo, koreografski super, ali Tamta nesigurna i bez energije. Neusporediva s Eleni… plesači su bili solidni.
    Ocjena 4.

  7. Precious — 30. lipnja 2019. u 20:21

    Jedno od većih razočarenja godine. Nastupu je falilo neke energije, Tamta je bila drvena i vokalno kritična (ono kad Eleni sa duplo zahtjevnijom koreografijom zvuči bolje od tebe). Šteta jer, volim pjesmu. 3/5

  8. LadyOfValyria — 30. lipnja 2019. u 20:17

    Pjesma mi se sviđa i nastup je bio solidan, ali Tamta nije bila vokalno na nivou. I kostim joj je bio katastrofa. Ocjena: 4

  9. sunflower — 30. lipnja 2019. u 18:42

    Pjesma mi se sviđa i Tamta je svakako simpa.
    Vokalno jako loše, osobito u prvom polufinalu.
    I nije istina da je kopija Fuega, kaj ne smiju postojati 2 pjesme s dobrom melodijom i to odma znači da su kopija jedna druge??

  10. ESC fan — 30. lipnja 2019. u 18:35

    Nadam se da će sljedeće godine poslati nešto u skroz drugom stilu, mozda nesto kao 2016. I dan danas slusam tu pjesmu

  11. ESC fan — 30. lipnja 2019. u 18:33

    Najveci problem koji ja imam sa ovom pjesmom je to sto od pocetka ona meni nekako zvuci reciklirano, ma koliko produkcija bila dobra. Nikako ne dozivljavam ovu pjesmu. Nastup je bio sasvim OK i svidjele su mi se boje ma sceni, ali osjetio se veliki manjak energije. Dok spot pršti od energije sam nastup je tu i tamo. Vokalno nije brigirala, ali pohvale sto se ipak potrudila i do polufinala uspjela poboljsati pjevanje sto je bolje moguce. 3/5

  12. SwedenEurovisionFan — 30. lipnja 2019. u 18:19

    Vokalno je bilo dosta nesigurnosti, ali sam nastup je bio sasvim solidan. Slažem se da su trebali ostaviti onaj efekt s probi, a ne ovaj boomerang fail. Plesači korektni, ona izazovno odjevena, u konačnici sasvim pristojan plasman Cipra. Vjerojatno bi bio i u Top10 da je išao koju godinu nakon Eleni. Ocjena: 4.

  13. escmusic — 30. lipnja 2019. u 18:08

    Pjesma mi je favorit ovogodišnjeg Eurosonga. Nastup me malo razočarao. Falio mi je replay efekt kakav je bio na stand in probi, ali i na drugoj probi. To su izbacili jer je bilo problema s izvođenjem istog. Kadriranje dobro. Vokalno malo zezalo, ali je bilo prolazno. Pjesma mi je ovogodišnja najbolja i ide ocjena shodno tome.
    Ocjena: 5

  14. JUST SOME RANDOM DUDE — 30. lipnja 2019. u 18:06

    Pjesma mi je bila među najdražima ove godine, ali slabosti vokala i manjak energije na sceni su mi jako upropastili dojam 3/5

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?