S druge strane ekrana: Danska – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Danska

  3 min za čitanje   12 komentara


Danska

Plasman: 12. mjesto u finalu (120 bodova)


Andrea: Iskreno, nisam obožavatelj. Leonora mi je izgledala pomalo jezivo dok je pjevala pjesmu, usudim se, reći dječjeg karaktera. Stalno sam se pitala postoji li mogućnost da netko od njih padne s one ogromne stolice ili ljestvi, ali to se hvala Bogu nije dogodilo. Vokalno je bilo ok, nastup solidan (preslatkast za moj ukus, ali ljudi to vole).

Ukupni dojam:neutralko

Bartol: Ovo je bilo toliko preslatko da mi samo izmami osmijeh na lice 😀 Iskreno sam ju očekivao i više, nekako mi je bila za široke mase,  ali i 12. mjesto je odlično s obzirom na to da se jedva provukla u finale Eurosonga. Jednostavno i slatko!

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Prvo i osnovno – zašto se ovo našlo u finalu? Bartol će, vjerujem, reči – slatko je. Ok, nek bude. No za mene je ovo ona “i tako prođe jedna pjesma”

Ukupni dojam:ljutko

Faruk: Još jedan svjetski misterij je uspjeh ove pjesme. Nastup je izgledao, kako sam i očekivao, vrlo infantilno i banalno. Vokalno se ovo cvrkutanje teško može i ocijeniti. Sve u svemu, jedan sam od onih koji bi 12. mjesto u finalu Eurosonga zasigurno drugačije popunio.

Ukupni dojam:ljutko

Luna: Uzimajući u obzir da je nastup isti kao na DMGP (uz dodatak još dvije osobe na stolici), samo mi jedna riječ pada na pamet. Ta riječ je „dijabetes“.

Ukupni dojam:neutralko

Marija: Možda je do mene, ali ne samo da ovime nisam oduševljena, nego sam poprilično razočarana. Razočarana sam što je ovakva glupost od teksta pronašla svoje mjesto u finalu nauštrb Austrije, Armenije pa čak i Moldove. Žalosno je isto što se kao po receptu ovakve pjesme trude napraviti što je moguće djetinjastiji nastup i što svi kolektivno, i žiri i publika pada na ovo.

Ukupni dojam:ljutko

Milka: Nije mi jasno kako Danska je zauzela tako visoko 12 mjesto. Jedna dječja pjesma sa dječjim nastupom, meni užasno dosadnim. Mislim super je za Dječji Eurosong .

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti:

Jedinu dvanaesticu Danska je dobila od talijanskog žirija.

Publika je u polufinalu Leonoru smjestila na jedanaesto mjesto, ali ju je spasio žiri koji ju je stavio na devetu poziciju, pa se tako s jednim bodom prednosti provukla u finale ispred Litavca Jurijusa.

Leonora je osvojila gotovo duplo više bodova od žirija nego Rasmussen prošle godine, ali je zato prošlogodišnji predstavnik osvojio 3.7 puta više bodova od publike nego Leonora.

anketa 1253

Ocijenite nastup Danske

Ukupno glasova: 84

  • Ne sviđa mi se (2) [30 / 36%]
  • OK je (3) [19 / 23%]
  • Užasan je (1) [15 / 18%]
  • Dobar je (4) [11 / 13%]
  • Jako mi se sviđa (5) [9 / 11%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava12

  1. Eurovision Kosovo/Kosovë — 3. srpnja 2019. u 10:17

    Dok se Andrea nadala da neće past, ja sam se nadao da svi kolektivno padnu s te stolice koliko me boli činjenica da je takva odvratna pjesma uzela mjestu u finalu apsolutno svima koji se nisi plasirali iz drugog polufinala. Užas i katastrofa od pjesme, a o Leonori i ovim bićima s njom necu ni pricat…

  2. Sekret — 2. srpnja 2019. u 17:45

    Meni još uvijek nije jasno kako je ona uspjela ući u finale pored Rumunjske i Moldove.Nastup mi je bio dobar i ništa više od toga.Vokalno je moglo bolje.Ocjena 2.

  3. Nina — 2. srpnja 2019. u 10:46

    Pjesma mi se baš sviđa. Budi u meni neku nostalgiju. Da, cjelokupni dojam je slatko. Ali slatko paše uz ovu pjesmu, zato su je i nagradili 12. mjestom.

  4. Precious — 1. srpnja 2019. u 23:42

    Sorry, ali meni se ovo jednostavno nije svidjelo. Nisam fan takvih pjesmuljaka koji su više prilagođeni Dječjem Eurosongu, Leonora je vokalno bila slaba i ukočena, i sjećam da sam se cijeli nastup pitao kako će oni uspjeti sići sa stolca i maknuti ga u 30 sekundi dok traje razglednica (to dovoljno govori koliko mi je bio zanimljiv nastup). 2/5

  5. LadyOfValyria — 1. srpnja 2019. u 22:03

    Meni je ona bila presimpa i svidio mi se nastup. Ocjena: 5

  6. sunflower — 1. srpnja 2019. u 21:36

    dosadnoo

  7. LoveWave — 1. srpnja 2019. u 20:38

    Iskreno ako bih birao između Litve i Danske, onda ipak Danska! Istina da je nastup pomalo djetinjast, ali uspio je naći put do žirija i publike. Samo mi nije jasno kako ovo žiri može nagraditi u odnosu na prošlogodišnju pjesmu… Meni osobno ništa posebno, ali ipak mogu prožvakati.
    Ocjena 3.

  8. Rafael — 1. srpnja 2019. u 18:46

    Slatko je ovo bilo, ali po meni je trebalo ostati u polufinalu. U finalu je zauzela previsoku poziciju, ja bih ju smjestio minimalno deset mjesta ispod. 2/5

  9. SwedenEurovisionFan — 1. srpnja 2019. u 18:45

    Moja draga Leonorica osvojila 12. mjesto, a zapravo je trebala ući u Top10! No, zadovoljan sam jer se pokazalo da ovakve pjesme imaju svoju publiku (prisjetimo se samo i Zoe iz Austrije 2016. godine) ? Ne slažem se s komentarom Marije ''glupost od teksta''. Baš naprotiv, ''why we make it tough, the World has had enough, don't get too political'', s posebnim naglaskom na zadnji dio je najbolji lyrics ovogodišnjeg Eurosonga po meni ❤️ Slažem se s @hrovje da je ono njezino penjanje s DMGP bilo bolje i originalnije, ali izgleda da to nije do Danaca, već Izraelaca koji nisu uspjeli postaviti taj lift ili štogod li je to bilo (organizacija opet zakazala ?). Ocjena: 5.

  10. ESC fan — 1. srpnja 2019. u 18:20

    Nastup sasvim korektan, pjesma cute, plasman previsok. 3/5 Ako bih morao da biram između Danske i Litve koga da stavim na 12. mjesto u finalu prije bih se odlucio za Litvu nego za Dansku

  11. escmusic — 1. srpnja 2019. u 18:17

    Pjesma mi je dobra, u TOP 10 pjesama ove godine. Nastup na DMGP je bio puno bolji i Luna nije isti. Osim što ih je bilo više na stolici(izgledalo je sve prenatrpano, rješenje s nacionalnog izbora mi se više sviđa) ovdje se Leonora sama penjala (ideja s liftom s DMGP je puno bolja i originalnija).
    Visoko 12.mjesto što je vrhunac s obzirom na nastup.
    Ocjena: 4

  12. JUST SOME RANDOM DUDE — 1. srpnja 2019. u 18:01

    Čisti prosjek, nisam mislio da će toliko visoko 3/5

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?